Najlepszy temat dla superbohatera
- Wojteł
- John Williams
Ta, może od razu do dzieła Uwe Bolla? 
Ale juz odkładając ironię na bok, chodziło mi o to, że chciałbym usłyszeć ścieżkę Williamsa, którą można by porównywać z Conanem czy Lotrem (Bo SW to jak dla mnie nie jest zbyt trafionym porównaniem), albo z ilustracjami do kina epickiego jakie się rozwinęło po Bravehearcie i Gladiatorze (chociaż po tym drugim to w każdym muzyka była w najlepszym wypadku średnia)

Ale juz odkładając ironię na bok, chodziło mi o to, że chciałbym usłyszeć ścieżkę Williamsa, którą można by porównywać z Conanem czy Lotrem (Bo SW to jak dla mnie nie jest zbyt trafionym porównaniem), albo z ilustracjami do kina epickiego jakie się rozwinęło po Bravehearcie i Gladiatorze (chociaż po tym drugim to w każdym muzyka była w najlepszym wypadku średnia)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Historycznego Williamsa już mieliśmy np. w Amistad i Patriocie i wypadło świetnie sądzę, że epicko i z rozmachem to on potrafi pisać wiec i w starożytności czy średniowieczu również by się odnalazł. Filmy z pod znaku magii i miecza czemu nie, sam z radością bym czegoś takiego posłuchał w wykonaniu maestro Johna. W Potterze czy Hooku pokazał magię dla młodszej widowni co prawda lecz najwyższych lotów.
- Wojteł
- John Williams
No tak, tylko patriota to jest historia Ameryki, dosyć świeża i ze względu na reżysera niesamowicie nadęta. A mi chodzi o historię starożytną, albo średniowieczną, bo muzycznie patriota był swietny, ale chodzi mi o uchwycenie innego ducha. Porównajmy sobie filmy Scotta albo Gibsonowego Bravehearta z patriotą - inne kino, inny temat, inne podejście. Można by powiedzieć, że Williams pisał muzyke do filmów historycznych przy okazji filmów wojennych Spielberga, a przecież nie o to chodzi 
No i oczywiście, Potter i Hook wręcz ociekaja magią i tak jak mówisz jest to magia najwyższych lotów dla młodszej widowni, a mi chodzi o takie bardziej dojrzałe fantasy odcięte od współczesnych czasów - tak jak np. Lotr

No i oczywiście, Potter i Hook wręcz ociekaja magią i tak jak mówisz jest to magia najwyższych lotów dla młodszej widowni, a mi chodzi o takie bardziej dojrzałe fantasy odcięte od współczesnych czasów - tak jak np. Lotr

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Taa ... już widzę jak Blizzard pozwala Uwe kręcić Warcrafta ...Wojtek pisze:A, bo Uwe miał chrapkę na WoWa i tak mi się skojarzyło

Co nie zmienia faktu że dla mnie jest to najlepszy film tego reżyseraNo tak, tylko patriota to jest historia Ameryki, dosyć świeża i ze względu na reżysera niesamowicie nadęta.

A co do Scotta - Williams i muzyka do Robin Hooda zamiast Streitenfelda

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Racja, "Star Wars" nie ma co w ogóle z innymi soundtrackami porównywać, gdyż i tak są na straconej pozycjichodziło mi o to, że chciałbym usłyszeć ścieżkę Williamsa, którą można by porównywać z Conanem czy Lotrem (Bo SW to jak dla mnie nie jest zbyt trafionym porównaniem)

Ale Williams komponował zwykle do dobrych filmówA co do Scotta - Williams i muzyka do Robin Hooda zamiast Streitenfelda

A co do Williamsa i epickiego fantasy to istniała bardzo duża szansa na coś takiego. I wszystko by się udało, gdyby niejaki pan David Yates i grupa debili z Warner Bros.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak mnie naszła myśl: Planowany jest niby reboot "Supermana". Intryguje mnie zatem, jak będzie prezentowała się muzyka do tej nowej serii
Skoro producenci chcą całkowicie od podstaw, od początku zająć się tą serią, to co oznacza to dla muzyki Johna Williamsa? Czyżby szykował nam się za jakiś rok góra dwa, "Superman" bez tematu Williamsa

#WinaHansa #IStandByDaenerys