Wyczekiwane score'y
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No jeszcze Corpse Bride się po drodze trafiło...
Dopiero po 2005 przyszły dwa długie lata kompletnej posuchy, ale za to stylu, w jakim Elfman wrócił w 2008 mogłoby mu pozazdrościć wielu kolegów po fachu.
Szkoda że w 2009 znowu przyszły oznaki zmęczenia, ale myślę że ten sezon ogólnie będzie znacznie lepszy. 

dodatkowo, dla mnie przynajmniej, Elfman jest najmniej słuchalnym kompozytorem na płycie z tych wiekszych i wielkich nazwisk, jego muza czesto męczy. owszem, to co on wyprawie technicznie z orkiestrą, mimo braku wykształcenia, to przechodzi ludzkie pojęcie - to jest niedoścignione przez innych chyba nawet, powinni w szkołach uczyć z podręczników z Elfmana. Ale do słuchania dla mnie niekoniecznie to jest komfortowe..
#FUCKVINYL
Mnie w tym roku Elfman rozczarował, zarówno w na soundtracku jak i w filmie. Miał dwa wielkie projekty, stworzone wręcz pod niego i poza utworami rozpoczynającymi, nie napisał nic wielkiego, ani porywającego. Alice to chyba najbiedniejszy Elfman dla Burtona, a Wolfman do filmu grozy jego autorstwa. Mimo wszystko na tą nową pracę czekam 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Nieakademicki zmysł + armia orkiestratorów/aranżerów z najwyższej półki.Adam Krysiński pisze:dodatkowo, dla mnie przynajmniej, Elfman jest najmniej słuchalnym kompozytorem na płycie z tych wiekszych i wielkich nazwisk, jego muza czesto męczy. owszem, to co on wyprawie technicznie z orkiestrą, mimo braku wykształcenia, to przechodzi ludzkie pojęcie - to jest niedoścignione przez innych chyba nawet, powinni w szkołach uczyć z podręczników z Elfmana. Ale do słuchania dla mnie niekoniecznie to jest komfortowe..

ano, to taka taka bogatsza wersja Lorenca z Karolakiem i Przedpełską-BieniekMarek Łach pisze:Nieakademicki zmysł + armia orkiestratorów/aranżerów z najwyższej półki.![]()

bankowo Elfman ma armię ludzi którzy mu te technikalia robią, bo to co orkiestry wyprawiają na jego scorach, szczególnei tych powiedzmy z gotyckim i zawadiackim klimatem burtonowym, to jest kosmos. Ale nie wyobrażam sobie np koncertu z muzą z filmów Burtona (poza Batkiem) - u nas zwykli ludzie by zatykali uszy, tak sądzę. ja próbowałem się przekonać do gościa nieraz, ale ta zawadiacka orkiestra mnie męczy - połowa prac z Burtonem dla mnie jest nie do przejścia, na czele z Beetlejuice i Halloween (pioseneczki

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +