Gods Of Egypt - Marco Beltrami

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: Gods Of Egypt - Marco Beltrami

#76 Post autor: kiedyśgrześ » wt mar 01, 2016 13:24 pm

Paweł Stroiński pisze:Grzesiu, co do twojego punktu nr 1. Jak wiele wiadomo na temat muzyki staroegipskiej, bo z tego co mi wiadomo, to prawie nic.
no prawie nic, jak już są te ich Królestwa zorganizowane, to wiadomo jakie wykorzystywali instrumenty - te różne perki (idiofony), proste dęte i jakieś strunowce szarpane, ale w jaki sposób to tylko z konstrukcji i interpolowania przyszłości na tym terenie w przeszłość, trafnie :?: może :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#77 Post autor: Ghostek » wt mar 01, 2016 16:59 pm

Ale śmiechowa bajeczka. :mrgreen:
Pomijając fabułę, która była tworzona podczas walenia w porcelanę, CGI jest w filmie gorsze niż w trailerze. No ale fun pełną gębą. ;)
Muzyka sprawuję się zacnie, choć odniosłem wrażenie, że na początku filmu grała troszkę ciszej aniżeli powinna względem swojej jakości. No ale jak jebutnęło w końcowej bitwie, to (parafrazując Adama) nie wiedziałem, gdzie nogi przekładać, by zwieracze nie popuściły.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#78 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 01, 2016 21:14 pm

Było sporo osób w kinie, czy też i w Polsce szykuje się porażka kasowa?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#79 Post autor: Koper » wt mar 01, 2016 21:43 pm

Oby, może się następnym dwa razy zastanowią nim znowu podobny shit nakręcą. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#80 Post autor: Ghostek » wt mar 01, 2016 22:46 pm

Wawrzyniec pisze:Było sporo osób w kinie, czy też i w Polsce szykuje się porażka kasowa?
Południowy seans i sala w 1/3 pełna, więc IMO całkiem sporo. Ale biorąc pod uwagę znikomą liczbę seansów i kopii, to wątpię by film kosił grube milyjony na naszym rynku.
Z ciekawostek dodam tylko, że drugim największym rynkiem dla tego "dzieła" jest Ukraina, gdzie w premierowy weekend zarobił ponad 11 mln $. Szał :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#81 Post autor: Mystery » śr mar 02, 2016 11:44 am

Ukraiński wynik to jakiś fejk, największe hity zarabiają tam po kilka milionów, np Force Awaknes uzbierało 2.5 mln$.
boxoffice.com podaje "Gods of Egypt launched with $24.2 million from 68 overseas markets... Russia was the highest grossing market with $3.5 million followed by Brazil ($1.9M), Philippines ($1.9M) Thailand ($1.6M), Mexico ($1.3M), and India ($1.3M)"

Tabela na boxofficemojo jest jakaś trefna, szczególnie jak spojrzymy na wyniki sprzed tygodnia, tydzień temu było ogółem dla Deadpoola 1.5mln$ , a teraz jest 47 mln...
http://www.boxofficemojo.com/intl/ukrai ... k=8&p=.htm
http://www.boxofficemojo.com/intl/ukrai ... k=9&p=.htm

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#82 Post autor: Ghostek » sob mar 05, 2016 01:46 am

Zgodnie z obietnicą, a nawet z większym zaangażowaniem:
http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2110

I tym oto sposobem wrzucamy na stałe FM.pl na nowy poziom komunikacji z odbiorcą. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#83 Post autor: Mystery » wt mar 08, 2016 13:04 pm

Jak komuś mało, Marco wstawił na swoją stronkę kilka nowych tracków:
http://marcobeltrami.com/albums/gods-of-egypt/

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#84 Post autor: Adam » sob mar 26, 2016 08:16 am

narobiliście mi smaku a mnie wynudziło.. typowe granie, może nie dla Beltramiego fakt :mrgreen: nudnawy i za długi album.. co w nim jest niby zaskakującego to nie wiem? nie rozumiem tej mody na tęsknotę za orkiestrą - cokolwiek jest orkiestrowego, dużego i symfonicznego to ludzie to już chwalą.. jest dziś tyle ciekawej i innej, nieszablonowej muzyki filmowej, a nie słabawe żerowanie na kinie nowej przygody, które najklepsze ma dawno za sobą, również w muzyce.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