HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#856 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 03:01 am

Obrazek

WOW :!: :shock: Byłem na najnowszym "Batmanie"... Nie jestem teraz w stanie napisać nic sensownego, gdyż pod takim wielkim jestem wrażeniem. Muszę się z tym przespać, ale szybko nie zasnę po takiej dawce wrażeń. WOW! To było coś!
A co do muzyki to na razie napiszę tylko: Hans Zimmer Rises :!: 8)

P.S. Adam nie wiedziałem o prezencie, gdyż ze strachu przed spoilerami nie zaglądałem tutaj. Dziękuję bardzo. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#857 Post autor: kiedyśgrześ » śr sie 01, 2012 04:33 am

Wawrzyniec gdybyś zaglądał to byś wiedział, że Paweł przez Wojtka zakazał spoilerować :P

Ps. Miałeś rację Adam. Zawał! W następstwie niedotlenienie mózgu, trochę szkoda, liczyłem na kilka darmowych lekcji niemieckiego :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#858 Post autor: Adam » śr sie 01, 2012 07:10 am

Wawrzyniec zaczął znów przesadzać ;-) bo film jest pod każdym względem słabszy od dwójki z czym o dziwo cały świat się zgadza od lewa do prawa.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#859 Post autor: Paweł Stroiński » śr sie 01, 2012 11:48 am

Hans zapowiadał mi, że to najlepszy film Nolana, ale osobiście nie wierzę, żeby TDK i Incepcja (którą wolę od TDK), były do przebicia. Kino dzisiaj o 19. IMAX!

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#860 Post autor: Dexter » śr sie 01, 2012 12:03 pm

Paweł Stroiński pisze:Hans zapowiadał mi, że to najlepszy film Nolana, ale osobiście nie wierzę, żeby TDK i Incepcja (którą wolę od TDK), były do przebicia. Kino dzisiaj o 19.
Najlepszy film Nolana, umarłem :D
Following, Memento (!), BB, Prestiż (!), TDK, Incepcja... Nie widziałem z Nolana tylko Bezsenności, ale gdybym miał robić ranking jego dokonań, to na chwilę obecną TDKR byłoby chyba na końcu lub pod sam koniec. Co nie znaczy, że to zły film. Podobał mi się, ogląda się go świetnie, ale jest w wielu punktach rozczarowujący, no i w ogólnym rozrachunku raczej najgorszy z całej trylogii.
IMAX!
Przygotuj się na trzęsienie sali podczas prologu :D 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#861 Post autor: Adam » śr sie 01, 2012 12:07 pm

Dexter pisze:Najlepszy film Nolana, umarłem :D
oj tam typowe pr'owskie pierdzenie Hansa, ktoś w to jeszcze wierzy? ten film jest akurat jednym ze słabszych jego filmów i jak napisałeś najsłabszy z trylogii batmanów.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#862 Post autor: Paweł Stroiński » śr sie 01, 2012 12:08 pm

Ja sądzę, że on tak szczerze uważa, ale fakt. Ja z nim tylko gadalem 13 godzin, w ogóle go nie znam.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#863 Post autor: Adam » śr sie 01, 2012 12:10 pm

to mu powiedz żeby się ogarnął i nie ośmieszał tekstem że nowy batman to najlepszy film Nolana. bo nawet fani Nolana, nie mówiąc o krytykach, potrafią go postawić na odpowiednim miejscu - z tyłu stawki.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#864 Post autor: Paweł Stroiński » śr sie 01, 2012 12:30 pm

Tylko, że widzisz...

Hans mówi to prywatnie do kilku fanów. Ma prawo tak uważać, zwłaszcza, że pracował nad tym ponad rok. Jest w tym pewien element braku obiektywizmu oczywiście, zwłaszcza jak nad czymś pracujesz. W publicznych wypowiedziach nigdy nie mówił niczego takiego.

Druga rzecz. Gadałem z nim rok po skończeniu PR-u o Incepcji. Bardzo ciekawe doświadczenie. W trakcie pracy/zaraz po skończeniu score mówił mi, że kopia z TTRL w Time to jego pomysł. Rok później powiedział mi, że jako inspirację TTRL podrzucił mu sam Nolan, z tych samych powodów zresztą (wszyscy kopiują ten score, to czemu nie ja sam). To bardzo ciekawie mówi o jego stosunku do całej tej otoczki PR-owej. Widziałeś jego filmiki z konferencji prasowej po nagrodach za Króla lwa? Tak nerwowego i zagubionego człowieka nie widziałem nigdy. Hans jest pełen różnego rodzaju bon motów, które ciągle po wywiadach rzuca. W wywiadzie ze mną tak naprawdę rzucił tylko jeden, a jak rozmawiamy bardziej prywatnie, W OGÓLE ich nie rzuca.

