Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
hp_gof
Dla odświeżenia w Waszej pamięci:
01 - Largo Winch
http://www.youtube.com/watch?v=C-pPVeDDgxc
04 - Chosen One
http://www.youtube.com/watch?v=XNqTXPnmKWo
09 - Mato Grosso Escape
http://www.youtube.com/watch?v=LB5xb3ntvuI
O proszę, Mato Grosso jest świetne. Widzicie? Dzięki Wam posłucham sobie dzisiaj bardzo dobrej muzyki! Najwyższy czas odświeżyć sobie Largo Wincha

BTW. Utwór ten opiera się na Nerio's Theme, o który się kłócicie.
Weź mnie Templar nie załamuj z tym Moonrise Kingdom

Owszem, dobrze się słucha, ale to jest piąta woda po kisielu. O Idach się już wypowiadałem. Koniec. W pierwszym poście zaznaczyłem, że może być kontrowersyjnie. Autorski wybór

-
hp_gof
Nuda. Znam na pamięć.
Poza tym z Moonrise Kingdom najbardziej lubię: 04 - The Heroic Weather-Conditions Of The Universe Part 4,5, 6: Thunder, Lightning And Rain oraz 05 - The Heroic Weather-Conditions Of The Universe, Part 7: After The Storm.

-
Templar
autor: Templar » pt cze 22, 2012 23:20 pm
Ale mi chodziło o sam motyw, pozostałe mają nadal ten sam

A i z Harry'ego Pottera wolę motyw z "Obliviate", a nie jakieś Lily's Theme, ankieta lipa i tyle

-
hp_gof
Podałem kryteria wyboru. Obliviate też się nie kwalifikuje. Spoko, mnie też się Obliviate podoba. Choć stawiam go na równi z Lily's Theme. Nie potrafię ich porównywać.
A ja czytam sobie recenzję Marka Łacha na temat Largo Wincha i się z nią w pełni zgadzam

Żadna inna redakcja nie poplamiła rąk tym dziełem, nie mówiąc już o drugiej części, bo tej to nie tknęła żadna z trzech

-
Templar
autor: Templar » pt cze 22, 2012 23:30 pm
Ja słuchałem obydwu części Largo, a i obydwa filmy też obejrzałem, ale jakoś mnie nie zachwyciło, Idy lepsze

I Moonrise Kingdom też

A nawet i Obliviate z HP też lepsze

-
hp_gof
No dobra. Zmieniłem ankietę. Czas nieograniczony, możecie zmienić co zaznaczyliście, nowe opcje dodane, teraz nie macie do gadania, że czegoś nie ma

Nie, Templar, Obliviate nie będzie

Ciesz się Moonrise Kingdom i Idami

-
Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
autor: Marek Łach » sob cze 23, 2012 02:05 am
Szkoda że ta ankieta to głównie desplatowski mainstream od 2008 roku.

Jak się pogrzebie w jego filmografii francuskiej, to też niejedną perełkę można wyłowić.
-
Templar
autor: Templar » sob cze 23, 2012 02:14 am
hp_gof pisze:No dobra. Zmieniłem ankietę. Czas nieograniczony, możecie zmienić co zaznaczyliście, nowe opcje dodane, teraz nie macie do gadania, że czegoś nie ma

Nie, Templar, Obliviate nie będzie

Ciesz się Moonrise Kingdom i Idami

E nie ma Obliviate, lipa ta ankieta i nie głosuję
No dobra, żartowałem, zagłosowałem teraz na MK, Idy i Murzyna.
-
kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
autor: kiedyśgrześ » sob cze 23, 2012 02:48 am
Dalej w ankiecie nie ma rogów z Firewalla, a ja mam cały czas jeden głos w rezerwie

-
hp_gof
autor: hp_gof » sob cze 23, 2012 10:07 am
Templar pisze:No dobra, żartowałem, zagłosowałem teraz na MK, Idy i Murzyna.
Jakiego Murzyna?
Marek Łach pisze:Szkoda że ta ankieta to głównie desplatowski mainstream od 2008 roku.

Jak się pogrzebie w jego filmografii francuskiej, to też niejedną perełkę można wyłowić.
Tia, już sobie wyobrażam sobie, co by tu się działo, jakbym zarzucił ambitnie pre-hollywoodzkie motywy z filmografii francuskiej, podczas gdy ludzie mają problem z głosowaniem na motywy mainstreamowe

-
Dexter
- Kserujący nuty
autor: Dexter » sob cze 23, 2012 11:07 am
No, teraz jakoś to wygląda

Głosy oddane

-
Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
autor: Marek Łach » sob cze 23, 2012 11:42 am
hp_gof pisze:Tia, już sobie wyobrażam sobie, co by tu się działo, jakbym zarzucił ambitnie pre-hollywoodzkie motywy z filmografii francuskiej, podczas gdy ludzie mają problem z głosowaniem na motywy mainstreamowe

Kiedyś miałem zamiar przeprowadzić jakąś akcję "uświadamiającą" co do Desplata sprzed 2006 roku, ale Alexandre tyle tych płyt co roku wydaje, że po prostu by się przejadł na stronie.

-
hp_gof
autor: hp_gof » sob cze 23, 2012 12:39 pm