Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi (dyskusja o score i seri

#931 Post autor: Wojteł » wt kwie 29, 2014 21:00 pm

Wawrzyniec pisze:mamy Meesę Jar Jar Binksa to i pojawia się aranżacja Dracarys i ogólnie motywu Dann, która coraz bardziej mnie w serialu irytuje.
Tak w pierwszej chwili myślałem, że pijesz do czyjego wyglądu, ale rozumiem, że chodzi o Mhysę Dany? :P
Wawrzyniec pisze:Przy tych niebieskoookich Djawadi poszedł trochę bardziej w ambientowo-takowe klimaty. Może mało to melodyjne, ale nawet jakiś tam klimat miało.
On przy całym serialu i każdej melodii poszedł w takie klimaty :P

Wawrzyniec pisze:Z mojej strony mówię, że na razie w tym serialu pod względem tego co słyszymy nie jest źle.
Jak to nie jest źle, to jakby brzmiało "źle"?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#932 Post autor: Templar » wt kwie 29, 2014 21:09 pm

A dla mnie muzycznie to coraz gorzej, wszystkie ciekawsze rzeczy, które się pojawiają to już wcześniej były.

A w samym serialu też ostatnio nudy, w ostatnim odcinku jedyne co mnie zainteresowało to czy młody zamoczy (brat Joffreya), chyba jestem bardziej zboczony niż Martin :mrgreen: No scena tak była zrobiona, że naprawdę myślałem, że się moje fantazje spełnią :D Niestety zawiodłem się, może w innym odcinku :P
A jeszcze fajna była ta krótka przemowa Karla, "I was a fucking legend" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#933 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 29, 2014 21:09 pm

Wojtek pisze:Tak w pierwszej chwili myślałem, że pijesz do czyjego wyglądu, ale rozumiem, że chodzi o Mhysę Dany? :P
Wszyscy dookoła wołają Meesa! Meesa!, więc dobrze skojarzyłeś. :P W ogóle z niej taka wyzwolicielka, że wyzwala biednych od bogatych, a następnie z bogatych robi biednych, niewolników, w końcu męczenników. Trochę dziwna to logika. :?
W ogóle już tam pal licho, że w tej serii ludność używa gungańskiego i niby rozmawiają w swoim języku, ale po ścianach to już po angielsku piszą. :P
Odcinek sam dość łopatologiczny. Od tych mrugnięć okiem kto tak naprawdę otruł to się boję, że jeszcze twórcy nabawią się tiku. Ale przynajmniej wątek Młodego Starka, największego hamulca powieści jakoś ruszył. Chociaż Młody Stark zrobił to w swoim typowym stylu: OK, nie mogę chodzić, wejdę więc w wilka. OK jestem wilkiem, skradam się, jestem obserwatorem, jestem wilkiem... Jeb! Nawet parę metrów nie przeszedł i wpadł do pułapki. :P
Wojtek pisze:
Wawrzyniec pisze:Z mojej strony mówię, że na razie w tym serialu pod względem tego co słyszymy nie jest źle.
Jak to nie jest źle, to jakby brzmiało "źle"?
Właśnie oto mi chodzi, że się muzyka i tematy rozwijają. Np. w porównaniu z pierwszym sezonem ja słyszę i widzę postęp.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#934 Post autor: Wojteł » wt kwie 29, 2014 21:13 pm

Wawrzyniec pisze:W ogóle już tam pal licho, że w tej serii ludność używa gungańskiego i niby rozmawiają w swoim języku, ale po ścianach to już po angielsku piszą. :P
Też mi się to podobało :mrgreen:
Wawrzyniec pisze:Odcinek sam dość łopatologiczny. Od tych mrugnięć okiem kto tak naprawdę otruł to się boję, że jeszcze twórcy nabawią się tiku.
A to nie skojarzyłeś, że kilka osób może być w to zamieszanych?
Wawrzyniec pisze:Ale przynajmniej wątek Młodego Starka, największego hamulca powieści jakoś ruszył.
A to muszę Cię rozczarować: w powieści jego wątek w praktycznie nie ruszał z miejsca aż do piątej książki, a cała ta akcja z porwaniem została dodana przez twórców. Więc zakładam, że jest to próba ożywienia i udramatyzowania wątku, która skończy się w następnym, najdalej po dwóch odcinkach w jakiś lamerski sposób i wrócimy do ekranowego letargu. No chyba, że twórcy będą mieli na tyle jajec, że zdecydują się tu na poważne odstępstwa od książki -a nie miałbym nic przeciwko, bo na ekranie Bran jest jeszcze nudniejszy niż w powieści.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#935 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 29, 2014 21:21 pm

Ja wiem, że w to może być więcej osób zamieszanych. I naturalnie
Spoiler:
.
Ale jak dla mnie twórcy aż trochę zbyt dosłownie to mi temu co nie zna książek starają się to przekazać.

