DANNY ELFMAN - REAL STEEL (2011)
DANNY ELFMAN - REAL STEEL (2011)
Original Motion Picture Score
REAL STEEL
Music Composed by
Danny Elfman
A gritty, white-knuckle, action ride set in the near-future where the sport of boxing has gone high-tech, REAL STEEL stars Hugh Jackman as Charlie Kenton, a washed-up fighter who lost his chance at a title when 2000-pound, 8-foot-tall steel robots took over the ring. Now nothing but a small-time promoter, Charlie earns just enough money piecing together low-end bots from scrap metal to get from one underground boxing venue to the next. When Charlie hits rock bottom, he reluctantly teams up with his estranged son Max (Dakota Goyo) to build and train a championship contender. As the stakes in the brutal, no-holds-barred arena are raised, Charlie and Max, against all odds, get one last shot at a comeback.
Real Steel is directed by Shawn Levy (Night At The Museum franchise and Date Night).
In a score that mixes guitar with symphony orchestra and choir, composer Danny Elfman returns to cinemas with this Fall action blockbuster.
DreamWorks Pictures opens REAL STEEL nationwide on October 7.
Varese Sarabande Catalog # 302 067 122 2
Release Date: 11/01/11
REAL STEEL
Music Composed by
Danny Elfman
A gritty, white-knuckle, action ride set in the near-future where the sport of boxing has gone high-tech, REAL STEEL stars Hugh Jackman as Charlie Kenton, a washed-up fighter who lost his chance at a title when 2000-pound, 8-foot-tall steel robots took over the ring. Now nothing but a small-time promoter, Charlie earns just enough money piecing together low-end bots from scrap metal to get from one underground boxing venue to the next. When Charlie hits rock bottom, he reluctantly teams up with his estranged son Max (Dakota Goyo) to build and train a championship contender. As the stakes in the brutal, no-holds-barred arena are raised, Charlie and Max, against all odds, get one last shot at a comeback.
Real Steel is directed by Shawn Levy (Night At The Museum franchise and Date Night).
In a score that mixes guitar with symphony orchestra and choir, composer Danny Elfman returns to cinemas with this Fall action blockbuster.
DreamWorks Pictures opens REAL STEEL nationwide on October 7.
Varese Sarabande Catalog # 302 067 122 2
Release Date: 11/01/11
NO CD = NO SALE
Re: DANNY ELFMAN - REAL STEEL (2011)
No to posłuchamy jakby mógł brzmieć "Iron Man 3" od Elfmana.
Na stronie gra zapętlający się krótki motyw i brzmi to jak "guitar with symphony orchestra", może być moc!
http://www.steelgetsreal.com/
Na stronie gra zapętlający się krótki motyw i brzmi to jak "guitar with symphony orchestra", może być moc!
http://www.steelgetsreal.com/
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Jesteś pewien, że to Elfman, a nie jakaś trailerówka? Będzie BIG end of the year
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wojteł
- John Williams
No właśnie czekałem az ktoś doda ten temat 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Dawajcie jakieś normalne próbki, a nie szit, który nie chce się załadować, tylko skacze. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
a ile razy Ci mówiłem że modem 56k i 0202122 ppp w tepsie to było dobre 15 lat temuBucholc Krok pisze:a nie szit, który nie chce się załadować, tylko skacze.

NO CD = NO SALE
Skoro już jesteśmy przy Elfmanie, to wiadomo coś na temat RESTLESS
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
DanielosVK pisze:Elfman megakult
Nie znoszę, serio! jak już jakieś płyty kompozytora lądują na półce przez przypadek , to od razu rozsyłam za darmo, albo na allegro .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O na ten score bardzo czekam
I mam nadzieję, że podobnie jak przy "Wanted" otrzymamy głupi jak but film, z super muzyką
Co jak co, ale rockowe dźwięki splecione z orkiestrą to brzmi super. I jeżeli chodzi o cool score'y to takie Elfman ptorafi tworzyć. W sumie są takie score'y Elfmana, Zimmera i Kawaia, gdzie ich poziom coolskości sprawia, że wprost chce mi się ich słuchać z kilkudniowym zarostem, w ciemnych okularach, z nogami wywalonymi na stół, popijać jakiś alkoholowy trunek z flachy
I mam nadzieję, że taki będzie "Real Steel". Let's rock Danny

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niestety na razie jedynie co mamy do przesłuchania to tę niby coolską składankę
Można ją już zakupić i można też już przesłuchać jedyny kawałek Danny'ego Elfmana z niej:
http://www.amazon.com/gp/product/B005OC ... u_dp_trk13
Sam nie wiem
Liczyłem na jakąś ostry rockowo-orkiestrowy kawałek, a otrzymałem spokojne brzdękolenie na gitarze. Nie twierdzę, że złe i pewnie fajnie się tego słucha, kiedy się wyjdzie ze swej chaty, rozłoży na leżaku na werandzie, wyciągnie butelkę chłodnego piwa, zapali papierosa i podrapie się po swoim dwudniowym zaroście.
Ale jednak liczyłem na coś innego. I mam nadzieję, że więcej super mega rock mixed with orchestra score'u otrzymamy na płycie z samą ściężką Danny'ego Elfmana w listopadzie.

http://www.amazon.com/gp/product/B005OC ... u_dp_trk13
Sam nie wiem

Nieciekawy kawałek, ale to jeszcze o niczym nie świadczy, pełnokrwisty symfoniczno-gitarowy Elfman mógłby co poniektórych odbiorców tej składanki, nieco odstraszyć 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Też fakt
Najgorsze jest to, że strasznie się napaliłem na ten score i boję się zawodu. Ale mam nadzieję, że Elfman nie zawiedzie.

1. Charlie Trains Atom (1:59)
2. On The Move (2:39)
3. Into The Zoo (1:02)
4. Why We’re Here (feat. vocal by Poe) (:55)
5. Meet Atom (3:18)
6. It’s Your Choice (1:28)
7. Safe With Me (2:58)
8. Atom Versus Twin Cities (3:12)
9. … For A Kiss (:56)
10. Get In The Truck (1:13)
11. Bonding (2:02)
12. Twin Cities’ Intro (1:20)
13. Parkway Motel (feat. vocal by Poe) (1:48)
14. This Is A Brawl (1:49)
15. You Deserve Better (4:03)
16. Into The Ring (1:12)
17. Taking A Beating (1:34)
18. Final Round (6:54)
19. People’s Champion (2:06)
Total - 42:28
i będzie książeczka po raz pierwszy od dobrych paru ostatnich płyt

NO CD = NO SALE