DAVID SARDY - GHOST RIDER 2: SPIRIT OF VENGEANCE (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: ? - GHOST RIDER 2: SPIRIT OF VENGEANCE (2012)

#91 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 22, 2011 22:50 pm

Bucholc Krok pisze:
Wawrzyniec pisze:Ja kiedyś uwielbiałem Natalie Portman, ale coś ostatnio zaczęła mi działać na nerwy.
To tak jak u mnie (poza tym, że nigdy jej nie uwielbiałem). :) Wcześniej "odpadła" Najtlejka.
To trochę inaczej, ale niech będzie :) Ja tam każdego aktora ze "Star Wars" uwielbiam i Natalie Portman też się do tej grupy zalicza(ła). Ale im tak więcej ostatnio z nią wywiadów czytałem itd. to taka trochę przemądrzała i wszystkowiedząca mi się wydaje. Takie mam odczucie i trochę mnie to zaczęło irytować w niej, plus fakt, że nagle stała się taką everybodysdarling.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#92 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 22, 2011 22:52 pm

Wojtek pisze:Poza tym wielu aktorom z obsady zależało na zagraniu w prequelach, a jakoś cienko im szło. Jackson jakiś taki drętwy, Christensen był beznadziejny, chociaż on chyba ogólnie jest kijowym aktorem.
Ale Ewan McGregor, a już na pewno Christopher Lee, czy Ian McDiarmimd to klasa sama w sobie. Widać, że najlepszymi aktorami są Brytyjczycy.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#93 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 22:52 pm

Ja z nią wywiadów nie czytałem chyba od czasów Gwiezdnych Wojen, a akurat dzisiaj miałem ochotę na jakiś luzny film, patrze Portmanówa, o fajnie, sciaga gacie, o fajnie, przychodzi Adam, mówi o BD i już jest niefajnie :(
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#94 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 22, 2011 22:54 pm

Ale Ty oglądasz jednocześnie film i jednocześnie offtopisz na forum? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#95 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 22:54 pm

Wawrzyniec pisze:
Wojtek pisze:Poza tym wielu aktorom z obsady zależało na zagraniu w prequelach, a jakoś cienko im szło. Jackson jakiś taki drętwy, Christensen był beznadziejny, chociaż on chyba ogólnie jest kijowym aktorem.
Ale Ewan McGregor, a już na pewno Christopher Lee, czy Ian McDiarmimd to klasa sama w sobie. Widać, że najlepszymi aktorami są Brytyjczycy.

No toż właśnie chciałem dodać, iż ci aktorzy to klasa sama w sobie, oni mogliby w ostatnim gównie grać na poziomie arcydzieła. A najsmutniejsze jest to, że Lee i Mcdiarmid nigdy żadnych znaczących nagród nie dostali :|

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#96 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 22:55 pm

Wawrzyniec pisze:Ale Ty oglądasz jednocześnie film i jednocześnie offtopisz na forum? :P

Haha, podzielna uwaga 8)

Btw. Jablonsky jak na razie nie wybija się nad obraz, ale też jakoś nie irytuje :P
Ostatnio zmieniony pn sie 22, 2011 22:57 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#97 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 22, 2011 22:56 pm

Wojtek pisze: A najsmutniejsze jest to, że Lee i Mcdiarmid nigdy żadnych znaczących nagród nie dostali :|
To jest smutne i zarazem wkurzające :evil: Zresztą Brytyjscy aktorzy to zawsze byli wielcy w "Gwiezdnych wojnach". Wystarczy wspomnieć o świętej pamięci Sir Alecu Guinnesie, czy też świętej pamieci Peteru Cushingu, który zresztą podobnie jak Christopher Lee, wywodził się z filmów Hammera.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#98 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 22:58 pm

O ile mi wiadomo, to Lee miał grać Tarkina, ale odrzucił rolę :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#99 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 22, 2011 23:00 pm

Tak :? Nie wiedziałem :? Wiem tylko, że w wywiadach w samych superlatywach wypowiadał się o Lucasie, nazywając go geniuszem i wizjonerem. I pewnie też jest mu wdzięczny, że w przeciwieństwie do Petera Jacksona nie usunął go z filmu :wink:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#100 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 23:03 pm

Wawrzyniec pisze:Tak :? Nie wiedziałem :? Wiem tylko, że w wywiadach w samych superlatywach wypowiadał się o Lucasie, nazywając go geniuszem i wizjonerem. I pewnie też jest mu wdzięczny, że w przeciwieństwie do Petera Jacksona nie usunął go z filmu :wink:
Cóż, pomijając Jacksona, to Lee chyba o każdym wypowiada się w samych superlatywach, jak choćby ten zespół metalowy z którym wykonywał jakieś piosenki, jak również o innych legendarnych heavy metalowych zespołach.

Pytanie, czy ta wypowiedź płynęła z głębi serca, była kierowana brytyjską kurtuazją, czy miało miejsce to samo zjawisko co przy Hansie i piratach 4? :p Promujemy film, to się nad nim rozpływamy :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#101 Post autor: DanielosVK » pn sie 22, 2011 23:06 pm

Wojtek pisze:Cóż, pomijając Jacksona, to Lee chyba o każdym wypowiada się w samych superlatywach, jak choćby ten zespół metalowy z którym wykonywał jakieś piosenki, jak również o innych legendarnych heavy metalowych zespołach.
Tia, Rhapsody of Fire. Kicz, patos, teksty o smokach gwałcących dziewice i paladynach ujeżdżających jednorożce... Lee nie ma gustu. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#102 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 23:08 pm

Ale ładnie śpiewa basem :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#103 Post autor: DanielosVK » pn sie 22, 2011 23:10 pm

A to się nie da ukryć, no ale nic dziwnego, w końcu kształcony śpiewak operowy. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#104 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 22, 2011 23:11 pm

Ten zespół to był metalowy, ale nie heavy. A nazwa jego to "Raphsodia". Słuchałem tych kawałków dla Lee, naprawdę dobre :)

A co do wypowiadaniu się o Lucasie to ja akurat Lee wierzę i sądzę, że mówił to co sądzi i ja się z nim zgadzam. Zresztą widać było, że naprawdę był zadowolony, że mógł zagrać w "Star Wars". Chociaż wiadomo, że często po prostu trzeba pozytywnie mówić o swoich pracodawcach.
I tutaj akurat się Hansowi nie dziwię choć zapewne POTC 4 mu się nie podobają. To dobrze świadczy o aktorach, kompozytorach i w ogóle osobach z tej branży. I dlatego też Harrison Ford nazwał Shia LaBoufe'a "fucking idiot". Właśnie dlatego, że Shia jeździł w wywiadach po Indym 4. I Ford się wkurzył i powiedział mniej więcej, że dostał dobrą gażę za ten film i rolą aktora, a przynajmniej jakąś granicą lojalności i przyzwoitości jest wspierać film, w którym się grało, szczególnie jak ma problemy.
I to mi się podoba. Ford aktor z klasą, który rozumie swój zawód. 8)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#105 Post autor: Wojteł » pn sie 22, 2011 23:15 pm

Z tego co wiem, to był zespół Power Metalowy. Ale piję do tego, iż przed jednym z ich koncertów wyświetlono nagranie Christophera Lee, który wymienia kilka zespołów, po czym dodaje, iż dzięki nim Heavy Metal nigdy nie umrze. BYło to na Youtube, ale teraz nie mogę tego znaleźc.

ODPOWIEDZ