słucham sobie ostatnio prac Hornera, akurat naszło mnie na animacje i zauważyłem, że ma on na swoim koncie sporo piosenek

wybrałem chyba wszystkie najlepsze ( wykorzystałem wszystkie opcje ankiety

A dałbym głowę, że ludzie słuchają muzyki, a nie tekstu...Adam pisze:przede wszystkim zawsze mi się wydawało że to słowa są w 95% sukcesem piosenki, a nie muza..
po drugie część z songów w ankiecie nie jest solowym muzycznie projektem Roja, tylko współtworzonym przez niego muzycznie
O, dwóch pierwszych nie znam .... jeszcze
Heh, ja nie miałem takiej pewności co jest a co nie jest Hornera ale wiele z tych piosenek opiera się na muzyce Hornera ( a może to muzyka Hornera opiera się na piosenkach? ), min. An American Tail, Balto, The Mask Of Zorro, The Perfect Storm, itp.Adam pisze:troszkę dziwna ta ankieta... przede wszystkim zawsze mi się wydawało że to słowa są w 95% sukcesem piosenki, a nie muza.. po drugie część z songów w ankiecie nie jest solowym muzycznie projektem Roja, tylko współtworzonym przez niego muzycznie (a i część też współtworzonym tekstowo). także nie przypisujmy zasług Rojowi we wszystkim![]()
kilku pozycji zabrakło, ale z tego co jest (a nawet jakby lita była kompletna, to i tak bym to wybrał)wybór jest dla mnie tylko jeden, do tego ładnie wydany na singlu
![]()
ano właśnie nie do końca!lis23 pisze:Heh, ja nie miałem takiej pewności co jest a co nie jest Hornera ale wiele z tych piosenek opiera się na muzyce Hornera ( a może to muzyka Hornera opiera się na piosenkach? ), min. An American Tail, Balto, The Mask Of Zorro, The Perfect Storm, itp.
Ja bardzo często kompletnie nie zwracam uwagi na śpiew, tylko na muzykęDanielosVK pisze:A dałbym głowę, że ludzie słuchają muzyki, a nie tekstu...Adam pisze:przede wszystkim zawsze mi się wydawało że to słowa są w 95% sukcesem piosenki, a nie muza..
A, Widzisz, tego to ja nie wiedziałemAdam pisze:
ano właśnie nie do końca!z tych dwóch przykładów które wymieniłeś to muzę solowo zrobił tylko do Zorro i PerfectSt.
za to w:
An American Tail - James Horner & Barry Mann
Balto - Barry Mann & James Horner
i jeszcze kilka piosenek z ankiety nie jest muzycznie solowym projektem Hornera, tylko współtworzonym j/w.