ANTONI KOMASA-ŁAZARKIEWICZ - GOREJĄCY KRZEW (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ludi
Gość od wnoszenia fortepianu

ANTONI KOMASA-ŁAZARKIEWICZ - GOREJĄCY KRZEW (2013)

#1 Post autor: ludi » ndz mar 03, 2013 00:02 am

Świeżo po seansie trzy odcinkowego filmu Agnieszki Holland (świetny!), muszę stwierdzić, że muzyka w filmie to kompozycja wspaniała, niezwykle emocjonalna i przede wszystkim cały czas obecna w samym obrazie. Wydaje mi się, że to jak dotąd najlepsza muzyka w karierze kompozytora, i solidna pozycja w "polskich" kompozycjach na ten rok. Od jutra na HBO, także polecam.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: ANTONI KOMASA-ŁAZARKIEWICZ - GOREJĄCY KRZEW (2013)

#2 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 03, 2013 04:22 am

Coś tu ściemniasz, nie ma takiej możliwości żeby Holland zrobiła dobry film, to pieśń odległej przeszłości :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3 Post autor: Adam » ndz mar 03, 2013 07:58 am

to nie jest oryginalny tytuł, ino polski, a z Polską ma to tyle wspólnego co parę naszych nazwisk wynajęto. cza szukać po pepickich stronach bo oni lubią cichaczem wydawać u siebie scory pod swoimi śmiesznymi oryginalnymi tytułami i ni jak idzie tego w guglach wyczaić potem ;-)

w ogóle ten temat jest dla mnie irytujący bo mi z powodu mojej fabryki umknęła sesja nagraniowa tegoż scoru sprzed nosa :evil: :

http://www.soundtracks.pl/index.php?op=show&ID=1564

budżet był ok, nie jest to muza na przysłowiowe 4 skrzypki na krzyż.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4 Post autor: Koper » ndz mar 03, 2013 11:28 am

Nie polski film, to może i faktycznie szansa na przyzwoity score. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#5 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 03, 2013 11:36 am

reklama dźwignią handlu

http://film.onet.pl/wiadomosci/agnieszk ... omosc.html

Koper pisze:Nie polski film, to może i faktycznie szansa na przyzwoity score. :P
a to zastanawiające, Czesi sobie znacznie lepiej od nas dają radę z filmami nazwijmy je „rozliczeniowymi”, nie wspominając o tym, że ogólnie przy ich kinematografii wychodzimy jak ubogi krewny, na kit im Holandowa?
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6 Post autor: Koper » ndz mar 03, 2013 11:42 am

kiedyśgrześ pisze:Czesi sobie znacznie lepiej od nas dają radę z filmami nazwijmy je „rozliczeniowymi”, nie wspominając o tym, że ogólnie przy ich kinematografii wychodzimy jak ubogi krewny
Czy poza Botswaną, Zimbabwe i Koreą Północną są jeszcze jakieś kraje z kinematografią, przy której nasza nie wygląda jak ubogi krewny? :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
ludi
Gość od wnoszenia fortepianu

#7 Post autor: ludi » ndz mar 03, 2013 11:55 am

Koper pisze:Czy poza Botswaną, Zimbabwe i Koreą Północną są jeszcze jakieś kraje z kinematografią, przy której nasza nie wygląda jak ubogi krewny? :mrgreen:
To i tak sukces, że coś tam idzie do przodu. Sama pani Holland zasugerowała, że w Polsce 5-6 filmów rocznie jednak wychodzi, co w kraju, gdzie ogląda się w telewizji co się ogląda, można określić pozytywem. Co do projektu, to jeden z czeskich studentów wysłał reżyserce scenariusz, sugerując się prestiżem i faktem, że sama uczestniczyła w tamtych wydarzeniach, i tak powstał projekt. Dwóch producentów serialu jest dopiero po dwudziestce :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#8 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 03, 2013 15:55 pm

