Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » sob lut 04, 2012 17:15 pm
Wiem, co sobie myślisz. Skoro przeróbka tej muzyki przez jakiegoś gościa tak brzmi, to jak to genialnie będzie brzmiało w oryginalnym wykonaniu.
SPOILER SPOILER SPOILER
Jeżeli ktoś ma ochotę i nie jest zbyt pussy to tutaj w bardzo słabej jakości mamy właśnie prolog do "The Dark Knight Rises" jaki puszczany był w IMAXach. Można też trochę muzyki sobie posłuchać:
http://www.youtube.com/watch?v=yJX7yGTb ... re=related
DESHI! DESHI! BASARA! BASARA! DESHI! DESHI! BASARA! BASARA! DESHI! DESHI! BASARA! BASARA! ...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz lut 05, 2012 14:27 pm
Cytując klasyka: "Jaram się jak cholera tym filmem".

A w szczególności Banem. Cholera wystarczył mi ten prolog, jeden tekst wypowiedziany w trailerze i już facet mnie kupił.

I do tego ma zajebisty podkład muzyczny. "Deshi! Deshi! Basara! Basara!".
I'm so exited and I just can't hide it.

-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 14:29 pm
Ale poza ptysiami to w tym prologu za bardzo dobrej muzyki nie słychać, tylko jakiś bezpłciowy ambient i bębnienie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz lut 05, 2012 14:34 pm
Pasuje do obrazu? Pasuje! Nie gryzie się z nim? Nie wręcz przeciwnie! Przechodzą ciary kiedy się pojawia ptysiowy temat? Przechodzą! Muzyka idealna nic więcej nie potrzeba.

-
DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 14:35 pm
Przecież mówię, że poza ptysiowym tematem nie ma nic ciekawego.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
-
Paweł Stroiński
- Ridley Scott
-
Kontakt:
autor: Paweł Stroiński » pt lut 24, 2012 13:33 pm
Biorąc pod uwagę, że dostałem raz wiadomość od asystenta, że "Hans bardzo chciał z tobą porozmawiać dzisiaj, ale właśnie skońćzył kawałek i poszedł do domu się przespać" około 7-8 rano czasu Los Angeles, to jakoś mnie to nie dziwi.

-
Paweł Stroiński
- Ridley Scott
-
Kontakt:
autor: Paweł Stroiński » pt lut 24, 2012 15:21 pm
A o tych nagraniach dwudniowych, którymi się tak chwali, słyszałem już na sesji Sherlocka. Nolan był podobno zachwycony i powiedział mu, że praktycznie napisał cały score.
Nie mówiłem wam o tym, bo obiecałem Hansowi, że nie powiem nic o Mrocznym Rycerzu publicznie. Ale skoro sam się przyznał, to już mogę.
Hans: "Zobaczy się."
-
Templar
autor: Templar » ndz lut 26, 2012 20:00 pm
No ja liczę, że skoro to film Nolana to Hansu nie odwali takiej fuszerki jak przy projektach w zeszłym roku. Osobiście geniuszu się nie spodziewam, bo jakimś wielkim fanem poprzednich Batmanów nie jestem o czym już nieraz wspominałem, no ale dla mnie to czwórkowe score'y to jednak były, także jak zrobi coś na poziomie TDK to będzie już bardzo dobrze. No a potem Nolan mam nadzieję zajmie się czymś nowym, do czego Zimmer stworzy coś na poziomie Incepcji

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz lut 26, 2012 20:26 pm
Templar pisze:No ja liczę, że skoro to film Nolana to Hansu nie odwali takiej fuszerki jak przy projektach w zeszłym roku. Osobiście geniuszu się nie spodziewam, bo jakimś wielkim fanem poprzednich Batmanów nie jestem o czym już nieraz wspominałem, no ale dla mnie to czwórkowe score'y to jednak były, także jak zrobi coś na poziomie TDK to będzie już bardzo dobrze.
Dziękuję za te rozważne słowa.
Templar pisze:No a potem Nolan mam nadzieję zajmie się czymś nowym, do czego Zimmer stworzy coś na poziomie Incepcji

Oj tak, oj tak, oj tak

. Niech najlepiej będzie to jakiś film fantastyczny, albo najlepiej adaptacja Philipa K. Dicka.

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz mar 04, 2012 15:13 pm
Skoro Adam w temacie o Bondzie wkleja każdą informację, nawet jak ktoś się podrapie po nosie, to ja nie będę gorszy. Zimmer trochę o najnowszym "Batmanie":
Composer Hans Zimmer defended Nolan's choice to keep the story under wraps, telling the LA Times: "I think, to be able to do really good work, you have to have the chance to fail in privacy. And if everybody's watching you on the internet, I think it stifles creativity."
He added: "I think Dark Knight is the perfect example of this idea. Everybody knew we were making a Batman movie. But until it came out they didn't know it was going to be that sort of a Batman movie.
"It feels a little bit like we're working very hard at protecting part of what is great about movies - the surprise. Because it seems like the world doesn't want you to do that anymore, they want to know everything, they want to know about the stars and [this and that] immediately."
-
Adam
- Jan Borysewicz
jasne

chciałeś podbić temat

NO CD = NO SALE
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz mar 04, 2012 15:19 pm
Po co? Skoro i tak tylko ja jestem zainteresowany tym filmem i soundtrackiem do niego.

-
Adam
- Jan Borysewicz
nie. jeszcze Paweł i ja. przy czym ja tylko wtedy jak nie będzie kaszanki bo może to byc Hans Zimmer Rises

NO CD = NO SALE
-
Paweł Stroiński
- Ridley Scott
-
Kontakt:
autor: Paweł Stroiński » ndz mar 04, 2012 15:21 pm
Zastanawiam się, czy tegoroczne nominacje do Oscarów nie pokazują pewnych trendów. Tylko tyle powiem na razie.
-
Adam
- Jan Borysewicz
że Hans zrobi przygodowy score na orkiestre symfoniczną bo takie scory wróciły do łask? w to, to nie uwierzą nawet starożytni czechosłowacy

NO CD = NO SALE