Alexandre Desplat - The Imitation Game (2014)
Re: Alexandre Desplat - The Imitation Game (2014)
Jakby kogoś interesowało to 15.11 będzie w Bydgoszczy przedpremierowy pokaz w ramach Camerimage, no i też na początku grudnia powinien być kolejny w Warszawie w ramach Camerimage Winners' Show 

O Camerimage wiem, ale co to Camerimage Winners' Show to nie wiedziałem 

Pokazy najlepszych filmów z Camerimage w kinie Atlantic, co roku to organizują, także pewnie i w tym też będzie 

- Wojteł
- John Williams
Przesłuchałem score, pierwszy track świetny, niektóre kawałki brzmią bardzo nowocześnie i dość nietypowo jak na Desplata (Decrypting), ale cała reszta strasznie Desplatowska, na czele z temat z fugi w g-moll Bacha... tzn. Chciałem powiedzieć Extremely Loud & Incredibly Close 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ty daj mi lepiej linka do tego jednego utworu, co to Marek zjechał, gdyż z tego co napisałeś, to powinien mi się spodobać
I znowu Drogi Marku, nie uwłaczając 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Przepraszam bardzo, ale ja niczego nie "zjechałem", hp-ek sieje tutaj jakąś wrogą propagandę. 

Pozwolę sobie zacytować: "ale szczerze mówiąc ten temat główny mnie osobiście jakoś nie porywa" 
Wawrzek, włącz sobie spotify. Już jest 10 listopada, wszędzie już jest dostępny ten score, polecam
Tutaj masz link: http://open.spotify.com/track/0o9ivTBX7mjTnaUYF4Gk6t
Utwory The Imitation Game, Mission, Running, Alan Turing's Legacy przede wszystkim.

Wawrzek, włącz sobie spotify. Już jest 10 listopada, wszędzie już jest dostępny ten score, polecam

Utwory The Imitation Game, Mission, Running, Alan Turing's Legacy przede wszystkim.
cóż, może Marek Łach powoli przekonuje się że im bardziej Olo lezie w mainstream hollywood, tym może większa z niego dupa jako kompozytor? 
cd u nas od sony od wczoraj.

cd u nas od sony od wczoraj.
#FUCKVINYL
Ale tylko w mp3 :/
Adam, czy ty w ogóle słuchałeś tego scoru?
Adam, czy ty w ogóle słuchałeś tego scoru?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak po pierwszym odsłuchu to wrażenia takie, że kapitalny początek, a potem trochę się zacyzna już "desplacić". 
Niemniej raczej solidna pozycja i biorąc pod uwagę cały rok to Desplat znowu mocno powalczy o filmmuzę w kategorii kompozytor, cholera jasna.

Niemniej raczej solidna pozycja i biorąc pod uwagę cały rok to Desplat znowu mocno powalczy o filmmuzę w kategorii kompozytor, cholera jasna.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Tia, już to widzę. Kompozytor roku (za wszystkie 5), score roku (GBH) i antymuza za Godzillę 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dlaczego mielibyśmy dać antymuzę za przyzwoite rzemiosło?
To nie "nagroda" za ewentualne rozczarowania.
To nie "nagroda" za ewentualne rozczarowania.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Wzrusza mnie ten temat główny, fantastyczny. Cała praca jest bardzo dobra, ale i tak za każdym razem czekam na te konkretne dźwięki, to jest tak dobre, że mogłoby ilustrować prawie wszystko. Słucham i podkładam sobie pod niego w głowie rozmaite sceny, oj, finał "The Imitation Game" będzie chwytał za gardło.
Fajny jest też zabieg z tym dźwiękiem a la alfabet Morse'a czy tam jakiś inny szyfr, jakkolwiek dalekie, rozwiązanie skojarzyło mi się z "Bogami"
.
Pewnie to efekt świeżości, ale na ten moment to chyba będzie mój ulubiony kawałek melodii skomponowany przez Francuza.
hp_gof -> zaopatrz się w sprzęt szpiegowski i nie waż się wracać bez nagrania choćby tego jednego momentu koncertu
Fajny jest też zabieg z tym dźwiękiem a la alfabet Morse'a czy tam jakiś inny szyfr, jakkolwiek dalekie, rozwiązanie skojarzyło mi się z "Bogami"

Pewnie to efekt świeżości, ale na ten moment to chyba będzie mój ulubiony kawałek melodii skomponowany przez Francuza.
hp_gof -> zaopatrz się w sprzęt szpiegowski i nie waż się wracać bez nagrania choćby tego jednego momentu koncertu