Howard Shore - Hobbit
Re: Howard Shore - Hobbit
to już nie powiesz chyba że geniusz Szora 
za to temat miażdzy konstrukcje mózgu.

za to temat miażdzy konstrukcje mózgu.
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Bardzo fajny trailer, jak i bardzo fajna muzyka w nim. Pieśń krasnoludów klimatyczna, temat ma moc, chociaż specjalnie oryginalny mi się niestety nie wydaje. Ale jestem dobrej myśli. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Trailer poprawny. A co do muzyki: temat mimo, że odkrywczy nie jest, bo podobne rzeczy były już na Completach LOTRa, to słucha się go bardzo przyjemnie, no i kojarzy się jakoś z krasnoludami. Miło, że na końcu zwiastuna wrócił temat Pierścienia
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Trailer w porządku, może nie ekscytuje jakoś szczególnie, ale działa nostalgicznie na emocje.
A muzyka kozak, Shore znowu zgarnie Oscara.

A czy filmowe i książkowe i muzyczne LOTRy budzą w Tobie nostalgię ?:)Marek Łach pisze:Trailer w porządku, może nie ekscytuje jakoś szczególnie, ale działa nostalgicznie na emocje.A muzyka kozak, Shore znowu zgarnie Oscara.
Jak tak to czemu ?:)
Jakoś konkretnie jesteś z nimi związany ?

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja czytałem " Władcę " już siedem razy ( " Hobbita " chyba ze trzy razy )
, więc jestem związany z prozą J.R.R Tolkiena, filmy Jacksona też znam już na pamięć, choć nie uważam ich za ekranizację idealną, za dużo zmian i przeinaczeń i nie chodzi tu o oczywiste skróty względem literackiego pierwowzoru, lecz o " ordynarne "
wymysły reżysera 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Powiem szczerze, że ta pieśń krasnoludów już zaczęła mi chodzić po głowie.
Kurczę, a tu jeszcze rok czekania. Muszę to sobie wybić z pamięci. 

Fe.
- Wojteł
- John Williams
Szybko! Sherlockiem!DanielosVK pisze:Muszę to sobie wybić z pamięci.

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Kiedyś przed wieloma laty czytywałem Tolkiena tak namiętnie, jak lis parę postów wyżej to opisał.Turek pisze:A czy filmowe i książkowe i muzyczne LOTRy budzą w Tobie nostalgię ?:)
Jak tak to czemu ?:)
Jakoś konkretnie jesteś z nimi związany ?

- lis23
Filmy Jacksona, podobnie jak " Gladiator " zbyt wiele razy były obecne w tv
, no i jak dla mnie, mega udanym filmem jest tylko " Drużyna Pierścienia ", dalej, Piotrek
już za bardzo namieszał a pewnych rzeczy po prostu nie jestem Mu w stanie wybaczyć ( Hienopodobni Wargowie, śmierć Aragorna, słoneczko podczas oblężenia Minas Thirit, Armia Umarłych kończąca bitwę, itp. itd.
).
Oby obydwa Hobbity trzymały poziom " Drużyny " a nie " Powrotu Króla "
.

Oby obydwa Hobbity trzymały poziom " Drużyny " a nie " Powrotu Króla "

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
Ten cały Hobbit to do bólu produkt marketingowy. Z przyjemnej książeczki robią film łudząco podobny do lotra (do nieskomplikowanej historii dodają wątki z Silmarilliona i Bóg wie z czego jeszcze i tworzą podobną stylistykę filmu) robiony na fali władcy i na upartego. Nakręcania na ten film zaczęło się już wcześniej przed trailerem przy pomocy blogów (czy tylko ja miałem wrażenie z tych blogów że Jackson jakby na silę robił ten film ?). Podchodzę sceptycznie do tego filmu bo nie podoba mi się w jaki sposób tworzy się ten film (wiem maruda
) ale z pewnością i tak zobaczę ale nie spodziewam się niczego szczególnego. Zwiastun stonowany i klimatyczny i nie taki jak 2/3 innych tzn. efekciarskich, a piosenka krasnoludów i jej powtórzenie później w postaci tematu podoba mi się stary dobry Shore

- lis23
Chyba nie mieli już innego wyboru, skoro najpierw nakręcili " Władcę ' a dopiero potem zabrali się za " Hobbita ", nie dziwota, że teraz " Hobbit " stylistycznie nawiązuje do " Władcy ", przecież filmowe uniwersum musi być takie samo, więc smaczki w stronę fanów trylogii są jak najbardziej na miejscu, po prostu, inaczej się tego zrobić nie dało, a że Jackson rozłożył to na dwa filmy i sporo nawymyślał, to nie nowina, wystarczy popatrzeć, ile nawymyślał/ zwykle, pierdół / w trylogii.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
No właśnie tylko co raz mniej to wszytko ma wspólnego z Tolkienem i zamiast tego oglądamy świat według Jacksona
- lis23
Podobnie jak w Batmanach Nolana mamy za mało zawartości " Batmana w Batmanach " a zamiast tego mamy " świat według Nolana "
;P

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John