Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi (dyskusja o score i seri
Jak mi, jak nie dał Azjatek?Kaonashi pisze:Proste - KoprowiSzczypior pisze:Właśnie. Nie wiem komu Wawrzek chce tym zaimponować

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A Tyś widział jakieś Azjatki w "Grze o Tron"? Poskarż się Martinowi i HBO.

I te krytyczne uwagi (które mogłyby się znaleźć w komentarzu pod recenzją) przyjmują z pokorą do mega serca. Niestety trudno by mi teraz było zmienić już trochę rozpoczęty styl, który przyjmuję i ubolewam, że jest oceniany jako chybiony. Z drugiej strony, gdybym miał pisać dokładnie w stylu w jakim wypowiadają się bohaterowie "Gry o Tron", to nie tylko dostałoby mi się za cycki, ale i wulgaryzmy w recenzji.Wojtek pisze:A ja nie chciałbym byc zbyt krytyczny, ale w tych recenzjach GoT stylizacja językowa jest zwyczajnie chybiona. Zarówno w filmie, jak i w książce bohaterowie posługują się w miarę współczesnym językiem, a anachroniczne formy i słowa można wyliczyć na palcach (jest ich chyba nawet mniej, niż w wiedźminie Sapkowskiego). Poza tym tam nie ma rozróżnienia na baronów, hrabiów, grafów itd - wszystko to określane jest mianem Lorda. Taka uwaga, chociaż doceniam wkład i starania

#WinaHansa #IStandByDaenerys
score z Vol3 będzie dostępny i u nas - Silva wydaje to tłoczone na Europe dnia 9.07.
#FUCKVINYL
Lepiej by singiel wydali z piosenką i z MhysąAdam pisze:score z Vol3 będzie dostępny i u nas - Silva wydaje to tłoczone na Europe dnia 9.07.

I jeszcze z SW znalazłem, ale jest nawiązanie do tego co działo się w 3. sezonie, także spoiler:
Spoiler:
- Wojteł
- John Williams
Chewbacca podeszłaby... kto to pisał? 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Skopiowałem żywcem z Wykopu i nie zauważyłem tegoWojtek pisze:Chewbacca podeszłaby... kto to pisał?

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nie pij gdy piszesz na forum.
To tylko rozbawia do łez.
To tylko rozbawia do łez.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ech, pokolenie "Gry o Tron" tylko im Hodor w głowie, a nie wiedzą nawet jakiej płci jest Chewbacca. Hm, chociaż w sumie nie spotkałem żeńskich Wookie.Wojtek pisze:Chewbacca podeszłaby... kto to pisał?

- Wojteł
- John Williams
Widać miałeś to szczęście, że nie oglądałeś Star Wars Holiday Special.
Chyba, że chodzi Ci o to, że nigdy ich nie spotkałeś w realnym świecie - to ja też nie. Ale nie spotkałem też żadnych męskich Wookiech.
Chyba, że chodzi Ci o to, że nigdy ich nie spotkałeś w realnym świecie - to ja też nie. Ale nie spotkałem też żadnych męskich Wookiech.
Spokojnie, Warzyniec na pewno oglądał reckę NC, więc wie co tam się działoWojtek pisze:Widać miałeś to szczęście, że nie oglądałeś Star Wars Holiday Special.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wojteł
- John Williams
Ja się tego filmu wystrzegam jak ognia, bo nie chcę, żeby mi wypaczyło pogląd na świat SW. I reckę NC też sobie odpuściłem, mam nadzieję, że Wawrzek mi jej tu nie przytoczy 

Dokładnie, nawet samą reckę mi się źle oglądało, patrząc na te wszystkie dziwadła serwowane prez twórców tego "czegoś".Wojtek pisze:Ja się tego filmu wystrzegam jak ognia, bo nie chcę, żeby mi wypaczyło pogląd na świat SW
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pssst. Cicho! Nie wymawiajcie tego Christmas Special. Jakby co ostrzegałem Was. Ja widziałem tylko tyle co urywki na youtubie i naturalnie w recenzji NC i mi wystarczy.
Tylko mi nie mów, że Moc nie istnieje? A ja jako członek Kościoła Jedi, zawsze tak dużo daję na tacę.
A co do Wookiech to dałbym przysiąc, że parę razy na basenach, czy na plaży spotkałem parę i zawsze to byli faceci.
Świat Gwiezdnych wojen nie jest realny?Wojtek pisze:Chyba, że chodzi Ci o to, że nigdy ich nie spotkałeś w realnym świecie - to ja też nie. Ale nie spotkałem też żadnych męskich Wookiech.

A co do Wookiech to dałbym przysiąc, że parę razy na basenach, czy na plaży spotkałem parę i zawsze to byli faceci.

Istnieje, i często naciska na pęcherz.Wawrzyniec pisze:Tylko mi nie mów, że Moc nie istnieje?