JOHN CARTER - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: JOHN CARTER - Michael Giacchino

#91 Post autor: Templar » sob gru 03, 2011 01:03 am

Sprawdziłem jak tam zarabiały inne filmy, w których Stanton był reżyserem i/lub scenarzystą:

Toy Story - budżet 30 mln, zarobił ponad 360 mln
Dawno temu w trawie - budżet 45 mln, zarobił ponad 360 mln
Toy Story 2 - budżet 90 mln, zarobił ponad 480 mln
Potwory i spółka - budżet 115 mln, zarobił ponad 525 mln
Gdzie jest Nemo? - budżet 94 mln, zarobił ponad 865 mln
WALL·E - budżet 180 mln, zarobił ponad 530 mln

Był też producentem wykonawczym Odlotu, budżet 175 mln, zarobił ponad 730 mln.

Także koleś zna się na robieniu kasowych filmów, będzie dobrze :D

Templar

#92 Post autor: Templar » sob gru 03, 2011 01:09 am

A i jeszcze uważam, że Disney powinien podkreślać, że film jest na podstawie książki, która została napisana 100 lat temu i niech rzucają jakimiś pierdołami marketingowymi typu "Zanim były Star Wary, był John Carter" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#93 Post autor: Mystery » sob gru 03, 2011 01:12 am

Templar pisze:A i jeszcze uważam, że Disney powinien podkreślać, że film jest na podstawie książki, która została napisana 100 lat temu i niech rzucają jakimiś pierdołami marketingowymi typu "Zanim były Star Wary, był John Carter" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I powinni dawać slogan "Twórcy Gdzie jest Nemo i Wall'e" i gdzieś jeszcze słówko Pixar wrzucić :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#94 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 03, 2011 01:30 am

Mystery Man pisze:
Templar pisze:A i jeszcze uważam, że Disney powinien podkreślać, że film jest na podstawie książki, która została napisana 100 lat temu i niech rzucają jakimiś pierdołami marketingowymi typu "Zanim były Star Wary, był John Carter" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I powinni dawać slogan "Twórcy Gdzie jest Nemo i Wall'e" i gdzieś jeszcze słówko Pixar wrzucić :)
A ja proponuję "This film contains scenes of violence, nudity and coarse language" :mrgreen:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#95 Post autor: Templar » sob gru 03, 2011 01:55 am

Oglądam cały czas trailer i coraz bardziej mi się podoba, fajnie zmontowany i do tego świetny cover Kashmir Led Zeppelin 8)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#96 Post autor: Tomek » sob gru 03, 2011 11:32 am

Chciałem tylko zauważyć, że jak się pojawiły pierwsze zwiastuny "Avatara" to wszyscy też narzekali, że wygląda jak kreskówka, że plastykowe itd. Potem wszyscy zobaczyli to w kinie i wszystkich naraz ogarnęła euforia...
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#97 Post autor: Adam » sob gru 03, 2011 12:40 pm

Chciałem tylko zauważyć, że jak się pojawiły się pierwsze klipy Tintina i War Horse to nie wszyscy narzekali, że brzmi średnio, że plastykowe itd. Potem wszyscy usłyszeli to całe i niestety nie wszystkich naraz ogarnęła euforia...

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#98 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 03, 2011 13:18 pm

Chciałem tylko zauważyć, że jak pojawiły pierwsze zwiastuny "Avatara" to wszyscy nie mówili o "Gwiezdne wojny: Atak klonów". Potem wszyscy zobaczyli to w kinie i wszyscy stwierdzili, że to rzeczywiście nie jest drugi epizod "Gwiezdnych wojen: Atak klonów". :P

P.S. A jakby co dzisiaj Stantom obchodzi urodziny. Za "Finding Nemo", a szczególnie "Wall-Ego" jest dla mnie geniuszem i wybitnym twórcą. Oby tylko nie przejechał się na tym Johnie Carterze.

Templar

#99 Post autor: Templar » sob gru 03, 2011 13:31 pm

Wawrzyniec pisze:wszyscy stwierdzili, że to rzeczywiście nie jest drugi epizod "Gwiezdnych wojen: Atak klonów". :P
Raczej wszyscy stwierdzili, że fajne to 3D, ale z fabułą to sobie Cameron w ch... leci i nam zapodał Pocahontas v2 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#100 Post autor: Mystery » sob gru 03, 2011 14:43 pm

Wawrzyniec pisze:Chciałem tylko zauważyć, że jak pojawiły pierwsze zwiastuny "Avatara" to wszyscy nie mówili o "Gwiezdne wojny: Atak klonów". Potem wszyscy zobaczyli to w kinie i wszyscy stwierdzili, że to rzeczywiście nie jest drugi epizod "Gwiezdnych wojen: Atak klonów". :P
Racja mówiono o smerfach w kosmosie :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#101 Post autor: Koper » sob gru 03, 2011 15:59 pm

Myślę, ze na razie nie ma co za bardzo dyskutować. Pewnie film okaże się lepszy niż myślę ja czy Wawrzek, a gorszy niż ma nadzieję Mystery.
Tylko trochę nie rozumiem tych przedwczesnych tłumaczeń Łacha, że najwyżej okaże się to film do innego targetu skierowany, niż on reprezentuje. Skoro familijne bajeczki Stantona do niego trafiały, to co z Johnem Carterem może być nie tak? Jak będzie dobry, to trafi i do niego, jak będzie denny to trafi co najwyżej do amerykańskiej młodzieży.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#102 Post autor: Mystery » sob gru 03, 2011 16:07 pm

Koper pisze:Myślę, ze na razie nie ma co za bardzo dyskutować. Pewnie film okaże się lepszy niż myślę ja czy Wawrzek, a gorszy niż ma nadzieję Mystery.
Jak zobaczyłem, że scenariusz napisał jeden z najlepszych obecnie amerykańskich pisarzy, mający w kieszeni większość nagród literackich z Pulitzerem na czele, to moje oczekiwania jeszcze bardziej podskoczyły :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#103 Post autor: Koper » sob gru 03, 2011 16:53 pm

i zerowy dorobek scenopisarski :P

a chciałem zauważyć, ze jak np. Stephen King się zabierał za adaptację własnych powieści to wychodziła z tego jedna wielka porażka :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#104 Post autor: Templar » sob gru 03, 2011 17:00 pm

Ze Stantonem napisał scenariusz także jak już wspomniałem - będzie dobrze! :D Ja się o film nie martwię, martwię się o box office, chcę zobaczyć kolejne części, bo wierzę w to, że film będzie świetny ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#105 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 03, 2011 17:06 pm

Koper pisze:a chciałem zauważyć, ze jak np. Stephen King się zabierał za adaptację własnych powieści to wychodziła z tego jedna wielka porażka :P
Ale za to za soundtrack robiło AC/DC :twisted:

ODPOWIEDZ