Oscary 2012
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Oscary 2012
Dyskusje o "Cloud Atlas" chętnie bym przeniósł do odpowiednim wątku, dlatego też widzimy się tam...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Po prostu walka o muzyczne Oscary, tak jak przed rokiem rozegra się pomiędzy najgłośniejszymi tytułami z chrapką na największą ilość Oscarów, Argo, Lincoln, Life of Pi, Master... a Rise of the Guaridians może być odpowiednikiem Tintina, powinna być nominacja dla najlepszej animacji i score automatycznie może być też nominowany, stąd też tak jak rok temu mieliśmy 2xWilliams teraz możemy mieć 2xDesplat.a o co chodzi z tym " Atlasem Chnur "?, nie nominują prac więcej niż jednego kompozytora na raz, czy co?.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Przykre to, bo powinni nominować najlepszą muzykę a nie tylko taka, która pochodzi z głośnych filmów ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Poprawiam swój typ, gdyż Mystery mnie uświadomił:
Lincoln - John Williams
Argo/The Rise of the Guaridians - Alexandre Desplat
The Master - Jonny Greenwood
Hobbit - Howard Shore
Life of Pi - Mychael Danna
Chociaż może się jeszcze Elfman z Hitchcockiem załapie.
Lincoln - John Williams
Argo/The Rise of the Guaridians - Alexandre Desplat
The Master - Jonny Greenwood
Hobbit - Howard Shore
Life of Pi - Mychael Danna
Chociaż może się jeszcze Elfman z Hitchcockiem załapie.
- lis23
A te dwie prace - " The Master " i " Life of Pi " - dobre?, bo nie znam ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jakość score'ów podczas tych nominacji ma często drugorzędne znaczenie. Zarówno "The Master" jak i "Life of Pi" nakręcone są przez ulubieńców krytyków, więc nominacji na pewno posypie się na te dwa filmy sporo i to te za score'y się znajdą.
Desplat nie dostanie za Argo i mam nadzieję, że nie dostanie również dwóch nominacji. Jak dla mnie jedynym słusznym wyborem jest Rise of the Guardians, ono spełnia wszystkie kryteria, żeby dostać nominację, a nawet wygrać. Lincoln & Hobbit wydają się oczywistością
Chociaż Oscary co roku zaskakują i trzeba jeszcze trochę poczekać 

Jakby dostał 2 nominacje i by nie wygrał to byś mógł wzorem fanbojów Dżona wmawiać wszystkim, że i tak Desplat był najlepszy, tylko głosy się rozłożyły na 2 pozycje 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Naprawdę zaskakują?
Chyba od czasów Boskiego Gustavo nie było żadnych zaskoczeń i wszyscy zwycięzcy byli pewniakami podczas typowania.

No właśnie, o ile mamy już pierwsze przecieki z Lincolna, to wciąż nie wiemy co tam najlepszego zrobił Jackson w HobbicieLincoln & Hobbit wydają się oczywistościąChociaż Oscary co roku zaskakują i trzeba jeszcze trochę poczekać

- lis23
" Argo " przynajmniej można już posłuchać a tego jeszcze nie, tylko fragmenty w audycji radiowej ale muszę przyznać, że Desplat mnie w końcu zaskoczył, zaczął pisać dobrą muzęhp_gof pisze:Desplat nie dostanie za Argo i mam nadzieję, że nie dostanie również dwóch nominacji. Jak dla mnie jedynym słusznym wyborem jest Rise of the Guardians, ono spełnia wszystkie kryteria, żeby dostać nominację, a nawet wygrać.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Mówię, że nominacje potrafią zaskakiwać.Wawrzyniec pisze:Naprawdę zaskakują?Chyba od czasów Boskiego Gustavo nie było żadnych zaskoczeń i wszyscy zwycięzcy byli pewniakami podczas typowania.
- lis23
Chyba Shore? - mocno bałbym się o tą muzę, gdyby Jackson coś przy niej majstrował ...Mystery pisze:No właśnie, o ile mamy już pierwsze przecieki z Lincolna, to wciąż nie wiemy co tam najlepszego zrobił Jackson w HobbicieLincoln & Hobbit wydają się oczywistościąChociaż Oscary co roku zaskakują i trzeba jeszcze trochę poczekać

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

On pisał od dawna dobrą muzę, teraz piszę jednocześnie bardziej przyswajalną i komercyjną w dobrym znaczeniu tego słowa, jednocześnie zachowując swój styl. Zresztą Rise of the Guardians to tylko jeden score. Zobaczymy co będzie jak dostanie kolejny podobny projekt lub wróci do dramatów etc. Jedno jest pewne - od kilku lat cały czas przechodzi ewolucję i to jest w jego muzyce fantastyczne - potrafi zaskakiwaćlis23 pisze:" Argo " przynajmniej można już posłuchać a tego jeszcze nie, tylko fragmenty w audycji radiowej ale muszę przyznać, że Desplat mnie w końcu zaskoczył, zaczął pisać dobrą muzęhp_gof pisze:Desplat nie dostanie za Argo i mam nadzieję, że nie dostanie również dwóch nominacji. Jak dla mnie jedynym słusznym wyborem jest Rise of the Guardians, ono spełnia wszystkie kryteria, żeby dostać nominację, a nawet wygrać.![]()

No ale jak już udowadnialiśmy, postawa Jacksona będzie miała przełożenia na Shore'a i jak jeden polegnie, to drugi wraz z nimlis23 pisze:Chyba Shore? - mocno bałbym się o tą muzę, gdyby Jackson coś przy niej majstrował ...![]()