Michał Lorenc - Czarny Czwartek
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Michał Lorenc - Czarny Czwartek
Podałem kilka przykładów z tych najważniejszych festiwalii.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
to sprawdź jeszcze inne
a co do wspomnianego np. Berlinale czy Toronto to zapomniałeś o Tataraku i Jutro Będzie Lepiej, oraz W Drodze 
dorzuć do tego Moskwę, Pragę, Bonn, Nowy Jork, Odessę, Karlove Vary, San Francisco, Claveland czy Montreal. W ostatnich 2 latach na tych festiwalach nagrody (w tym główne dla aktorów, operatorów lub nagrody specjalne za film lub rezyserię itp) zdobyło przeszło 15 filmów. Ale to cza wiedzieć a nie narzekać że polskie kino jest be, tylko dlatego bo kiedyś zrobiono parę komromów z Zakościelnym

dorzuć do tego Moskwę, Pragę, Bonn, Nowy Jork, Odessę, Karlove Vary, San Francisco, Claveland czy Montreal. W ostatnich 2 latach na tych festiwalach nagrody (w tym główne dla aktorów, operatorów lub nagrody specjalne za film lub rezyserię itp) zdobyło przeszło 15 filmów. Ale to cza wiedzieć a nie narzekać że polskie kino jest be, tylko dlatego bo kiedyś zrobiono parę komromów z Zakościelnym

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale "Tatarak" nie zdobył głównej nagrody na Berlinale. On zdobył Nagrodę im. Alfreda Bauera, za innowację itd. ale film nie dostał misia jako nagrody.
a to licza się tylko filmy które dostały konkretnie za najlepszy film roku?
ciekawe.. czyli ten kto nie dostanie oskara to się nie liczy?
a nagrody dla aktorów, operatorów, za pomysł, za tematykę filmu, nagrody publiczności itd itp, czy powyższy lew dla Wajdy, to się nie licza?
poświęciłem 10 minut i zrobiłem szybkiego researcha. niżej masz listę filmów z ostatnich 2 lat które zdobywały na międzynarodowych festiwalach różne nagrody, w tym często w głównych kategoriach aktorskich, operatorskich, reżyserskich czy kategoriach filmowych - niektóre nawet na pięciu róznych festiwalach i to topowych jak karlove vary, LA, czy moskwa.
2010 r
chrzest
cudowne lato
dwa ognie
erratum
joanna
jutro będzie lepiej
kołysanka
matka teresa od kotów
nie ten człowiek
różyczka
trick
wenecja
2009r
afonia i pszczoły
dom zły
galerianki
handlarz cudów
las
moja krew
rewers
świnki
tatarak
wojna polsko-ruska
wszystko co kocham
zero

a nagrody dla aktorów, operatorów, za pomysł, za tematykę filmu, nagrody publiczności itd itp, czy powyższy lew dla Wajdy, to się nie licza?
poświęciłem 10 minut i zrobiłem szybkiego researcha. niżej masz listę filmów z ostatnich 2 lat które zdobywały na międzynarodowych festiwalach różne nagrody, w tym często w głównych kategoriach aktorskich, operatorskich, reżyserskich czy kategoriach filmowych - niektóre nawet na pięciu róznych festiwalach i to topowych jak karlove vary, LA, czy moskwa.
2010 r
chrzest
cudowne lato
dwa ognie
erratum
joanna
jutro będzie lepiej
kołysanka
matka teresa od kotów
nie ten człowiek
różyczka
trick
wenecja
2009r
afonia i pszczoły
dom zły
galerianki
handlarz cudów
las
moja krew
rewers
świnki
tatarak
wojna polsko-ruska
wszystko co kocham
zero
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O rety postawiłeś mnie w niezręcznej sytuacji
Gdyż skoro poświęciłeś na to swój czas, to mnie teraz trochę głupio Ciebie zbyć
Gdyż niestety prawda jest taka, że jakieś 2/3 z tych filmów mi się nie podobało. Szczególnie do tej pory nie rozumiem zachwytów nad "Matką Teresą od Kotów".
Ale mimo wszystko czy to się "A"rtystom podoba czy nie, to jednak filmy tworzy się też w pewnym celu, aby je ludzie oglądali. I to się właśnie pojawia problem, gdyż nawet jak te filmy jakieś nagrody zdobędą, to nie oznacza, że od razu znajdują dystrybutora i trafiają do szerszej publiczności, a nawet jak tak, to też trudno powiedzieć, czy wywołują jakieś zainteresowanie.
Weźmy np. "Salę Samobójców", która niby miała premierę na Berlinale, ale cieszyła się minimalnym zainteresowaniem. W sumie to był jeden film, na który zawsze bez problemu można było zdobyć bilety, gdyż taką popularnością cieszy się polskie kino zagranicą.

