THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50
Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (LISTOPAD 2012) / NEWSY
to co Serra odwalał z elektroniką i symfoniką w tym utworze łącząc jeszcze z chórami to było niezrównane.
NO CD = NO SALE
przypomnijmy ten utwórAdam pisze:to co Serra odwalał z elektroniką i symfoniką w tym utworze łącząc jeszcze z chórami to było niezrównane.

http://www.youtube.com/watch?v=LJWzNT2B810
Goldeneye to szczegolny film o Bondzie, zwazywszy na fakt polaczenia akcji filmu po i przed upadkiem komunizmu

muzyka rowniez ciekawie prezentuje caly ten motyw przed i po komunizmie
szczegolnie kiedy akcja rozgrywa sie w Rosji (na poczatku i w srodku filmu)
tematy kobiet chyba jedne z najpiekniejszych w serii o 007 (na pewno mozna je umiescic w czolowce) 
osobiscie lubie kiedy motyw bonda jest grany na tych bebnach
z poczatku powoli a potem coraz dynamiczniej
robi to klimat
zwlaszcza przy scenach akcji 

osobiscie lubie kiedy motyw bonda jest grany na tych bebnach

Serra również zrobił jeden z 3 najpiekniejszych tematów miłosnych we wszystkich bondach ever - http://www.youtube.com/watch?v=ATqQRzGCdnM
i Top3 najładniejszych piosenek końcowych która jeszcze sam śpiewa - a dla mnie ciągle nie mogę się zdecydować czy jego czy KD Lang z TND jest na 1 miejscu.
W ogóle jego score to kopalnia pomysłów.
i Top3 najładniejszych piosenek końcowych która jeszcze sam śpiewa - a dla mnie ciągle nie mogę się zdecydować czy jego czy KD Lang z TND jest na 1 miejscu.
W ogóle jego score to kopalnia pomysłów.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Przesłuchałem i ledwo przebrnąłem... Mówię o tym kawałku danym przez Agenta.
"bo to gówno
rzemieślnik bez talentu
" na całe szczęście większość nie może przejść przez szerloki i potc4
także jesteś kiepską wyrocznią 

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
A czy ja mówiłem kiedykolwiek, że lubię POTC 4? Coś ci prowokacje nie wychodzą.
Nic Serry poza filmem nie słyszałem, ale ten kawałek to moim zdaniem totalne gówno. Chętnie bym sprawdził Nikitę.
Nic Serry poza filmem nie słyszałem, ale ten kawałek to moim zdaniem totalne gówno. Chętnie bym sprawdził Nikitę.
A i Agent ciekawostka od Serry (na 1 fmf sporo czasu spędziłem na rozmowie z Serrą, nawet się tak złożyło że miałem tłumacza więc tym łatwiej poszło).. Piosenka końcowa z Goldeneye była napisana do end credits Leona, ale producenci na etapie postprodukcji wymusili wrzucenia jednak w jej miejsce kawałka Stinga. I tym sposobem Serra się wkurzył i sobie ją przerzucił do bonda praktycznie niezmieniając
To nie jest fakt ogólnie znany, tylko coś o czym wie wąskie grono osób, bo on tego publicznie ani w wywiadach nie mówił, tylko w prywatnych rozmowach jeśli ktoś w ogóle zapytał.
A tu część pamiątek po spotkaniu
:

A tu część pamiątek po spotkaniu

NO CD = NO SALE
muzyka Serry do Goldeneye jest bardzo specyficznaPaweł Stroiński pisze:A czy ja mówiłem kiedykolwiek, że lubię POTC 4? Coś ci prowokacje nie wychodzą.

no ale wiekszosc fanow nie polubila nowego stylu zaproponowanego przez serre - i tym oto sposobem basia broccoli i michal wilson znalezli Arnolda

ja tam sie czepiam batmanow zimmera za ta elektronike

Adam - no prosze

a z Williamsem albo Arnoldem nie gadales moze?

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Także Gorączki Manna, która także ma bardzo elektroniczny soundtrack.
Muszę obejrzeć więcej Nolana, nie widziałem jeszcze Memento, ale niedługo to nadrobię.
Muszę obejrzeć więcej Nolana, nie widziałem jeszcze Memento, ale niedługo to nadrobię.
Tu też można by było sporo opowiadać uściślając bo to nie było takAgent pisze:no ale wiekszosc fanow nie polubila nowego stylu zaproponowanego przez serre - i tym oto sposobem basia broccoli i michal wilson znalezli Arnolda

NO CD = NO SALE
jakos nie przypominam sobie aby bylo o tym w dodatkach o muzyce na dvd
ale dzieki za przypomnienie
barry cwaniak
ciekawe jakby takie TND od Serry brzmialo 

ale dzieki za przypomnienie

barry cwaniak

było to w dodatku do dvd - ale ograniczone tylko do pokazania zdjęcia barryego z martinem, pokazania okładki tej płyty Arnolda i zdaniem Barryego który mowi że powiedział Barbarze "use this guy, he's perfect".
Barry w ogóle uważał że Arnold zrobił najlepsze covery jego songów w całym jego życiu jakie słyszał. stąd po prostu się zachwycił i dalej już poszło.
Barry w ogóle uważał że Arnold zrobił najlepsze covery jego songów w całym jego życiu jakie słyszał. stąd po prostu się zachwycił i dalej już poszło.
NO CD = NO SALE
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
To ja się prywatnie przemęczyłem przez Following z czystej ciekawości, a Paweł nie widział jeszcze Memento, którego kopię z możliwością obejrzenia wspak mam na półce (ci co widzieli czają akcję), co z ciebie za krytyk PawełPaweł Stroiński pisze:Także Gorączki Manna, która także ma bardzo elektroniczny soundtrack.