Kenji Kawai - skończył się?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: OKŁADKI - Wielka Baza Danych
Kawaj jest biedny jak pasztetowa z lidla. i to nie od dzis. jeden z najsłabszych japońskich kompozytorów ostatnich lat. szkoda że się tak spartolił, zresztą nawet we własnym kraju mają o nim takie zdanie..
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam pisze:Kawaj jest biedny jak pasztetowa z lidla. i to nie od dzis. jeden z najsłabszych japońskich kompozytorów ostatnich lat. szkoda że się tak spartolił, zresztą nawet we własnym kraju mają o nim takie zdanie..

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Nie przejmuj się Wawrzyniec, zapuść sobie linkaWawrzyniec pisze:Adam pisze:Kawaj jest biedny jak pasztetowa z lidla. i to nie od dzis. jeden z najsłabszych japońskich kompozytorów ostatnich lat. szkoda że się tak spartolił, zresztą nawet we własnym kraju mają o nim takie zdanie..

http://www.youtube.com/watch?v=NBvwhnmUxDA
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Spartolił się niestety. Od "Sky Crawlers" już nic ciekawego. Gdzieś tam wśród tych serialowych scorów były jakieś momenty na poziomie, ale to już nie to. Facet ma swój styl, którego się trzyma, ale co miał w nim do przekazania, to chyba już przekazał i nic nowego nie wymyśli. Tym bardziej, że te jego ostatnie scory to biedne brzmieniowo strasznie, daliby mu chociaż jakąś orkiestrę porządną, może by coś wyszło co nie brzmi jak hansowe demówki.Adam pisze:Kawaj jest biedny jak pasztetowa z lidla. i to nie od dzis. jeden z najsłabszych japońskich kompozytorów ostatnich lat. szkoda że się tak spartolił, zresztą nawet we własnym kraju mają o nim takie zdanie..
Swoją drogą się zastanawiam czy Kawai'a nie dotknęło to samo co i Hansa. Zresztą obaj po jednym Wawrzyńcu...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Mamy winnego, jak zwykle Wawrzek, to przez niego Hansu słabe soundtracki tworzyKoper pisze:Swoją drogą się zastanawiam czy Kawai'a nie dotknęło to samo co i Hansa. Zresztą obaj po jednym Wawrzyńcu...

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Świetnie to znaleźliście winnego.
A Kawaiu z przyjemnością podyskutuję, gdyż to mój ulubiony japoński kompozytor. I przesłuchałem prawie wszystko co wydał. Choć co prawda Adam twierdzi, że znam tylko 5 jego soundtracków. Ale to nie jest miejsce na dyskusje o Kawaiu. Więc może jak ktoś jest chętny to mógłby przenieść ten wątek, aby tutaj nie robić niepotrzebnego offtopa?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Kenji Kawai - skończył się?
proszę uprzejmie 
A co do Kawai'a to co sądzicie o tym?

diablo to wtórne, ale momenty ma. Tylko po co pchać aż 2 CD?

A co do Kawai'a to co sądzicie o tym?

diablo to wtórne, ale momenty ma. Tylko po co pchać aż 2 CD?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tego jeszcze nie słuchałem. Podobnie jak z "Rabbit Horror 3D" czekam aż się pojawi w jakimś nielicznie istniejącym sklepie.
Za to z ostatnich Kawaiów to "Gantze" słuchałem. I podobały mi się te prace, choć rzeczywiście nic nowego w nich nie było. Dlatego też połowicznie mogę się z Wami zgodzić. Rzeczywiście słuchając najnowszych prac Kawaia można odnieść wrażenie "ale to już było", mimo mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, gdyż lubię jego styl.
I tutaj też pojawia się znowu ta sama kwestia, którą wałkujemy od 5 lat: "czy wszystko musi być nowe, oryginalne, świeże itd". Nie muszę chyba przypominać, do czego takiego rozumowanie świat muzyki filmowej zaprowadził?
A sam Kenji Kawai to chyba mój ulubiony japoński kompozytor. I tak jak Joe Hisaishiego uważa się za japońskiego Johna Williamsa, tak Kenji Kawaia uważam, za japońskiego Hansa Zimmera.

Za to z ostatnich Kawaiów to "Gantze" słuchałem. I podobały mi się te prace, choć rzeczywiście nic nowego w nich nie było. Dlatego też połowicznie mogę się z Wami zgodzić. Rzeczywiście słuchając najnowszych prac Kawaia można odnieść wrażenie "ale to już było", mimo mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, gdyż lubię jego styl.
I tutaj też pojawia się znowu ta sama kwestia, którą wałkujemy od 5 lat: "czy wszystko musi być nowe, oryginalne, świeże itd". Nie muszę chyba przypominać, do czego takiego rozumowanie świat muzyki filmowej zaprowadził?

A sam Kenji Kawai to chyba mój ulubiony japoński kompozytor. I tak jak Joe Hisaishiego uważa się za japońskiego Johna Williamsa, tak Kenji Kawaia uważam, za japońskiego Hansa Zimmera.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Co do Kawai, to Towarnicka piała w Japonii jak się okazuje 
http://www.youtube.com/watch?v=aTQfB8W0 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=aTQfB8W0 ... re=related
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W tym sensie, że się skończył, to może i tak.Wawrzyniec pisze: I tak jak Joe Hisaishiego uważa się za japońskiego Johna Williamsa, tak Kenji Kawaia uważam, za japońskiego Hansa Zimmera.

A "Rabbit Horror 3D" muzycznie to nic ciekawego.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Proszę, tak to można każdą dyskusję spłycić i skończyć.Koper pisze:W tym sensie, że się skończył, to może i tak.Wawrzyniec pisze: I tak jak Joe Hisaishiego uważa się za japońskiego Johna Williamsa, tak Kenji Kawaia uważam, za japońskiego Hansa Zimmera.![]()

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ciekawsze niż GAKU, choć to nie jest jakieś specjalne wyróżnienieKoper pisze:A "Rabbit Horror 3D" muzycznie to nic ciekawego.

Dziecinna melodyjka, industrialny ambient i takiż sam action i tyle o tym Króliku

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Taaa, jasne, ciekawe w którym miejscu.kiedyśgrześ pisze:Ciekawsze niż GAKU, choć to nie jest jakieś specjalne wyróżnienie![]()
Marna prowokacyjka.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Przeczytaj mój komentarz pod Filmmuzami
Ostrzegałem, że ktoś w końcu tego Sato przesłucha

Ostrzegałem, że ktoś w końcu tego Sato przesłucha