DVD / BLU-RAY ISOLATED SCORE - LISTA FILMÓW

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Mefisto

#76 Post autor: Mefisto » czw lut 17, 2011 00:38 am

Przygody Robin Hooda z Flynnem - na blu-ray wyizolowany soundtrack (niestety mono, jak i wszystko inne), a w dodatkach także piano sessions Korngolda!!!

Matrix - na blu-ray odseparowany soundtrack wraz z komentarzem Davisa, oczywiście jakość dźwięku lepsza niż na dvd. Jest także dodatek pt. The Music Revisited, czyli zbiór absolutnie wszystkich muzycznych fragmentów, jakie dotyczą tego filmu. Szkoda, że tylko pierwsza część dostąpiła tej opcji.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#77 Post autor: Adam » czw mar 03, 2011 10:50 am

isolaty z alienów na blu to geniusz :shock: dwie wersje Hornerowego scora mnie zabiły :!: komplit Elliota też :!:

bladerunner

#78 Post autor: bladerunner » czw mar 03, 2011 17:57 pm

Adam Krysiński pisze:isolaty z alienów na blu to geniusz :shock: dwie wersje Hornerowego scora mnie zabiły :!: komplit Elliota też :!:
Znowu kupiłeś płyty? :shock:
Musisz byc diabelnie bogaty,że stac cie na takie ekskluzywne jajo :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#79 Post autor: Adam » czw mar 03, 2011 18:01 pm

a kto powiedział że kupiłem? :) nie mam odtwarzacza blu i nie zamierzam, nie kręci mnie HD. tym bardziej cenowo. poza tym abstrahując - ten sam pakiet z polskimi napisami do filmów (dodatki i tak nawet u nas są nie przetłumaczone) można mieć za 200 zł taniej prosto z UK. cena boxa alienów na blu w naszym kraju to największy skandal cenowy w historii i najwyższe podbicie ceny w stosunku do IDENTYCZNEGO pakietu z zagranicy - o przeszło 110%.

bladerunner

#80 Post autor: bladerunner » czw mar 03, 2011 18:04 pm

Adam Krysiński pisze: największy skandal cenowy w historii i najwyższe podbicie ceny w stosunku do IDENTYCZNEGO pakietu z zagranicy - o przeszło 110%.
Dystrybutorzy wiedzą co robią,więc daruj sobie te pyskówki :)

Mefisto

Re: DVD / BLU-RAY ISOLATED SCORE - LISTA FILMÓW

#81 Post autor: Mefisto » ndz mar 20, 2011 14:54 pm

Young Frankenstein
High Anxiety
History of the World Part I
To Be or Not To Be
Robin Hood: Men in Tights

na Blu-ray wszystkie posiadają Isolated Score Track (DTS-HD Master Audio 5.1) - choć nie wiem czy tyczy się to pojedyńczych wydań, czy tylko z tych w kolekcji Mela Brooksa

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#82 Post autor: Adam » pn mar 21, 2011 08:12 am

score Hummiego do Rajtuz jest boski! będzie trzeba poszukać ripa :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#83 Post autor: Adam » czw maja 05, 2011 15:53 pm

podano finalne detale o boxie sagi Star Wars na blu - niestety odizolowanych scorów nie będzie :cry:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... caneglowna
#FUCKVINYL

bladerunner

#84 Post autor: bladerunner » czw maja 05, 2011 15:55 pm

na której mumii jest odizolowany score pierwszej czy Powrót ? no i czy na DVD czy BLU?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#85 Post autor: Adam » czw maja 05, 2011 15:56 pm

na jedynce na dvd w wersji 2dvd. na dwójce chyba też ale tej nie mam więc nie wiem.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#86 Post autor: Tomek » pt maja 06, 2011 23:26 pm

To nie stricte techniczny wyizolowany score, ale na DVD "Final Fantasy: Spirits Within" jest komentarz audio Elliota Goldenthala, chyba pewien ewenement tego rodzaju. Goldenthal nie gada przez cały czas, ale komentuje kilka (naście) scen w filmie z użyciem swojej muzyki, gada bardzo rzeczowo, ciekawe rzeczy o odczuciach na temat sceny i to co chciał uzyskać za pomocą muzyki (tematy, instrumentarium, nastrój). Bardzo ciekawa sprawa i naturalnie Goldenthal potwierdza, że jest jednym z największych fachur współczesnej filmówki ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#87 Post autor: Mystery » sob maja 07, 2011 09:50 am

Tomek pisze:Goldenthal potwierdza, że jest jednym z największych fachur współczesnej filmówki ;)
Chyba był :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#88 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 07, 2011 10:45 am

Dlaczego był? Wiedza go opuściła? :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#89 Post autor: Mystery » sob maja 07, 2011 11:31 am

Wystarczy spojrzeć na jego dyskografię z ostatnich 10 lat i porównać ją z dokonaniami z lat 90 - muzyczny rów mariański, wolę jedne "Final Fantasy", od ostatniej dekady w jego wykonaniu, ale jest tego powód.
Goldenthal to artysta. W ubiegłym wieku mógł pewnie robić co mu się rzewnie podobało. Ale dzisiejsze Hollywood już tak wyrozumiałe nie jest i w fachu kompozytora filmowego nie ma zbytnio miejsca na żadną swobodę i własną wizję. Masz na plecach reżysera i producentów i dostarczasz to, co się od Ciebie wymaga, no chyba, że pracujesz u przyjaciół, wtedy możesz dać coś od siebie. Goldenthal wypiął się na Hollywood i takie praktyki i obecnie już tak naprawdę do filmów nie komponuje* i woli zajmować się własną twórczością.

* pisze właśnie tylko dla swej partnerki i przyjaciela Manna (S.W.A.T zrobił chyba tylko dla kasy :wink: ) Dziwne, że Neil Jordan zrezygnował z jego usług.
BTW, chętnie zobaczyłbym go w np. takim Prometeuszu, ale tylko sfera marzeń...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#90 Post autor: Adam » sob maja 07, 2011 20:14 pm

Sprawa z Goldenthalem od kilku lat nie jest tak oczywista jakby się na pozór wydawało.. Jego w zasadzie zniknięcie z branży to nie przypadek, nie jego artystyczne widzimisie, czy jego gest że sobie powiedział "eee idę se na emeryturę". To co napiszę niby dotyczy sfery prywatnej, ale facet jest osobą publiczną, jakby nie patrzeć w pewnym sensie, więc napiszę - od czasów zaraz po Oskarze za Fridę (lub innymi słowy od dobrych paru lat, bo dokładnie który rok nie wiem) - Goldenthal zmaga się z poważnym problemem alkoholowym (lub inny pochodny typu dragi czy choroba nerwowa - chodzi o sposób zachowania, rekacje itp..). Wiem to od kompozytora który ma tego samego agenta w USA co ma (miał?) Goldenthal. Jest to info pewne, zresztą na ubiegłorocznym Ghent również można było to przyuważyć - dwie osoby które tam były w tym jeden kompozytor (tak, polscy kompozytorzy czasem sobie robią incognito podobne wypady), również mówiły "że widać iż coś jest nie tak". Także to jest powód jego zniknięcia z branży (część jego konkurentów po fachu ponoć zna tą sprawę również, co też nie pomaga psychicznie). Jaka jest sytuacja w tej chwili - nie wiem, to jest info sprzed roku. Ale jak widać chyba bez zmian, bo wciąż emerytura.. :(
#FUCKVINYL

Zablokowany