Ten bootleg, który kiedyś pokazałeś to z pewnością nie jest całość muzyki. Z kolei na 50 minutowym filmie z dvd, pokazali może z 30 minut muzy, więc skoro tam są całe dwie godziny muzyki to jest jej sporo. I też będzie dużo różnorodności, bo gdy w takiej Drużynie temat Jeźdźców był np non stop, to tutaj jest jedna jego prezentacja, plus fragmenty muzyki z wersji reżyserskich (np temat Shadowfaxa, który jest w tej symfonii to wersja filmowa, która była na CR, nie ta albumowa, zaś jeśli chodzi o reżyserkę to w symfonii pojawiła się też dłuższa, CR-owa wersja końcowej walki z Drużyny). Ja mam nadzieję że będzie 6 długich utworów, odpowiadających książkom, dzięki czemu całość będzie rzeczywiście jak symfonia. Oby też był temat z przejścia przez Caradhras... Ale on jest za mało koncertowy, więc raczej go zabraknie. Mam też nadzieję że chór w Khazad-Dum będzie lepszy, jak ten nieco mętny z oryginału... Will see

Ale jestem rad, bo będzie to z pewnością świetnie skondensowana, dwu-godzinna alternatywa dla albumów i CR, która najważniejszymi fragmentami muzyki opowie nam książki Tolkiena

Co do kwestii technicznych - tutaj najbardziej mam nadzieję że nowe nagranie bardzo ładnie uwypukli przymuloną, zwłaszcza na albumach, sekcję dętą drewnianą.
Nagranie live z pewnością będzie bardziej żywe, choć osobiście preferowałbym studyjne... Niemniej jednak i tak jakość będzie pewnie miażdżąca