ALEXANDRE DESPLAT - MOONRISE KINGDOM (2012)
Re: ALEXANDRE DESPLAT - MOONRISE KINGDOM (2012)
Najlepszy film 2012 jaki dotąd widziałem i nominacje w najważniejszych kategoriach (film, reżyser, scenariusz) ma w kieszeni. Muzyka dobrana cudnie, a na uwagę zasługują m.in. świetne skautowskie marsze Mothersbaugha, dobrze jest widzieć, że współpraca z Andersonem jednak trwa. Sam score Desplata prześwietny. Kurde, że też ta dziewczynka ma 13 lat, ostro 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Mystery pisze:Kurde, że też ta dziewczynka ma 13 lat, ostro

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Rzeczywiście, myślałem, że dużo starszaMystery pisze:Kurde, że też ta dziewczynka ma 13 lat, ostro

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Fajny film, w tym specyficznym surealistyczno-bajkowym klimacie Andersona, co przypominało trochę "Fantastycznego Pana Lisa" w wersji aktorskiej.
Muzyka również podobna i nawet ten temat Desplata przynosił pewne skojarzenia z dziecięcą przyśpiewką z "Lisa". A najlepsze było na napisach końcowych, jak przedstawiali instrumenty grające główny temat - fajny ukłon ze strony reżysera w kierunku kompozytora. 
PS: Wy nie potraficie 13-latki poznać?? A Romka biednego to pewnie każdy w myślach już osądził.

PS: Wy nie potraficie 13-latki poznać?? A Romka biednego to pewnie każdy w myślach już osądził.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Te 17 minut to chyba najlepsze, co w tym roku Desplat skomponował. W porównaniu do ogólnego zaplumkienia w tym roku, tutaj mamy bardzo chwytliwy, świetny temacik, kolorowe brzmienie i znakomite orkiestracje, a wszystko to skąpane w magicznym i intrygującym klimacie. Szkoda, że to jedyne 5 utworów, w dodatku opartych na tym samym motywie, niemniej "(...) Parts 4-6: Thunder, Lightning, and Rain" to wg mnie jeden z utworów roku, strasznie wkręcający utwór. To jest minimalizm, jaki lubię i Desplat, jakiego lubię. Szkoda, że póki co tylko w tym projekcie tak zabłysnął, chociaż mam oczywiście spore nadzieje, że w Rise of the Guardians to nadrobi.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
"Zaplumkienia"? Mam Cię wysłać do prof. Miodka? o to w ogóle jest?! 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Neologizm mojego autorstwa. 

Fe.
Ach, to młode pokolenie. Coraz więcej neologizmów 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Już widzę, jak się tłumy garną oglądać "Kochanków z Księżyca". 

Fe.
Koper, kto Cię zmusił do napisania takiej ładnej recenzji Desplata? Odpowiedź: bo mało tam Desplata 
Muszę obejrzeć w końcu ten film, bo o tym zapomniałem

Muszę obejrzeć w końcu ten film, bo o tym zapomniałem

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dziewczyna i Marek Łach.hp_gof pisze:Koper, kto Cię zmusił do napisania takiej ładnej recenzji Desplata?

To mój pierwszy Desplat, więc zacząłem od takiego, gdzie go mało. Muszę stopniowo, powoli, nie wszystko na raz.hp_gof pisze:bo mało tam Desplata