HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
A tak w ogóle nie rozumiem dlaczego to, że są same wieżowce pokazane oznacza, że tylko bogacze tam żyją, co to pomiędzy wieżowcami nie może być normalnych ludzi, a nawet biedoty? 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Widzisz, Nolan w TDK i w TDKR nie pokazuje tych " zwykłych ludzi " poza rodzinami policjantów, w BB była równowaga w Gotham pomiędzy City a innymi dzielnicami ( Narrows ).Templar pisze:A tak w ogóle nie rozumiem dlaczego to, że są same wieżowce pokazane oznacza, że tylko bogacze tam żyją, co to pomiędzy wieżowcami nie może być normalnych ludzi, a nawet biedoty?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Z recki:
ów " realizm " to po prostu napuszenie do granic możliwości. 
Hmm ... jaki " realizm "?, gdzie szukać realizmu w scenie,Uważam, że film Mroczny Rycerz powstaje jest zdecydowanie najbardziej udaną częścią trylogii Christophera Nolana o Batmanie. W przekonujący sposób łączy bowiem realizm w oddaniu współczesnych lęków (terroryzm) z amerykańską mitologią.
Spoiler:

niestety, ale płyta nie zyskuje po seansie, oprócz dwóch, trzech utworów to po prostu ściana dźwięku, hałas - choć zgodzę się, że o wiele bardziej słuchalny, niż w poprzednich filmach a utwór na chór do którego link tu zapodaliście pokazuje, że Zimmer jest zdolny, lecz leniwy bo takiej muzy w filmie właśnie brakuje.Odpowiedni dobór utworów sprawia, że sama płyta bardzo zyskuje po seansie
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

lis23 pisze:Z recki:
Hmm ... jaki " realizm "?, gdzie szukać realizmu w scenie,Uważam, że film Mroczny Rycerz powstaje jest zdecydowanie najbardziej udaną częścią trylogii Christophera Nolana o Batmanie. W przekonujący sposób łączy bowiem realizm w oddaniu współczesnych lęków (terroryzm) z amerykańską mitologią.ów " realizm " to po prostu napuszenie do granic możliwości.Spoiler:
Spoiler:
Templar pisze:Agent nie śpij, bo Cię okradnąPrzy 3. zwiastunie już zauważyliśmy inny głos i był news w necie, że zmienili mu głos, żeby był bardziej zrozumiały
I zresztą narzekałem ostatnio, że stary był dużo lepszy, ten aktualny ma jakiś dziwny niemiecki akcent i nie brzmi tak mrocznie jak tamten
spokojnie

znam prolog Imaxa TDKR na pamiec

wczoraj od razu w czasie seansu uslyszalem roznice w tonie i akcencie Toma Hardyego

najbardziej sie rzuca w uszy to OF COURSE

Spoiler:

Spoiler:
nie chce mi się dziś pisać wrażeń po seansie w imaxie, ale powiem tak - nie takiego filmu się spodziewałem po 4 latach. do poprzedniej części nie ma startu w wielu aspektach. reszta może jutro? choć sporo już tutaj naczytałem więc ewentualnei zrobię kopiuj wklej opinie 

NO CD = NO SALE
- lis23
Templar pisze:Spoiler:
Spoiler:
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

lis23 pisze:Templar pisze:Spoiler:Spoiler:
Spoiler:
- lis23
I tak jest to dla mnie naciągane ...Templar pisze:Spoiler:
Spoiler:
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ale masz problemy lisu, już o takie pierdoły się czepiasz, powinni każdą sekundę jego podróży Tobie pokazać, bo przecież nie ma opcji, że skorzystał ze stopa i podjechał np. do starego znajomego
Naciągany to był wątek z twojego ulubionego BB, jak wspomniałem maszyna odparowująca wodę, która zapomniała o wodzie w ciele ludzkim 

- lis23
Nie czepiam się, bardziej chodzi mi o to, że scenariusze poprzednich części były bardziej logiczne i lepiej trzymały się kupy a tu scenariusz jakby rozłazi się w szwach.
A z ciekawostek to w ankiecie na BatCave, póki co, BB jest na pierwszym miejscu
A z ciekawostek to w ankiecie na BatCave, póki co, BB jest na pierwszym miejscu

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Templar pisze:lis23 pisze:Templar pisze:Spoiler:Spoiler:Spoiler:
Spoiler:
- lis23
A tak a propo muzyki w przyszłych Batmanach, kogo byście chcieli?
Zimmera mam już dosyć, Elfmana także
, ostatnio zwiastun nowego Supermena ilustrowała muzyka z WP a już niedługo czeka nas pierwszy Hobbit, naszedł mnie ostatnio temat Isengardu i Mordoru i coś takiego pasowałoby mi do gacka, więc może Shore?.
Zimmera mam już dosyć, Elfmana także

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

reebot Batmana to moglby byc pierwszy projekt filmu akcji dla Abela Korzeniowskiego...lis23 pisze:A tak a propo muzyki w przyszłych Batmanach, kogo byście chcieli?
Zimmera mam już dosyć, Elfmana także, ostatnio zwiastun nowego Supermena ilustrowała muzyka z WP a już niedługo czeka nas pierwszy Hobbit, naszedł mnie ostatnio temat Isengardu i Mordoru i coś takiego pasowałoby mi do gacka, więc może Shore?.

Spoiler:
Adam pisze:Agent pisze:reebot Batmana to moglby byc pierwszy projekt filmu akcji dla Abela Korzeniowskiego...
dobrze by bylo zeby Abel w koncu jakiegos akcyjniaka dostalAdam pisze:Agent ogarnij się

reboot Batmana juz niedlugo

myslisz, ze dlaczego Darren Aronovsky tak nagle zrezygnowal z rezyserii The Wolverine

skoro ma scenariusz i pomysl na Batmana, jeszcze zanim Nolan zaczal tworzyc swoje filmy

WB podkupilo go zapewne