HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#931 Post autor: kiedyśgrześ » śr sty 28, 2015 16:18 pm

chyba z Anglii to sprowadzają :roll:
Obrazek

Templar

#932 Post autor: Templar » śr sty 28, 2015 16:36 pm

Mogło być gorzej, mogli z Niemiec to sprowadzać ;) Ponad 75 euro kosztuje na niemieckim Amazonie :P Ja jeszcze czekam, może w innych sklepach się pojawi, nie ma co się spieszyć, szybko nie zniknie, a później możemy żałować, bo się okaże że w Saturnie/MM nagle się pojawi ze znacznie niższą ceną :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#933 Post autor: Wawrzyniec » pt sty 30, 2015 02:58 am

Tomek pisze:Pewnie, wszystkich tych Zimmera, które winno się lubić :P Wawrzek jest wyznawcą "nowego" (czyt. pumpinu vel szukania głębi vel 'metody') Zimmera, co wielokrotnie podkreślał przecie :mrgreen:
I dalej nie wiem co w tym śmiesznego? :? I akurat w tym Zimmerze jakiego ja lubię to z tym "pumpin" bym nie przesadzał. I oczywiście większość z Was może lubić dawne score'y Hansa Zimmera, tylko jednocześnie często odnoszę wrażenie, że chcielibyście, żeby się on zatrzymał w tamtej epoce i teraz pamiętany jedynie był z kolejnych wznowień jego starych hitów. Jasne te prace można lubić, ale ja od lubienia wolę kompozytora ceniić. A ja po prostu uważam Zimmera za poważnego kompozytora i cenię go właśnie za tę drogę jaką przeszedł, a nie że stał się reliktem przeszłości.
I oczywiście, że od "Days of Thunder" wolę słuchać "Interstellar", "Inception", trylogię Mrocznego Rycerza i większość prac z przełomu "The Thin Red Line"-"Gladiator".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#934 Post autor: Adam » pt sty 30, 2015 08:55 am

5 stów chcą u nas :?: pogięło ich :?: :lol: przecież sproawadzenie tego z usa to jakieś 350 zl max..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#935 Post autor: Tomek » pt sty 30, 2015 10:09 am

Wawrzyniec pisze:I dalej nie wiem co w tym śmiesznego? :?
Nie, no przecież ze Słońca Narodu nie można się śmiać ani żartować, ani z jego wyznawców :)
Wawrzyniec pisze:I akurat w tym Zimmerze jakiego ja lubię to z tym "pumpin" bym nie przesadzał. I oczywiście większość z Was może lubić dawne score'y Hansa Zimmera, tylko jednocześnie często odnoszę wrażenie, że chcielibyście, żeby się on zatrzymał w tamtej epoce i teraz pamiętany jedynie był z kolejnych wznowień jego starych hitów. Jasne te prace można lubić, ale ja od lubienia wolę kompozytora ceniić. A ja po prostu uważam Zimmera za poważnego kompozytora i cenię go właśnie za tę drogę jaką przeszedł, a nie że stał się reliktem przeszłości.
I oczywiście, że od "Days of Thunder" wolę słuchać "Interstellar", "Inception", trylogię Mrocznego Rycerza i większość prac z przełomu "The Thin Red Line"-"Gladiator".
Aż pięć dni zajęło Ci odpisanie na to? ;-) Trochę długo, zważywszy, że to wszystko już od Ciebie słyszeliśmy dziesiątki razy :)
Obrazek

Templar

#936 Post autor: Templar » pt sty 30, 2015 13:37 pm

Adam pisze:5 stów chcą u nas :?: pogięło ich :?: :lol: przecież sproawadzenie tego z usa to jakieś 350 zl max..
Lulz, wcześniej było za 249zł, teraz zmienili :lol:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#937 Post autor: Adam » pt sty 30, 2015 22:02 pm

Templar pisze:bo się okaże że w Saturnie/MM nagle się pojawi ze znacznie niższą ceną :P
coś w tym może być :)

"Couldn't believe my eyes today in a local (Switzerland) consumer electronics market... there it was, black and thick in the CD compartement: The Illuminated Star Projection Edition for just CHF 29.95 (about $30)."

na bank jakiś szkopski market nie dla idiotów
#FUCKVINYL

Templar

#938 Post autor: Templar » pt sty 30, 2015 22:18 pm

Jakieś 120zł, no za tyle to z chęcią bym kupił. Zapytam się kuzyna (kierowcy tira) czy nie będzie w najbliższym czasie przejeżdżał przez Szwajcarię :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#939 Post autor: Adam » pt sty 30, 2015 22:20 pm

zapytaj 2 razy :!: ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#940 Post autor: galljaronim » sob sty 31, 2015 00:47 am

Zapytaj trzy razy :)

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#941 Post autor: galljaronim » sob sty 31, 2015 01:01 am

Templar

#942 Post autor: Templar » sob sty 31, 2015 02:19 am

Nawet fajny artykuł, nie spodziewałem się że coś takiego zobaczę na TVN24.pl :P

hp_gof

#943 Post autor: hp_gof » sob sty 31, 2015 10:03 am

Nie no, normalnie zabawne są te przypisy: Francuz Alexandre Desplat - największy konkurent Zimmera :mrgreen: Tylko tak jak mówiłem, Akademia nie ocenia na pierwszym miejscu muzyki, tylko przede wszystkim filmy jako całość :D Ale artykuł spoko. Na Zimmerze może się wypromować Desplat :P I nawet jest krótka wzmianka o Johannssonie ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#944 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 01, 2015 02:36 am

Muzyczny inżynier, który zaczynał z Polakiem
:? :roll: Polskie kompleksy czasami naprawdę są przerażające. :shock: Tak samo jak polska Wikipedia to jedyne miejsce, w którym się spotkałem, że John Williams może mieć jakieś polskie korzenie.
Dobrze, że nie wspomnieli, że będą w Krakowie pewnie jadł polską kuchnię...

A ja im bliżej tych Oscarów tym bardziej się obawiam, że Hans Zimmer zostanie oszukany i okradziony. :( Na poważnie to ja nie wierzę, że Zimmer w tym roku wygra. I boję się, że nie prędko Zimmer skomponuje taki score jak "Interstellar" i w sumie zaprzepaszczona zostanie szansa, aby jakoś go i tę muzykę docenić.
Ale nawet jeżeli do tego ma dojść i nie będzie to muzyka kojarzona z Oscarem, to będzie ona kojarzona z kosmosem, a tu już jest coś. 8)
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2015 03:03 am przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 2 razy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#945 Post autor: Wojteł » ndz lut 01, 2015 02:44 am

Wawrzyniec pisze::? :roll: Polskie kompleksy czasami naprawdę są przerażające.
To prawda

Wawrzyniec pisze: :shock: Tak samo jak polska Wikipedia to jedyne miejsce, w którym się spotkałem, że John Williams może mieć jakieś polskie korzenie.
Zawsze się zastanawiałem, czy im się nie popieprzył z tym gitarzystą, tylko że on chyba też ma tyle polskich korzeni, co ja celtyckich :wink:
Wawrzyniec pisze:Dobrze, że nie wspomnieli, że będą w Krakowie pewnie jadł polską kuchnię...
Williams? :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