JOHN WILLIAMS - THE BOOK THIEF (2013)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: JOHN WILLIAMS - THE BOOK THIEF (2013)
W skrócie:
"W zasadzie to wszyscy musimy dawać elektroniczne dema, chyba tylko John Williams nigdy tego nie robił". Mam dziwne poczucie, że Horner też nie bardzo, ale Davisa można było spytać o to, cholera.
"W zasadzie to wszyscy musimy dawać elektroniczne dema, chyba tylko John Williams nigdy tego nie robił". Mam dziwne poczucie, że Horner też nie bardzo, ale Davisa można było spytać o to, cholera.
o wiele lepszy wywiad niż były analogiczne przy koniu czy tintinie. szok że się mu jeszcze chce.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo ciekawy wywiad, plus w klipach muzyka prezentuje się bardzo dobrze. Tylko nie podoba mi się, że angielscy aktorzy silą się z tym udawaniem, że mówią z niemieckim akcentem. Trochę jak w "Dziewczynie z Tatuażem" i tym niby szwedzkim akcentem. Widać taka teraz moda. Czekam na soundtrack i film, mam nadzieję, że pojawi się on u nas w miarę wcześnie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
https://soundcloud.com/sony-soundtracks ... -thief-ost
Te sample są 50-sekundowe - 20 sekund dłuższe niż na Amazonie.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Learning to Read będzie zdecydowanie najlepszym utworem, chociaż w konstrukcji i melodyce trochę za bardzo przypomina Angela's Prayer. Poza pierwszymi sześcioma kompozycjami, w tym bardzo ładnym temacie na fortepian w Ilsa's Library i One Small Fact, nic ciekawego. Aranżacyjnie ładnie to brzmi, ale zapowiada się nudna i przeznaczona do szybkiego zapomnienia ścieżka.Paweł Stroiński pisze:https://soundcloud.com/sony-soundtracks ... -thief-ost
Chociaż w sumie, kto oczekiwał po Johnie fajerwerków...
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Lisuravaell pisze:Chociaż w sumie, kto oczekiwał po Johnie fajerwerków...
Wawrzyniec
Muaddib
...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chyba nikt o zdrowych zmysłach i wyczuciu filmu, nie oczekuje od kameralnej historii, dziejącej się w czasie II wojny światowej jakiś fajerwerków i ducha kina nowej przygody. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Fajerwerki w muzyce nie muszą od razu oznaczać rozbuchanej przygodowej ścieżki.
To może być fortepianowe granie, które przyniesie mnóstwo emocji.
Zatem w tym względzie wasza trójca niewątpliwie fajerwerków oczekuje.
To może być fortepianowe granie, które przyniesie mnóstwo emocji.
Zatem w tym względzie wasza trójca niewątpliwie fajerwerków oczekuje.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na razie to tylko klipy, nie znamy filmu. Poczekajmy spokojnie, ostudźmy emocje i nie wystawiajmy przedwczesnych i niemerytorycznych ocen. 

Te dłuższe klipy zdecydowanie lepiej mnie nastrajają do tego score'u niż te poprzednie, krótsze
Fortepian ładnie się sprawuje, to jest typ scoru, który ma ogromną szansę mi się spodobać. Cieszę się, że to już za parę dni 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O proszę jaki grzeczny i dobrze wychowany użytkownik forum. Nie można mu zarzucić fanbojstwa i w pełnie obiektywnie i merytorycznie podszedł do tych klipów i się mu spodobały. 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Co Wy macie z tymi " fajerwerkami "?
ano tak, to Williams
jakoś od Zimmera i innych nikt już nie oczekuje " fajerwerków "
poza tym, sam film nie jest kinem tego typu, gdyby to był, np. ' Avengers " czy coś podobnego to i ja oczekiwałbym fajerwerków, ale to jest raczej skromny film, nic wielkiego - zresztą, są tu tacy, którym nie podoba się, min. " 7 Lat w Tybecie " więc wolę poczekać na całą muzę i nie słucham klipów.
ano tak, to Williams

jakoś od Zimmera i innych nikt już nie oczekuje " fajerwerków "

poza tym, sam film nie jest kinem tego typu, gdyby to był, np. ' Avengers " czy coś podobnego to i ja oczekiwałbym fajerwerków, ale to jest raczej skromny film, nic wielkiego - zresztą, są tu tacy, którym nie podoba się, min. " 7 Lat w Tybecie " więc wolę poczekać na całą muzę i nie słucham klipów.
Ostatnio zmieniony wt lis 05, 2013 19:25 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Błagam, nie chcę tutaj podjudzania Zimmerem.
Czy naprawdę nie można prowadzić dyskusji bez napuszczania kompozytorów i samych siebie nawzajem?

Czy naprawdę nie można prowadzić dyskusji bez napuszczania kompozytorów i samych siebie nawzajem?

Ujmijmy to tak: od kiedy Williams zaczął plumkać, to momentami mi się bardziej podoba (choć ostatnio mam generalnie fazę na mocniejsze kopnięcie orkiestry). Z drugiej strony, od kiedy Desplat zaczął mniej plumkać, to i Tobie się spodobał. Więc jesteśmy kwitaWawrzyniec pisze:O proszę jaki grzeczny i dobrze wychowany użytkownik forum. Nie można mu zarzucić fanbojstwa i w pełnie obiektywnie i merytorycznie podszedł do tych klipów i się mu spodobały.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Heh, mam podobnie, też teraz znacznie bardziej lubię Desplata ( choć lubię " plumkanie "hp_gof pisze:Z drugiej strony, od kiedy Desplat zaczął mniej plumkać, to i Tobie się spodobał. Więc jesteśmy kwita

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John