Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#901 Post autor: Paweł Stroiński » pn lis 15, 2010 03:10 am

Wawrzyniec pisze:Na wstępie liczę na kulturalną i merytoryczną dyskusję.

Jak pewnie co niektórzy wiedzą, to bardzo lubię Hansa Zimmera. Dlatego też zawsze z napięciem wyczekuję kolejnych jego projektów. Jednak te ostatnie newsy trochę mnie zszokowały. Pewne już jest, że Zimmer skomponuje muzykę do bollywoodzkiego filmu pt. "Ra. One" :shock: Zimmer i bollywood :? Nie lubię bollywoodu, więc sam nie wiem co o tym myśleć :?
Ale to co dzisiaj zobaczyłem na imdb.com jeszcze bardziej mną wstrząsnęło, chociaż oczywiście imdb ma prawo się przy jeszcze niegotowych projektach mylić. A mianowicie Hans Zimmer widnieje jako kompozytor nowej wersji "Supermana" :shock: W sumie niby to jest logiczne, skoro jednym z producentów jest sam Christopher Nolan. Ale strasznie dziwna to będzie sytuacja, jak sobie pomyślę o słynnym temacie Johna Williamsa. Czy zostanie wykorzystany, czy nie :? I na ile w ogóle możliwy jest angaż Zimmera, zwłaszcza, że może Snyder będzie chciał innego kompozytora.
Ciekawe i dość nurtująca, przy najmniej mnie sprawa.
Nikt nie potwierdził, że Zimmer robi Supermana. Równie dobrze IMDB by przyjęło, jakby stwierdzili, że robi to Hirschfelder czy Tyler Bates. Póki nie ma oficjalnego info (a na przyszły rok ma Hans: Sherlock 2, Rango, Piratów 4, Batman 3, Kung Fu Panda 2, tak prawie same sequele, chociaż jeszcze parę lat temu się odżegnywał). Póki nie ma oficjalnego potwierdzenia - IMDB bym nie wierzył. Kto wie, może Nolan nawet zadziała na zasadzie: "Gdzie Hans nie może, tam Julyana poślę". Hans może być także executive soundtrack producer.

Na razie nic nie wiadomo. Pytano go o Supermana już i mówi, że spróbowałby odciąć się znowu od tradycji, ale brzmiało to raczej jak porada niż cokolwiek innego.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#902 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 15, 2010 03:25 am

To ciekawe skąd Mystery miał tę informację, żeby niby sam potwierdził swój angaż :? Ale nie ważne. Zabawne jest, że imdb.com napisane jest Original Music by: Hans Zimmer, plus Music Deparment: John Williams - composer theme music, plus (największy zonk) Tyler Bates - composer theme music. :?

A co do projektów Zimmera, to rzeczywiście prawie same sequele. Pomijając "Rango" i "The Dilemma". Gdyż ten dokument "Jealous of the Bird" to i tak będzie wspólny projekt. Szkoda też trochę z tym "Kubusiem Puchatkiem", gdzie na początku miał być niby Zimmer, potem Zimmer i Powell, a w końcu stanęło na Henrym Jackmanie :?
Zobaczymy, posłuchamy :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#903 Post autor: Koper » pn lis 15, 2010 16:13 pm

Akurat Puchatek to nie jest jakaś szansa na genialny score, więc niech sobie Jackman płodzi.

A jak Snyderowi się spodobała współpraca z Hirschfelderem, to może i go weźmie znów. Już w "Legend of the Guardians" niechcący skopiował Williamsa, to teraz może zrobić to chcący. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#904 Post autor: Mystery » pn lis 15, 2010 16:28 pm

Widziałem, pewnie ten sam wywiad co Paweł:
http://www.slashfilm.com/hans-zimmer-ta ... an-reboot/
Mówi jakby już on to robił :wink: Wątek Hans/Superman lepiej sobie zostawić i poczekać na fakty. Dobrze, że nie robi Puchatka, to byłby już 7 jego projekt w 2011 i tak pewnie tylko podpisałby się tam nazwiskiem :wink: Jealous of the Birds to pewnie będzie w większości Igudesman.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#905 Post autor: Koper » pn lis 15, 2010 16:30 pm

Pieprzy trzy po trzy, jak to Hans. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#906 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 15, 2010 16:40 pm

A według mnie całkiem mądrzy mówi. Zresztą ja lubię nie tylko słuchać muzyki Zimmera, ale także i tego co sam do powiedzenia. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#907 Post autor: Koper » pn lis 15, 2010 16:43 pm

Pieprzy trzy po trzy w kwestii tematu. Tymi swoimi piłującymi smyczkami i elektronicznym ambientem myśli, że przyćmi temat Williamsa? Powodzenia. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#908 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 15, 2010 16:45 pm

Wcale tak nie mówi. Zresztą musiałby być niespełna rozumu, gdyby myślał, że jest w stanie przyćmić temat Williamsa. Tego nikt nie może. Za to najlepszą opcją chyba rzeczywiście jest całkowicie oderwanie się od tematu Williamsa i stworzenie czegoś zupełnie nowego.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#909 Post autor: Koper » pn lis 15, 2010 16:46 pm

you have to try to be as good or at least as iconic
"Try" to słowo klucz. U Hansa wszystko się na "try" kończy ostatnio. :roll:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#910 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 15, 2010 16:49 pm

To już Twoje zdanie, z którym ja nie muszę się zgadzać. A zresztą jak słusznie zauważyliśmy, na razie o tym projekcie mało wiemy, więc nie uprzedzajmy faktów.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#911 Post autor: Koper » pn lis 15, 2010 16:51 pm

No ale mówi jasno, że celem jest by napisać coś równie znaczącego. A ja mogę się założyć o Twojego kota, że nie jest w stanie. :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#912 Post autor: Paweł Stroiński » pn lis 15, 2010 16:52 pm

Koper pisze:
you have to try to be as good or at least as iconic
"Try" to słowo klucz. U Hansa wszystko się na "try" kończy ostatnio. :roll:
Nie no, do Incepcji udało mu się wyjść poza try. Fakt, że nie jest to może najlepszy jego album, ale tego nie oczekujmy. Mamy spójny i przemyślany score, który Nolan wziął sobie do woli.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#913 Post autor: Koper » pn lis 15, 2010 16:53 pm

Ale tam nie musiał nikogo imitować, nie musiał próbować przebić czyjeś dokonania do poprzednich części etc. etc. Poza tym, Pawle, też parę razy tam skiksował wg mnie, choć Ty mu piąteczkę za film wystawiłeś. 8)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#914 Post autor: Mystery » pn lis 15, 2010 17:01 pm

Koper pisze:też parę razy tam skiksował wg mnie
Łagodnie powiedziane :wink: Jak dla mnie muzyka ze wszystkich scen ze śniegu do rejectu :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#915 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 15, 2010 17:06 pm

Mystery Man pisze:Jak dla mnie muzyka ze wszystkich scen ze śniegu do rejectu :P
Bez jaj :shock: Świetna reżyseria, świetne zdjęcia, świetny montaż, plus świetna muzyka - epicka scena! W kinie i to jeszcze z takim super nagłośnieniem, byłem w siódmym niebie :D

ODPOWIEDZ