A co do "Scorponoka" i "Assault on Presinct 13" to chyba ostatni za dużo fanfar Christophera Gordona się nasłuchałem i trochę ogłuchłem, gdyż dla mnie to podobieństwo aż tak uderzające nie jest, ale nie mam wątpliwości, że macie rację
Remote Control - czyli kto zrobił co
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdyby nazwał utwór "170 BPM" to kawałem musiałby chyba być jeszcze szypszy, o ile dobrze rozumiem. A po za tym identyczne "160 BPM" nie pasowałoby do sceny w filmie. Wiadomo podobieństwo jest spore, ale też nie ma co przesadzać. "160 BPM" uwielbiam
A "Einstein's Wrong" jest jednym z moich ulubionych utworów na płycie do "TF2".
A co do "Scorponoka" i "Assault on Presinct 13" to chyba ostatni za dużo fanfar Christophera Gordona się nasłuchałem i trochę ogłuchłem, gdyż dla mnie to podobieństwo aż tak uderzające nie jest, ale nie mam wątpliwości, że macie rację
A w ogóle to ja lubię słuchać Jablonsky'ego (oczywiście nie wszystkich jego dokonań, żeby mi tutaj potem znowu ktoś nie insynuował, że lubię "D-War") i mimo, że podobieństwa słychać czasami na odległość, a czasami mniej jak mój przypadek pokazuje, do dopóki dobrze mi to brzmi i dobrze się słucha. Dlatego też 100 razy wolę słuchać nieorginalnego Jablonsky'ego niż Djawadiego, którego nie idzie słuchać w ogóle 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Już wkrótceEle, kiedy kolejna porcja newsów?
Zabieg marketingowy, oraz używanie tematów Zimmera. Pacific zrobi Zanelli, ale nazwisko Zimmera będzie i tak na okładce, bo zapoda temat.Wiesz może jak wyglądał podział pracy przy soundtracku do gry Simsonowie Napisane, że Zimmer & Lennertz, ale jeśli chodzi o score to ja tam słyszę tylko tego drugiego
I tak, następny będzie Steve, chociaż czy tu będzie coś spektakularnego... niee chyba nie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Danke schön
Tylko właśnie ten utwór z "Tears of the Sun", bardzo fajny zresztą. jest dla mnie głównym w przyjęciu niby tej "strasznej prawdy". Gdyż sam utwór nazywa się:
"The Jablonsky Variations on a Theme by HZ / Cameroon Border Post"
A więc rozumiem, że jest to wariacja tematu, który HZ sam skomponował, a więc nie jest to też do końca samodzielny utwór Steve'a.
Przynajmniej ja będę żył w takim przekonaniu

Tylko właśnie ten utwór z "Tears of the Sun", bardzo fajny zresztą. jest dla mnie głównym w przyjęciu niby tej "strasznej prawdy". Gdyż sam utwór nazywa się:
"The Jablonsky Variations on a Theme by HZ / Cameroon Border Post"
A więc rozumiem, że jest to wariacja tematu, który HZ sam skomponował, a więc nie jest to też do końca samodzielny utwór Steve'a.
Przynajmniej ja będę żył w takim przekonaniu
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Podstawowe pytanie: To on był tym chirurgiem, czy też jego ojciec? Mnie się zawsze zdawało, że z tego zresztą czytam w biografii, to w młodości grał na gitarze w zespołach rockowych, co też w sumie jest typowe dla imigrantów, czy też dzieci imigrantów z krajów arabskich.
A tak w ogóle to niby widzę emotionka, ale czy takie określenia jak "szkop" są konieczne
A tak w ogóle to niby widzę emotionka, ale czy takie określenia jak "szkop" są konieczne
Zawsze mógł napisać to drugie, wzorem naszej sejmowej komisji śledczej posłużę się kropkami, sz...Wawrzyniec pisze:A tak w ogóle to niby widzę emotionka, ale czy takie określenia jak "szkop" są konieczne
Skoro o wilku mowa, to widzę, że Adam jest już Genio Morricone