O mój dobry Boże... To ty w ogóle będziesz teraz miał czas na pracę/naukę/whatever-you-do-for-a-living???Wawrzyniec pisze:chyba będę musiał rozszerzyć zakres mojego fanboystwa z dwóch do trzech kompozytorów.![]()
FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
-
hp_gof
Re: 5. Festiwal Muzyki Filmowej - Kraków - 24 - 26 Maj 2012
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
szukam pracy
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
A propos Goldenthala, w necie jest jego opera nagrana komórką
Grendel, nic odkrywczego, ale w sumie bardzo dobrze mi się tego słuchało, znacznie lepsze wrażenie niż po jego baletach, które bez wizji po prostu nudzą 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale w TV może wypaść lepiej niż na żywo, zwłaszcza jeśli co nieco przytną.Wawrzyniec pisze:@Wojtek co do koncertu Kilara to nic nie straciłeś. Słaby koncert, nawet bardzo. Nie mówiąc już jak fatalnie wyreżyserowany.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
dobry był , ale biadolicie
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
-
Templar
Mnie też się podobał, głównie dzięki Drakuli, wykonanie (i to nawet dwukrotne) Vampire Hunters to była dla mnie najlepsza rzecz z całego festiwalu 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ch..a tam dobry, jak światłami co chwila po oczach walili, albo czytali jakieś życzenia, tudzież Torbicka z innymi w tyłek Kilarowi włazili.bladerunner22 pisze:dobry był , ale biadolicie
A chór wykorzystano tylko w jednym kawałku.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dokładnie. Cały ten koncert był za bardzo polany patriotyczno-narodowym sosem, niebezpiecznie zahaczającym o TV TRWAM. Przynajmniej co do reżyserii tak było.
@Koper Ty siedziałeś w drugim sektorze, ja byłem na samym przodzie, toż normalnie tak oświetleniem waliło po oczach, że musiałem ustawienia w aparacie zmienić, gdyż zdjęcia wyglądały jak filmy J.J. Abramsa. Pomijając, że przy "Draculi" nie dość, że ujęcia z filmu nie zgadzały się z muzyką to jeszcze tak walili tymi reflektorami, że nic nie było na telebimie widać. W końcu każdy miłośnik horrorów wie, że filmy grozy najlepiej ogląda się z halogenem skierowanym na ekran/monitor.
I do tej pory nie rozumiem po jaką cholerę zagrali dwa razy "Vampire Hunter", przy czym raz bez filmu, a drugi raz już z nim.
@Koper Ty siedziałeś w drugim sektorze, ja byłem na samym przodzie, toż normalnie tak oświetleniem waliło po oczach, że musiałem ustawienia w aparacie zmienić, gdyż zdjęcia wyglądały jak filmy J.J. Abramsa. Pomijając, że przy "Draculi" nie dość, że ujęcia z filmu nie zgadzały się z muzyką to jeszcze tak walili tymi reflektorami, że nic nie było na telebimie widać. W końcu każdy miłośnik horrorów wie, że filmy grozy najlepiej ogląda się z halogenem skierowanym na ekran/monitor.
I do tej pory nie rozumiem po jaką cholerę zagrali dwa razy "Vampire Hunter", przy czym raz bez filmu, a drugi raz już z nim.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a ja tam bym wolał koncercik z Pana Tadeusza od Draculi
.
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
-
Templar
Bo ja chciałem 2. raz to usłyszećWawrzyniec pisze:I do tej pory nie rozumiem po jaką cholerę zagrali dwa razy "Vampire Hunter", przy czym raz bez filmu, a drugi raz już z nim.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aha, mamy winnego
I tym razem to nie jestem ani ja, ani Hans Zimmer. 
-
hp_gof
Tylko On - Williams John!
Wiesz, brzmi to tak opiniotwórczo, jak opinie osób, które zobaczyły ruskie cam-ripy "Prometeusza" i twierdzą, że zdjęcia i efekty są słabe.kiedyśgrześ pisze:A propos Goldenthala, w necie jest jego opera nagrana komórkąGrendel, nic odkrywczego, ale w sumie bardzo dobrze mi się tego słuchało, znacznie lepsze wrażenie niż po jego baletach, które bez wizji po prostu nudzą
Racja, racja, ale może nie atakujmy tu "patriotyczno-narodowego sosu" (i bez przesady już z porówaniami do TV Trwam), ponieważ on akurat Polakom w odróżnieniu od większości krajów Eurolandu, przynajmniej od czasu do czasu przypomina kim jesteśmy i jakie są nasze korzenie. Choć, faktycznie, wykonanie tegoż pozostawiało dużo do życzenia. Śmiejemy się z Amerykanów np., ale oni taki sos, jakby zrobili to widowisko byłoby przynajmniej na poziomieWawrzyniec pisze:Dokładnie. Cały ten koncert był za bardzo polany patriotyczno-narodowym sosem, niebezpiecznie zahaczającym o TV TRWAM. Przynajmniej co do reżyserii tak było.
Tak apropos, to pojawił sie 13-minutowy materiał o festiwalu przygotowany przez TVP Kraków: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... s78J8Hj0Bw. Z ciekawostek: wypatrzyć można kolegę Adama K. przez chwilę na pierwszym planie oraz można usłyszeć przez chwilę "Adagio" z Aliena 3 w wykonaniu z chórem.

-
Mefisto
Bo wystarczająco dużo wypił w przeszłościWawrzyniec pisze:A według mnie Goldenthal wcale tak dużo nie pije.
ja mam same fajneMefisto, fajny avatar.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I jak osoby co po przesłuchaniu sampli oceniają cały soundrack.Tomek pisze:Wiesz, brzmi to tak opiniotwórczo, jak opinie osób, które zobaczyły ruskie cam-ripy "Prometeusza" i twierdzą, że zdjęcia i efekty są słabe.
To już jest materiał na dłuższe debaty i prace magisterskie i doktorskie.Tomek pisze:Racja, racja, ale może nie atakujmy tu "patriotyczno-narodowego sosu" (i bez przesady już z porówaniami do TV Trwam), ponieważ on akurat Polakom w odróżnieniu od większości krajów Eurolandu, przynajmniej od czasu do czasu przypomina kim jesteśmy i jakie są nasze korzenie. Choć, faktycznie, wykonanie tegoż pozostawiało dużo do życzenia. Śmiejemy się z Amerykanów np., ale oni taki sos, jakby zrobili to widowisko byłoby przynajmniej na poziomie
E tam, ważniejsze, że na tym ujęcie, kiedy Adam jest na pierwszym planie, mnie można ujrzeć, na najdalszym planie. Lewy górny róg, tam siedzę na końcu.Tomek pisze:Tak apropos, to pojawił sie 13-minutowy materiał o festiwalu przygotowany przez TVP Kraków: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... s78J8Hj0Bw. Z ciekawostek: wypatrzyć można kolegę Adama K. przez chwilę na pierwszym planie oraz można usłyszeć przez chwilę "Adagio" z Aliena 3 w wykonaniu z chórem.