JAMES NEWTON HOWARD - AFTER EARTH (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

JAMES NEWTON HOWARD - AFTER EARTH (2013)

#1 Post autor: Adam » wt lip 10, 2012 22:39 pm

Szajmalan potwierdził na twitterze że będzie znów działać razem z Howardem przy swoim nowym filmie..

https://twitter.com/mnightshyamalan/

może się Dżejms zrehabilituje za ten kicz który nam ostatnio serwuje w większości.. :roll: na ich prace zawsze warto czekać i kredyt zaufania jest z automatu 8)

premiera filmu - 6.07.2013. Sony Pictures. w rolach głównych Will Smith z synalkiem i córka Kravitza.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: JAMES NEWTON HOWARD - AFTER EARTH (2013)

#2 Post autor: Mystery » śr lip 11, 2012 11:34 am

To ci niespodzianka :wink: Zapowiada się chyba najgłupszy film Szajmalana, zrobiony tylko po to, że rodzinka Smithów wyłożyła na to kasę, by zrobić ze Jadena gwiazdkę Hollywood, co jest strzałem w stopę, bo już widzę te nominacje do Złotych Malin :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3 Post autor: Adam » śr lip 11, 2012 18:50 pm

to będzie niezła filmowa padlina, wystarczy przeczytać opis fabuły :) Szajmalan idzie na rekord malin.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#4 Post autor: DanielosVK » wt lip 17, 2012 14:36 pm

Póki Shyamalan żyje, nie skreślam Howarda z listy ulubionych hollywoodzkich kompozytorów. 8)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#5 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 22:48 pm

Ah Shymalan to jest cwany. Ostatnie jego filmy to porażki, ale znalazł w Smithach rodzinę, która za udział w filmie da im kasę. Plus Lenny'ego Kravitza też zachęcił.
A pamiętacie, jakie to kiedyś peany pochwalne się wygłaszało, że o kompromitującej okładce Newsweeka nie wspomnę:

Obrazek

A co do score'u to może wreszcie JNH coś pokaże, gdyż ze strachem coraz bardziej na usta ciągną mi się znane słowa Adama. :shock: :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6 Post autor: Adam » pt lip 27, 2012 08:34 am

no sorry ale na razie są prawdziwe.. po bourne'owych klipach tym bardziej :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#7 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 10, 2012 20:45 pm

Jakby to powiedzieć. :? Tak to trochę to racji ma. Gdyż szczerze od "Last Airbender" nie słyszałem niczego naprawdę dobrego w wykonaniu Howarda. Było sporo średniaków, a ten rok wyszedł naprawdę słabo. Co jest przykre. :(

Templar

#8 Post autor: Templar » pn gru 10, 2012 20:48 pm

Słabo? To tak bardzo optymistycznie powiedziane :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#9 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 10, 2012 20:57 pm

Wśród forumowiczów jest wielu miłośników muzyki Howarda i nie chcę być zbyt brutalny w słowach z myślą o nich. :wink:

Templar

#10 Post autor: Templar » pn gru 10, 2012 21:07 pm

Ja też Howarda lubię, ale nie będę udawał, że wszystko jest cacy, bo w tym roku to stoczył się kompletnie na dno, to już Djawadi lepszy poziom zaprezentował nawet :D No, ale zobaczymy jak z tym After Earth, jeśli to będzie kolejny fail jak te 3 w tym roku to chyba powinien sobie zrobić jakiś dłuższy odpoczynek od komponowania i dopiero za jakiś czas powrócić ze świeżymi pomysłami :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#11 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 10, 2012 21:09 pm

To ja się zgadzam. Tylko boję się, że jak "After Earth" okaże się też padaką. A po trailerze można dojść do wniosku, że elektroniczna łupanka jaką ostatnio serwuje nam JNH mogłaby tu pasować. To będzie poszukiwanie winnego. I ja chyba wiem, kto nim będzie. :(

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#12 Post autor: Tomek » pn gru 10, 2012 21:10 pm

Wawrzyniec pisze:Wśród forumowiczów jest wielu miłośników muzyki Howarda i nie chcę być zbyt brutalny w słowach z myślą o nich. :wink:
I słusznie! :mrgreen:

Ale na serio, to nastały "chude" lata Howarda. Ale też, może nie histeryzujmy, bo minęły ledwie 2 lata od Airbendera ;-) Takiemu gościowi jak Howard przydarzą się 3 średniaki, a potem zrobi jeden kapitalny score. Twórca za dużego formatu, umiejętności i doświadczenia, żeby mówić, że się "skończył".

A trailer - znowu na mnie pewnie będziecie narzekać, że marudzę - niestety potwierdza, że to Szajamalan się skończył. Smith nepota ze swoim synkiem, jakaś imitacja Pandory, cały film będą walczyć z CGI-bestiami (jakieś antylopy, małpy, pewnie po ewolucji) i to kadrowanie młodego Smitha jak jakiegoś superherosa. Nawet latanie a la banshee w Avatarze. Nie, obawiam się, że widownia tego nie kupi ;-)

Ale nie mam nic przeciwko temu, żeby to fatalnego filmu Howard zrobił świetny szajmalanowy score znowu. Bo potencjał w historii/widoczkach jest ;-)

PS. Myślę, że producenci są zapatrzeni tu w Avatara. Więc nie będzie elektronicznej łupanki. Poza tym, Szajamalan blisko współpracuje z Howardem przy każdej pracy, więc będzie raczej klasyczne brzmienie, może z jakimś ambientem pod sceny w kosmosie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#13 Post autor: Wawrzyniec » pn gru 10, 2012 22:22 pm

Tomek pisze:A trailer - znowu na mnie pewnie będziecie narzekać, że marudzę - niestety potwierdza, że to Szajamalan się skończył. Smith nepota ze swoim synkiem, jakaś imitacja Pandory, cały film będą walczyć z CGI-bestiami (jakieś antylopy, małpy, pewnie po ewolucji) i to kadrowanie młodego Smitha jak jakiegoś superherosa. Nawet latanie a la banshee w Avatarze. Nie, obawiam się, że widownia tego nie kupi ;-).
Ale czy ja czy Templar, czy ktoś inny zachwycił się tutaj trailerem. :? Może jesteśmy pokoleniem Popcorn Brain, ale też byle czym się od razu nie zachwycamy. Toż napisałem, że trailer "meh". "Oblivion" zdecydowanie bardziej mi się spodobał i mnie zaintrygował. Też, gdyż chyba od Scjentologa Smitha, wolę Scjentologa Cruise'a. :)

Templar

#14 Post autor: Templar » pn gru 10, 2012 22:25 pm

No właśnie coś tu jest nie tak, przecież wszystko co nowe mi się podoba, a to mi się nie podoba :P Także, może ten film wcale nie jest nowy, może on już powstał kilkanaście lat temu i teraz go z magazynu wyciągnęli? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#15 Post autor: Mystery » pn gru 10, 2012 22:32 pm

Trailer ujdzie, kto wie, może na końcu będzie jakiś fajny twist :wink: Po obrazach widać, że jest to dobry materiał dla kompozytora, Horner się skończył i zrobił Avatara, teraz pora na takiego Avatara od Howarda :wink:

ODPOWIEDZ