THOMAS NEWMAN - James Bond: SPECTRE (2015)
Re: THOMAS NEWMAN - James Bond: SPECTRE (2015)
Za piosenka i muzyka do niej odpowiadają Sam Smith jak i Jimmy Napes.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jeszcze dwa dni.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jeszcze dwa dni.
niby to szmatławiec, ale często miał poprawne newsy.. Adele odrzuciła 5 milionów funtów, jakie Broccole oferowały jej za nagranie songu do Spectre
http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/adel ... nd-6505359
http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/adel ... nd-6505359
NO CD = NO SALE
Song leciał właśnie premierowo na Rmf Fm, mam nadzieję, że pomylili taśmy 

niesetety nie.. najnudniejszy bond song ever. Madonna ma godnego konkurenta. Gość śpiewający falsetem to nie jest wybór do takiej filmowej franczyzy. Stało się to co zakładałem - koleś zaśpiewał w swoim stylu. Najgorsze, że słowa i aranż są serio spoko (Adele może się schować ze swoimi 50 razami słowa Skyfall podczas całej piosenki), ale wszystko dobija jego miauczący i płaczliwy wokal. Jakby to zaśpiewał inny męski wokalista, o innym głosie, np w stylu Toma Jonesa, było by epicko. Nie wiem, Bryan Adams czy Sting? Tak wyszły totalne nudy i pościelówa.
Jedyne na co teraz czekam, to co zrobi Daniel Kleinman w czołówce z tym songiem, żeby ludzie nie pospali w kinie
sorry Smith, nic do Ciebie nie mam, ale falseciarze to nie jest moja działka, i nie jest to działka do Bonda. No chyba że w Spectre Bond będzie płakał, łykał prozac i podcinał się żyletkami... to wtedy zwrócę honor :]
Jedyne na co teraz czekam, to co zrobi Daniel Kleinman w czołówce z tym songiem, żeby ludzie nie pospali w kinie

sorry Smith, nic do Ciebie nie mam, ale falseciarze to nie jest moja działka, i nie jest to działka do Bonda. No chyba że w Spectre Bond będzie płakał, łykał prozac i podcinał się żyletkami... to wtedy zwrócę honor :]
NO CD = NO SALE
na twicie pojawia się sporo komentarzy ludzi z branży - muzyków, dziennikarzy, radiowców.. niestety praktycznie wszystkie nie są dla Smitha przychylne. POjawiają się opinie o rozczarowaniu, część ironicznych, część że do Bonda nie przystoi taki "dull" kawałek.. itp. Nie znalazłem ani jednego zdecydowanie pozytywnego komentarza (podreślam że chodzi tylko o osoby znane i o dziennikarzy. Najprościej podsumował song lider grupy Human League - "Smith stwierdził, że skomponował ten utwór tylko w 20 minut. I to jest powód porażki".
NO CD = NO SALE
Wyłączyłem w 1/3 - po-ra-żka! Głuchoniemi to zatwierdzali chyba. Teoria, że gość dostał angaż, bo lubi w dupę nie jest najwyraźniej od czapy. Mam tylko nadzieję, że i z Bonda homo nie zrobią w tym filmie.
O mamo
Mam nadzieję, że ten falset w czołówce wytną
Nie wiem co producenci mieli w głowie zgadzając się na coś takiego?! Natomiast aranż mocny 
Myślicie, że będzie reject na ostatnią chwilę?

Myślicie, że będzie reject na ostatnią chwilę?

Baśce na starość odbiło
Botox se zrobiła, niezła dupa teraz jest, więc za miauczącymi się rozgląda 

NO CD = NO SALE
NO CD = NO SALE
- qnebra
- Zdobywca Oscara
W 1:38 jest on, czy ona? Bo mi się myli. Muzycznie to bardzo ładne, tylko fascynujące to jak wyścigi kontynentów. Dobra piosenka z falsetem, który ją zepsuł.
Adele, czemu nam to zrobiłaś... Kurczę, może wiedziała, że nawet jej samej będzie trudno przebić Skyfall, więc lepiej żeby skompromitował się kto inny
A zarobić i tak zarobi, bo będzie miała nową płytę 

song jest super ALE nie śiewany falsetem. jakby to ktoś o rockowym głosie zaśpiewał... ahhh 

NO CD = NO SALE
To pierwsze wejście jego głosu to brzmi jakby nie powiem co mu wsadzali w... Dobra, już nic nie mówię.
Szukając songu natknąłem się na taki materiał, chyba go nie było także może kogoś to zainteresuje:
https://www.youtube.com/watch?v=kpzVnh32-zk
Szukając songu natknąłem się na taki materiał, chyba go nie było także może kogoś to zainteresuje:
https://www.youtube.com/watch?v=kpzVnh32-zk
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
nie chciało mi się tego wstawiać
To jest promo video od Sony i strony Bonda...

NO CD = NO SALE
Zawód na całej linii.
Brakuje piosence Smitha bondowskiego pazura, zarówno w wokalu jak i muzyce.
Jedynie momentami delikatnie czuć klimat 007 ale to stanowczo za malo.
Jednak po obiecujacym wejsciu na poczatku piosenki, klimat z kazda kolejna sekunda zanika.
Tekst piosenki jest w miare dobry. Glos smitha slabo wypada w piosence. Nawet aranzacja nieciekawie sie prezentuje, poza kilkoma momentami.
Czekam na score.
Brakuje piosence Smitha bondowskiego pazura, zarówno w wokalu jak i muzyce.
Jedynie momentami delikatnie czuć klimat 007 ale to stanowczo za malo.
Jednak po obiecujacym wejsciu na poczatku piosenki, klimat z kazda kolejna sekunda zanika.
Tekst piosenki jest w miare dobry. Glos smitha slabo wypada w piosence. Nawet aranzacja nieciekawie sie prezentuje, poza kilkoma momentami.
Czekam na score.