Nikt nie potwierdził, że Zimmer robi Supermana. Równie dobrze IMDB by przyjęło, jakby stwierdzili, że robi to Hirschfelder czy Tyler Bates. Póki nie ma oficjalnego info (a na przyszły rok ma Hans: Sherlock 2, Rango, Piratów 4, Batman 3, Kung Fu Panda 2, tak prawie same sequele, chociaż jeszcze parę lat temu się odżegnywał). Póki nie ma oficjalnego potwierdzenia - IMDB bym nie wierzył. Kto wie, może Nolan nawet zadziała na zasadzie: "Gdzie Hans nie może, tam Julyana poślę". Hans może być także executive soundtrack producer.Wawrzyniec pisze:Na wstępie liczę na kulturalną i merytoryczną dyskusję.
Jak pewnie co niektórzy wiedzą, to bardzo lubię Hansa Zimmera. Dlatego też zawsze z napięciem wyczekuję kolejnych jego projektów. Jednak te ostatnie newsy trochę mnie zszokowały. Pewne już jest, że Zimmer skomponuje muzykę do bollywoodzkiego filmu pt. "Ra. One"Zimmer i bollywood
Nie lubię bollywoodu, więc sam nie wiem co o tym myśleć
![]()
Ale to co dzisiaj zobaczyłem na imdb.com jeszcze bardziej mną wstrząsnęło, chociaż oczywiście imdb ma prawo się przy jeszcze niegotowych projektach mylić. A mianowicie Hans Zimmer widnieje jako kompozytor nowej wersji "Supermana"W sumie niby to jest logiczne, skoro jednym z producentów jest sam Christopher Nolan. Ale strasznie dziwna to będzie sytuacja, jak sobie pomyślę o słynnym temacie Johna Williamsa. Czy zostanie wykorzystany, czy nie
I na ile w ogóle możliwy jest angaż Zimmera, zwłaszcza, że może Snyder będzie chciał innego kompozytora.
Ciekawe i dość nurtująca, przy najmniej mnie sprawa.
Na razie nic nie wiadomo. Pytano go o Supermana już i mówi, że spróbowałby odciąć się znowu od tradycji, ale brzmiało to raczej jak porada niż cokolwiek innego.