Tu chodziło o użycie tego słowo odnośnie do danej osoby. Tyłek to może mieć jakiś facet, koń czy coś innego. Ale dobrze nie ma co tutaj wszczynać afery. Tym bardziej, że coś innego się szykuje.Wojtek pisze:[Ja pierdolę, ja nie wiem, czy można być jeszcze bardzie proliberalnie politycznie do porzygu poprawnym. No jeszcze poproś adminów, żeby ten tyłek ocenzurowali albo posta usunęli, takie to bezczelne, obleśne, zboczone, wulgarne słowo
Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi (dyskusja o score i seri
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Jakbym użył słowa dupa, poślady, zad itd to bym rozumiał. Ale tyłek to jest tak samo uprawnione określenie w przypadku męskiej tylnej części ciała, żeńskiej, ładnej, brzydkiej, grubej, chudej itd. Więc nie wiem już, gdzie się doszukujesz problemu 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Boję się, że nieumyślnie na wołałem do rewolucji.
A nie takie były moje intencje.
A co do wątku "tyłka" to dla mnie po prostu Anne Hathaway ma "pupę", a nie "tyłek". Zgrabną zresztą. Ale jak napisałem, nie ciągnijmy tego dalej.

A co do wątku "tyłka" to dla mnie po prostu Anne Hathaway ma "pupę", a nie "tyłek". Zgrabną zresztą. Ale jak napisałem, nie ciągnijmy tego dalej.
niezła dupa z ryja jest
taka prawda
a tak to szału nie robi, zresztą w co 2 filmie się rozbierała przez tyle lat więc tym bardziej się przejadła jako aktorka 

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Adam, nie pisz takich rzeczy, bo Wawrzyn się popłacze nad brakiem szacunku dla swojej miłości. Btw. Co się stało z Megan? Ja wiem, że dawno już o niej zapomniał, ale w sumie nie wiem, dlaczego. Bo nie grała u Nolana?
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Dobra, teraz dokładniejsza analiza muzyczna:
- całkiem nieźle muzycznie w scenach zdobywania Meeren (ten Szary Robak jest najnudniejszym motywatorem w dziejach)
- dobra aranżacja tematu "misa misa misa", delikatny i subtelny jak na standardy Raminowo-gotowe.
- bębny i aranżacja motywu zdobywania w scenie krzyżowania panów. Jakieś arabskie instrumentarium.
- ten motyw Littlefingera to elektroniczna sygnatura postaci
- dobrze w scenie opuszczania miasta przez Brienne, smutny motyw na smyczkowej podbudowie, na końcu bębny
- hmm. Coś słyszę w chacie Crastera.
- mroczna ta muzyka na północy jest, taki zimny ambient
- minimalista z tego Ramina, jeżeli chodzi o tematy związane z dalekimi rejonami północnymi
- całkiem nieźle muzycznie w scenach zdobywania Meeren (ten Szary Robak jest najnudniejszym motywatorem w dziejach)
- dobra aranżacja tematu "misa misa misa", delikatny i subtelny jak na standardy Raminowo-gotowe.
- bębny i aranżacja motywu zdobywania w scenie krzyżowania panów. Jakieś arabskie instrumentarium.
- ten motyw Littlefingera to elektroniczna sygnatura postaci
- dobrze w scenie opuszczania miasta przez Brienne, smutny motyw na smyczkowej podbudowie, na końcu bębny
- hmm. Coś słyszę w chacie Crastera.
- mroczna ta muzyka na północy jest, taki zimny ambient
- minimalista z tego Ramina, jeżeli chodzi o tematy związane z dalekimi rejonami północnymi
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2014 22:57 pm przez qnebra, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojteł
- John Williams
Dokładna niczym obliczenia ruskich naukowców dotyczące długości rurki, która by miała w sobie mieścić cała wodę z Ziemi 

dobra już nie będęWojtek pisze:Adam, nie pisz takich rzeczy, bo Wawrzyn się popłacze nad brakiem szacunku dla swojej miłości.

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Jak się zestarzeje i Nolan zacznie młodszą aktorkę zatrudniać, to Wawrzyn znajdzie nowy obiekt westchnień 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ta scena wyjazdu Brienne po raz kolejny przypomniała mi, dlaczego muzyka Djawadiego jest tak nędzna. W momencie kiedy gość rezygnuje z niesłyszalnego underscore dostajemy temacik, który nie znaczy nic, ot takiego nastrojowego snuja, który nie wnosi kompletnie nic do sceny, jest zupełnie płaski pod względem realizacyjnym (aranż, melodia) i tylko przypieczętowuje muzyczną bezbarwność całego wątku. To nie jest komponowanie prawdziwej muzyki filmowej, to jest po prostu podkładanie dźwięku pod obraz, żeby nie przerażał widza ciszą. Epoka kamienia łupanego...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wtedy nie było syntezatorów.Marek Łach pisze:Epoka kamienia łupanego...

Ja sam jestem daleki od wychwalania Ramina, ale też daleki od demonizowania, a jak czasami trafią się takie kawałki jak "Mhysa", "Dracarys", czy motyw Lannisterów to też fajnie.
Plus piszcie sobie co chcecie, ale temat i tak już się stał kultowy i na pewno jest bardziej wyrazisty od tego jaki niedawno stworzył Abel - a co będę złośliwy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...
O rany, ale to był nudny odcinek. Tydzień czekania na coś takiego. Chyba najsłabszy z dotychczasowych odcinków.Nawet końcówka ze Snowem przypominała grę wideo z final-bossem na końcu.
Muzycznie to na końcu i na napisach końcowych można było usłyszeć, że Djawadi rozwinął temat Strażników na Murze. Nawet nieźle to wyszło i zapewne znajdzie się na soundtracku.
O rany, ale to był nudny odcinek. Tydzień czekania na coś takiego. Chyba najsłabszy z dotychczasowych odcinków.Nawet końcówka ze Snowem przypominała grę wideo z final-bossem na końcu.
Muzycznie to na końcu i na napisach końcowych można było usłyszeć, że Djawadi rozwinął temat Strażników na Murze. Nawet nieźle to wyszło i zapewne znajdzie się na soundtracku.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Serial od początku sezonu jest nudny. Mnie tam interesuje wyłącznie Tyrion, reszta to taka mdława. Pierwsze 2 sezony były najlepsze, każda z postaci była inna i ciekawa, teraz to wszyscy tacy sami.