Ciekawe, dlaczego. Jak mówię, nie krytykuj Zimmera za PR (częściowo wynikający z wymogów studia po skończeniu filmu), skoro sam lubisz kompozytora, który promuje się dużo bardziej niż Hans.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#865 Post autor: Wawrzyniec » śr sie 01, 2012 15:17 pm

Adam pisze:Wawrzyniec zaczął znów przesadzać ;-) bo film jest pod każdym względem słabszy od dwójki z czym o dziwo cały świat się zgadza od lewa do prawa.
A co mnie obchodzi co inni myślą. Zresztą sam napisałeś, żeby nie zwracać na to uwagi. Ja sam nie wiem czy na razie z trylogii to właśnie TDKR mi się najbardziej nie podoba. Oczywiście "Memento" "Prestige" i "Inception", dalej u Nolana na przedzie, ale "The Dark Knight Rises" jest po prostu świetnym blockbusterem, z wyrazistymi postaciami, ciekawą fabułą, świetnymi scenami akcji i genialną muzyką. 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#866 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 15:24 pm

Dokładnie, u mnie nadal TDK w trylogii najlepsze, ale jak mówiłem, tylko za Jokera, bez niego TDKR byłby na 1. miejscu, a tak jest na drugim, BB najsłabsze :P

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#867 Post autor: Marek Łach » śr sie 01, 2012 17:38 pm

1. TDKR
2. TDK
3. BB

:P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#868 Post autor: Adam » śr sie 01, 2012 18:25 pm

Paweł, znowu mieszasz inne zagadnienia nie wiem po co rozpisując elaborat, a ja nie o tym mówiłem, tylko o jednej prostej rzeczy... Skoro Zimmer powiedział Ci to prywatnie - swoją opinię i gust do której on ma prawo - ale która jest wierutną bzdurą, bo nowy batman to nie jest najlepszy ze wszystkich filmów Nolana jakie on zrobił, i nawet nie jest w czołówce jego filmów - to cytując tutaj te słowa Hansa na ten temat wystawiasz jego na śmieszność, bo każdy się popuka teraz w głowę jak to przeczyta. I każdy odbierze to nie inaczej, jak tylko zwykłe pr'owe pierdzenie bez związku z faktami. I tyle. Hans sobie może twierdzić nawet że POTC4 to jego najlepszy score, i fajnie bo ma do tego prawo, tylko że wtedy takich tekstów się nie publikuje, żeby mu nie narobić drobnego obciachu wśród kilku fanbojów. Pomijam już drobny aspekt że skoro to prywatna rozmowa była ponoć, to powinna zostać prywatnie - no ale to nie moja sprawa bo nic mi do tego i nie je publikuję jego słowa z prywatnej rozmowy :)

A teraz przejdźmy do tego o czym miał być post - 50 prawd objawionych przez nowego batmana :mrgreen: :

http://film.org.pl/a/artykul/50-prawd-o ... aje-11821/
NO CD = NO SALE

Templar

#869 Post autor: Templar » śr sie 01, 2012 19:27 pm

Adam pisze:ale która jest wierutną bzdurą, bo nowy batman to nie jest najlepszy ze wszystkich filmów Nolana jakie on zrobił, i nawet nie jest w czołówce jego filmów
Bzdura, bo Adam uważa inaczej? To który film jest najlepszy to nie jest jakaś prawda objawiona, każdy uważa inaczej, widziałem sporo recek, w których ludzie uważają TDKR za najlepszą część, zresztą porównując ocenami na Metacritic - TDKR jest na 3. miejscu wśród filmów Nolana, za TDK i Memento, dalej jest Bezsenność, Incepcja, BB i Prestiż. Także Adam fail i tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#870 Post autor: Adam » śr sie 01, 2012 19:29 pm

ale to nie chodzi o najlepszy z batmanów. to chodzi o najlepszy film z całej kariery Nolana. :roll:
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