RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
Re: RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
No to się wygłupiłem
Ale w sumie czy oni i muzyka przez nich "tworzona" się czymś różnią? - to samo dno.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Djawademu uda się jeden utwór na 2 score'y. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po Jablo się niczego nie spodziewałem, ale po klipach do nowego Ramina i po Mhysie się spodziewałem przynajmniej dobrego grania. I mnie się ten utwór jak napisałem, podoba, nawet bardzo.Tomek pisze:No nie mówcie, że spodziewaliście się CZEGOKOLWIEK innego po nowym scorze JabloTakie stare wyjadacze, a takie naiwne

Dziękuję bardzo, zwłaszcza, że sam lepiej bym tego nie ujął. Szczególnie jeżeli chodzi o action score, to takie słuchanie może strasznie zdradzać film. Bardzo się cieszę, że nie skusiłem ze słuchaniem wcześniej "Avatara". Niesamowitą frajdę sprawiało mi poznawanie tej muzyki w obrazie, podobnie zresztą ze wspomnianymi "Inception", TDKR i jeszcze tam paroma przypadkami.Tomek pisze:A co do dyskusji nt. słuchania/nie słuchania przed filmem, to mam taką samą filozofię jak Wawrzek. Jeżeli zależy mi na jakimś filmie, to score słucham na spokojnie po nim. Jeżeli nie, to oczywiście nie czekam. Natomiast chyba nie ma nic gorszego jak "odhaczanie" muzyki, którą się zna w filmie, na czele z podświadomym domyślaniem się jak potoczy czy skończy jakaś scena na bazie uprzednio znanej muzyki. No ale, to zależy kto co oczekuje po oglądaniu filmu.
Dziękuję za zrozumienie.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
W dzisiejszym świecie mediów audio-wizualnych, gdzie wszystko należy poznać od razu, trzeba obejrzeć czy odsłuchać każdy klip, zwiastun i zajawkę, by być na czasie, poznać wszystkie newsy i każdy przeciek a na dodatek wszelkie możliwe spoilery, nasze podejście jest takie naprawdę dziwne i staroświeckie. Ale dobrze mi z nim i nie zamierzam go zmieniać 

Score jest dostępny na spotify.
I nawet da się tego słuchać. No no, jak na Djawadiego, to jestem pod wrażeniem. Mimo, że zalatuje taką rzemieślniczą robotą, to jest całkiem nieźle. Więcej jak przesłucham tego jeszcze kilka razy (da się!;) )
Przesłuchałem album 4 razy i bida z nędzą. 2 fajne kawałki - Pacific Rim i Canceling the Apocalypse, ten drugi to w sumie moim zdaniem najlepszy kawałek na płycie, teraz słucham go bez przerwy, bardzo mi się podoba. Ten pierwszy kawałek, czyli temat główny, byłby spoko gdyby był o połowę krótszy, a tak to na drugą część Ramin nie miał już żadnego pomysłu, sam temat fajny, ale ogólnie kawałek na poziomie Main Title z GoT. Żadne inny kawałek już mnie w pełni nie zachwycił, było parę ciekawych pomysłów, tak jak np. chór w The Shatterdome, ale elektronika trochę psuje dla mnie cały efekt. Mako jeszcze przyzwoite, ale też trochę za długie. O reszcie to już nie ma co wspominać, bo jedyne ciekawe momenty to krótkie wstawki głównego tematu w niektórych utworach.
Ogólnie to 1,5/5, klipy zapowiadały coś lepszego, ale wyszło jednak tak jak zawsze, czyli kupa. Przynajmniej jest jeden świetny utwór - Canceling the Apocalypse, do niego na pewno jeszcze będę wracał, ale o reszcie to już prawie całkowicie zapomniałem
EDIT:
Canceling the Apocalypse do przesłuchania:
http://w435.wrzuta.pl/audio/8G9IIRyzEp0 ... apocalypse
Ogólnie to 1,5/5, klipy zapowiadały coś lepszego, ale wyszło jednak tak jak zawsze, czyli kupa. Przynajmniej jest jeden świetny utwór - Canceling the Apocalypse, do niego na pewno jeszcze będę wracał, ale o reszcie to już prawie całkowicie zapomniałem

EDIT:
Canceling the Apocalypse do przesłuchania:
Ostatnio zmieniony wt cze 25, 2013 23:39 pm przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Chyba w wyobraźniTemplar pisze:Canceling the Apocalypse do przesłuchania:
https://soundcloud.com/user160882582/ca ... apocalypse

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Po 3 minutach dostałem wiadomość, że usunęli
No to może Wrzuta
:

Na ulubionym forum Grzesia jest już w 320kbps
Ty to jesteś jakiś ostro popieprzony. Ja dopiero co wszedłem do tego tematu i widzę newsa, a ten już score opierdzielił 400krotnie, zakupił i ściągnął pińcet tysięcy aplikacji Supermana, a i w międzyczasie pewnie jeszcze przeszedł 3 razy najnowszą grę z milionem poziomów. No nie mogę...Templar pisze:Przesłuchałem album 4 razy i bida z nędzą.
On to musi robić jednocześnie, nie ma innej opcjiMefisto pisze:Ty to jesteś jakiś ostro popieprzony. Ja dopiero co wszedłem do tego tematu i widzę newsa, a ten już score opierdzielił 400krotnie, zakupił i ściągnął pińcet tysięcy aplikacji Supermana, a i w międzyczasie pewnie jeszcze przeszedł 3 razy najnowszą grę z milionem poziomów. No nie mogę...Templar pisze:Przesłuchałem album 4 razy i bida z nędzą.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Tyle, że ja ten score to już miałem od rana, dokładnie od 3 rano, a nie dopiero jak Mystery wrzucił info 

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nie powiedziałbym.Tomek pisze:No to się wygłupiłemAle w sumie czy oni i muzyka przez nich "tworzona" się czymś różnią? - to samo dno.
W kontekście ostatnich wymysłów Hansa, to muzyka Jabło jawi się jako przynajmniej przebojowa.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Templar pisze:Ogólnie to 1,5/5,

#WinaHansa #IStandByDaenerys