Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#721 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 05, 2010 15:39 pm

Ale znowu Goldenthal to nie byle chłystek i swoją markę ma. A co do Disneya to czy przypadkiem te bublowate wydania dla kidsów, z których okładki są w wątku "Najgorsze.." nie wyszły przypadkiem na CD?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#722 Post autor: Adam » czw sie 05, 2010 15:48 pm

własnie one wycghodzą jako jedyne regularnie :D
a ostatnio to chyba wydali ze scorów tłoczone tylko Alicje i Prinsa..?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#723 Post autor: Bucholc Krok » czw sie 05, 2010 20:11 pm

Moim zdaniem powinni wydać. Jakieś poważniejsze ścieżki też muszą mieć w ofercie na CD a nie tylko crap dla kidsów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#724 Post autor: Adam » pt sie 06, 2010 18:54 pm

tylko że dla nich Bucholc powazniejsze są dla kidsów bo to się w tysiącach sprzedaje :) a taka hanka montanka w milionach.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#725 Post autor: Bucholc Krok » pt sie 06, 2010 19:02 pm

No i świetnie, niech mają głównie crap w ofercie. Ale jedna Alicja na rok to jednak trochę mało i chyba sami to rozumieją. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#726 Post autor: Mystery » czw sie 19, 2010 09:02 am

Bodajże, 7 tegoroczny projekt Desplata - "The King's Speech" (listopad). Świetna obsada, ciekawa fabuła, dla Olka jak znalazł :)

Based on the true story of the Queen of England's father and his remarkable friendship with maverick Australian speech therapist Lionel Logue The King's Speech stars Academy Award® nominee Colin Firth (A Single Man) as King George VI, who unexpectedly becomes King when his brother Edward abdicates the throne.  Academy Award® Winner Geoffrey Rush (Shine) stars as Logue, the man who helps the King find a voice with which to lead the nation into war.

The multi-award-winning cast includes Helena Bonham Carter (Alice In Wonderland) as Queen Elizabeth the Queen Mother, Guy Pearce (The Hurt Locker), Derek Jacobi (The Golden Compass), Timothy Spall (The Damned United) and Michael Gambon (Harry Potter).

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#727 Post autor: Adam » czw sie 19, 2010 09:05 am

ja tam czekam tylko na Pottera i Narnię. Arnold z Desplatem pozamiatają wszystkich.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#728 Post autor: Mystery » czw sie 19, 2010 09:22 am

Adam Krysiński pisze:ja tam czekam tylko na Pottera i Narnię. Arnold z Desplatem pozamiatają wszystkich.
A jakże by inaczej :)
Ja czekam jeszcze na Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (dobre przeczucia), Let Me In (z ciekawości), Tron: Legacy (zaintrygowało mnie promo) i oczywiście na niespodzianki, jaką może być chociażby "The King's Speech".

bladerunner

#729 Post autor: bladerunner » czw sie 19, 2010 14:02 pm

Gregson i to co Adam :wink:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#730 Post autor: Paweł Stroiński » czw sie 19, 2010 16:09 pm

Spodziewasz się czegoś dobrego po Schumacherze i Tony Scotcie?

Scottowi nie da nic super raczej, stylistyka filmów na to nie pozwala.

Schumacher robi coś też raczej na mocną elektronikę, więc ja bym się drugiej Veroniki Guerin nie spodziewał.

bladerunner

#731 Post autor: bladerunner » czw sie 19, 2010 16:37 pm

Paweł Stroiński pisze:Spodziewasz się czegoś dobrego po Schumacherze i Tony Scotcie?

Scottowi nie da nic super raczej, stylistyka filmów na to nie pozwala.

Schumacher robi coś też raczej na mocną elektronikę, więc ja bym się drugiej Veroniki Guerin nie spodziewał.
We wrześniu wychodzi score z muzyką Gregsona do filmu Afflecka ''The Town'' i nie mogę się już doczekać.
Jeżeli chodzi o Projekty Scotta i Schumachera to przyznam Ci rację. :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#732 Post autor: Mystery » czw sie 19, 2010 16:57 pm

Z "Twelve" i "Unstoppable" raczej nic muzycznie dobrego nie wyjdzie, ale nie znaczy to, że nie można na to poczekać :) "The Town" to może być natomiast fajny akcyjniak, oczywiście jak Gregson nie przesadzi z elektroniką :wink:
Ale i tak myślę, że reputację którą niejako odbudował Shrekiem i Księciem popsuje właśnie tymi projektami i z 2:0 zrobi się 2:3 :wink:

bladerunner

#733 Post autor: bladerunner » ndz sie 22, 2010 20:26 pm

TWELVE - Harry Gregson-Williams

"Paul Zucker's smooth editing, weaving together the many plot threads, and Harry Gregson-Williams' plush score contribute to a strong production." :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#734 Post autor: Mystery » pt sie 27, 2010 10:15 am

bladerunner20 pisze:Mój ''The Town'' to będzie chyba faktycznie tylko mój, bo wy nie dacie rady słuchać, na resztę zatem czekam :)
Ja tam może ''The Town'' dam szansę :wink: Ale na pewno najpierw poczekam na jakieś opinie :) Sam chociażby spotkałem się z głosami, że 3 niepozorne tegoroczne projekty Lennartza są całkiem sympatyczne, może kiedyś się obada :)

bladerunner

#735 Post autor: bladerunner » pt sie 27, 2010 10:22 am

Mystery Man pisze:Ja tam może ''The Town'' dam szansę :wink: Ale na pewno najpierw poczekam na jakieś opinie :) Sam chociażby spotkałem się z głosami, że 3 niepozorne tegoroczne projekty Lennartza są całkiem sympatyczne, może kiedyś się obada :)
Lennartza widziałem okrutne okładki płyt CD, jak nie psy to koty :)

Na ''The Town'' już zacząłem pieniądze szykować, bo może coś Nam Gregson urodzi ciekawego.

:)

ODPOWIEDZ