Z tym Branem to mnie zaniepokoiłeś, dlaczego Martin jego nie zabije? :P Jedynie co jest ciekawe w jego scenach to "HODOR". :P
Templar pisze:A dla mnie muzycznie to coraz gorzej, wszystkie ciekawsze rzeczy, które się pojawiają to już wcześniej były.

A w samym serialu też ostatnio nudy, w ostatnim odcinku jedyne co mnie zainteresowało to czy młody zamoczy (brat Joffreya), chyba jestem bardziej zboczony niż Martin :mrgreen: No scena tak była zrobiona, że naprawdę myślałem, że się moje fantazje spełnią :D Niestety zawiodłem się, może w innym odcinku :P
Właśnie jak na standardy Gry o Tron to coś cienko to rozegrali. Ale ten włochaty kociak był słodki.
Templar pisze:A jeszcze fajna była ta krótka przemowa Karla, "I was a fucking legend" :mrgreen:
A czy ten gość to nie ten sam, któremu Bane kark ukręcił i który był naukowcem w "Pacific Rim"? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#936 Post autor: Wojteł » wt kwie 29, 2014 21:26 pm

Wawrzyniec pisze:A czy ten gość to nie ten sam, któremu Bane kark ukręcił
O którego dokładnie chodzi, bo Bane w tym filmie skręcał karki jak Chińczyk długopisy :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#937 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 29, 2014 21:30 pm

Tak, to ten sam aktor! :D

Obrazek

Obrazek

Burn Gorman się nazywa. Ma świetną, charakterystyczną twarz, chcę więcej tej postaci. :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#938 Post autor: Paweł Stroiński » wt kwie 29, 2014 21:32 pm

Żadnego Gormana palił nie będę, zwłaszcza, że biedaka nie znam.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#939 Post autor: Wojteł » wt kwie 29, 2014 21:34 pm

Tak ma charakterystyczną tę twarz, że za cholerę nie pamiętam, że ktoś taki pojawiał się w TDKR :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#940 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 29, 2014 21:51 pm

On grał bardzo bardzo złego człowieka Phillipa Stryvera z Dagett Industries. Tutaj masz świetną scenę z Seliną Kyle:

http://www.youtube.com/watch?v=RqAzyeUqetE

Mrrrraaauuuu!!! :wink:

Koniec offtopa.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#941 Post autor: Wojteł » wt kwie 29, 2014 22:17 pm

W zasadzie to ja z tego filmu pamiętam kilka głupot, świetne walki, prolog no i oczywiście tyłek Hathaway :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#942 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 29, 2014 22:23 pm

Pupę, jak już co. Ale dobrze to tylko taki drobny offtop. Plus jak znam życie to i tak pewnie Martin niedługo uśmierci tę postać, a Bran będzie dalej przymulał.

Mefisto

#943 Post autor: Mefisto » wt kwie 29, 2014 22:24 pm

Wawrzyniec pisze:Najlepiej usuńmy całe forum. :P
Nie kuś :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#944 Post autor: Adam » wt kwie 29, 2014 22:27 pm

i załóżmy nowe, bez regulaminu Marasa a szczególnie by wolno było fotki z sesji wstawiać i gadac o filmie w temacie muzy 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#945 Post autor: Wojteł » wt kwie 29, 2014 22:29 pm

Wawrzyniec pisze:Pupę, jak już co. Ale dobrze to tylko taki drobny offtop.
Ja pierdolę, ja nie wiem, czy można być jeszcze bardzie proliberalnie politycznie do porzygu poprawnym. No jeszcze poproś adminów, żeby ten tyłek ocenzurowali albo posta usunęli, takie to bezczelne, obleśne, zboczone, wulgarne słowo.

Swoją drogą ciekawe, że sam piszesz o "cyckach" i się nie gorszysz.
Wawrzyniec pisze: Plus jak znam życie to i tak pewnie Martin niedługo uśmierci tę postać, a Bran będzie dalej przymulał
Pewnie uśmierci, ale nie Martin - tam tylko mignął jakiś kolo, co wszczął bunt, nie wiem nawet, czy go podali z imienia. Wszystkie jego kolejne pojawienia się to już inwencja scenarzystów.
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2014 22:34 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