Ale mimo wszystko czy to się "A"rtystom podoba czy nie, to jednak filmy tworzy się też w pewnym celu, aby je ludzie oglądali. I to się właśnie pojawia problem, gdyż nawet jak te filmy jakieś nagrody zdobędą, to nie oznacza, że od razu znajdują dystrybutora i trafiają do szerszej publiczności, a nawet jak tak, to też trudno powiedzieć, czy wywołują jakieś zainteresowanie.
Weźmy np. "Salę Samobójców", która niby miała premierę na Berlinale, ale cieszyła się minimalnym zainteresowaniem. W sumie to był jeden film, na który zawsze bez problemu można było zdobyć bilety, gdyż taką popularnością cieszy się polskie kino zagranicą.
nagrody nie oznaczają że komuś musi się to podobać, stawierdzam tylko fakt że kino polskie jest doceniane za gran ica jak nigdy w ostatnich latachWawrzyniec pisze:Gdyż niestety prawda jest taka, że jakieś 2/3 z tych filmów mi się nie podobało.
tak jak cały świat nie rozumie dziś zachwytów nad Hurt Locker czy setkami innych filmówSzczególnie do tej pory nie rozumiem zachwytów nad "Matką Teresą od Kotów".![]()

Kościukiewicz zagrał tam wybitnie i za to dostał główną nagrodę w Karlovych Varach czyli nie byle gdzie. zresztą nie tylko on z tego filmu tam nagrodę odebrał

z tym bywa róznie, a chodzi tylko o jedno - małe nakłady na promocję. wszędzie o tym trąbią od dawna dziennikarze i krytycy - że nasi nie mogą się przebić w kinach tam, bo nie ma na to kasy - przecież tylko dlatego Katyń przegrał oskara. zorganizowali jeden czy dwa pokazy dla parudziesięciu osób bez żadnej reklamygdyż taką popularnością cieszy się polskie kino zagranicą.

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Co do festiwali to wiecie... możemy urządzić swój, wyświetlić 3 filmy i obdzielić je nagrodami wedle uznania. Nie jest to miarodajną miarą jakości dzieła filmowego na pewno.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
a, że niby to Oscary są, tak ?Koper pisze:Co do festiwali to wiecie... możemy urządzić swój, wyświetlić 3 filmy i obdzielić je nagrodami wedle uznania. Nie jest to miarodajną miarą jakości dzieła filmowego na pewno.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
a kiedyś tak napisałem?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
wiecie jaki jest lek na polski kino?
NOLAN. Thriller sensacyjny "Incepcjonowani" - w rolach głównych Cichopek, Mroczki i Pudzian, rezyseria Nolan.. i wtedy Wawrzyniec od razu czeka i mówi że będzie dzieło doskonałe 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wcale nie dobre
Adam miał zdecydowanie lepsze teksty w swojej karierze i lepiej potrafił przysrać. I zapewne stać go na więcej, ale to według mnie raczej podchodzi pod "suchara"
Przykro mi Adam, musisz się bardziej starać, a nie spoczywać na laurach dawnych sukcesów, kiedy to miałeś bekę ze mnie.

Przykro mi Adam, musisz się bardziej starać, a nie spoczywać na laurach dawnych sukcesów, kiedy to miałeś bekę ze mnie.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wpisuje suchary byle zwrócić uwagę na to muzyczne truchło. Widać sprzedaż słabo idzie

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie wiem, czy tak trudno się domyśleć, ale sama obecność Strasburgera na obrazku mówi sama za siebie, że to ironia... 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.