Nie muszą mi się wszystkie filmy Holland podobać, ale prawda jest taka, czy komuś się to podoba czy nie, że jest akurat jednym z tych nielicznych polskich filmowców, którzy coś osiągnęli i to też poza granicami kraju. Parę odcinków "The Wire" to raczej by reżyserowi "Kac Wawa" nie dali. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#9 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 03, 2013 16:03 pm

Znowu etykietki Wawrzyniec, chwilę temu przerabialiśmy to w innym temacie :P
Obrazek

Templar

#10 Post autor: Templar » ndz mar 03, 2013 18:31 pm

kiedyśgrześ pisze:Coś tu ściemniasz, nie ma takiej możliwości żeby Holland zrobiła dobry film, to pieśń odległej przeszłości :P
Głupoty gadasz, Holland wiele dobrych filmów zrobiła, no ale haters gonna hate :P

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#11 Post autor: Michał Turkowski » ndz mar 03, 2013 18:39 pm

Templar pisze:
kiedyśgrześ pisze:Coś tu ściemniasz, nie ma takiej możliwości żeby Holland zrobiła dobry film, to pieśń odległej przeszłości :P
Głupoty gadasz, Holland wiele dobrych filmów zrobiła, no ale haters gonna hate :P
Ta ale przy "Janosiku" to nie wiem czym się napruła :D

Janosik spotyka chodzącą po wodzie Matkę Boską (z tym o zgrozo, świecącym sercem!), szatana w piekle, rżną się na potęgę, plują w siebie kropelkami śliny do ust, do dziś nie wiem jak ktoś to mógł nakręcić i puścić do kin.

Templar

#12 Post autor: Templar » ndz mar 03, 2013 18:43 pm

No dobra Janosik to chyba jej najgorszy film i zgadzam się, że to nie powinno ujrzeć światła dziennego, ale jednak ma parę naprawdę dobrych filmów jak Europa, Europa, Zabić księdza, czy ostatnie W ciemności.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#13 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 03, 2013 19:13 pm

Przecież role są już dawno obsadzone, haters gonna hate, lovers gonna love :P

a propos ANTONI KOMASA-ŁAZARKIEWICZ to ta sama osoba co ANTONI ŁAZARKIEWICZ vel ANTONI GROSS-ŁAZARKIEWICZ :?:
Obrazek

Templar

#14 Post autor: Templar » ndz mar 03, 2013 19:15 pm

Nie, to jego zły brat bliźniak, taka sytuacja jak u Hansa :mrgreen:

A tak serio, to ten sam :P

Templar

#15 Post autor: Templar » śr mar 06, 2013 14:32 pm

Obejrzałem pierwszy odcinek, jest za darmo na HBO GO:

http://www.hbogo.pl/#/Category/a7c566d6 ... 8b5c4f5da2

można sobie też włączyć oryginalny dźwięk i polskie napisy ;)

No i muszę przyznać, ze naprawdę jest bardzo dobrze zrobiony, aktorzy grają świetnie, dobry scenariusz, jestem ciekaw kolejnych odcinków, dzisiaj akurat będzie pokaz na Uniwersytecie Warszawskim drugiego i trzeciego i się wybieram, tydzień temu był pierwszy i nawet spotkanie z Holland było, ale wczoraj dopiero o tym się dowiedziałem :P

Co do muzyki, jest porządnie, momentami nawet bardzo porządnie, ale jednak bez rewelacji, plusem jest, że jest obecna w wielu scenach, ale ogólnie to score mało oryginalny, Łazarkiewicz zastosował tutaj mocno oklepane już zabiegi. W pierwszym odcinku jakieś większe wrażanie to zrobiła na mnie tylko scena jak brata Palacha jechał po matkę i jeszcze fajny był ten temacik na gitarę, który pojawił się podczas pogrzebu i był jeszcze kilka razy wykorzystywany już do samego końca odcinka. Poza tym to jednak w paru scenach mogło być trochę lepiej, póki co to takie dla mnie 3,5, czy to najlepsza ścieżka Łazarkiewicza? No jeszcze nie widziałem pozostałych dwóch odcinków, ale póki co to bardziej mi się podobała Ekipa.

ODPOWIEDZ