THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (2012) / ROCZNICA BOND-50

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: THOMAS NEWMAN - 007 SKYFALL (LISTOPAD 2012) / NEWSY

#721 Post autor: hp_gof » pt lip 13, 2012 15:33 pm

Hahaha, tuż przed strzałem myślałem, że on zaraz powie "My name... is Bond, James Bond" :P Ale dokończył inaczej i 'Q' go zabił hehehe :)
A ta muzyka to nijak nie pasuje do tej sceny. Tak się nie powinno pisać muzyki filmowej! :P

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#722 Post autor: Agent » pt lip 13, 2012 21:54 pm

hp_gof pisze:Hahaha, tuż przed strzałem myślałem, że on zaraz powie "My name... is Bond, James Bond" :P Ale dokończył inaczej i 'Q' go zabił hehehe :)
A ta muzyka to nijak nie pasuje do tej sceny. Tak się nie powinno pisać muzyki filmowej! :P

powiedz to Hansowi Z. (pseudonim "szukam brzmienia") :mrgreen:

hp_gof

#723 Post autor: hp_gof » pt lip 13, 2012 22:11 pm

A to Hansu skomponował muzykę do tego filmu??? O kurka, serio, nie wiedziałem :mrgreen:
No ale bez czystej złośliwości - to o czymś świadczy :P

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#724 Post autor: Paweł Stroiński » pt lip 13, 2012 22:29 pm

Nie, ale blisko. Ilan Eshkeri (były orkiestrator Kamena) parę razy pracował z Hansem i przez jakiś czas z Badeltem.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#725 Post autor: Adam » sob lip 14, 2012 09:03 am

Agent pisze:śmiesznie ten nowy Q wyglada :)
może i śmiesznie ale jest w tym jakiś pomysł - genialny młody nerd informatyk, choć ten pedalski sweterek mogli sobie darować... na plus że nie ma pryszczy i nie waży 200 kg - czyli że nie poszli w standardowy komediowy stereotyp młodego geniusza informatyka jaki znamy z amerykańskich filmów.

wczoraj na comic conie puszczono nową wersję zwiastuna zrobionego specjalnie na tą okazję (trwał aż 3:10) i jest w nim dialog między Q a Bondem jak się spotykają po raz pierwszy, i Q mówi: SPOILER: "jestem w stanie więcej zdziałać siedząc w piżamie przed kompem, niż ty w terenie przez cały rok".

Oraz przede wszystkim najważniejsza część fabuły która nie była znana:

SPOILER:

Na początku trailera jest scena, gdy M mówi że miała dysk z danymi zawierający nazwiska i lokalizacje wszystkich agentów MI6 na świecie i straciła ten dysk.

a z reszty: SPOILERY:

Jest dużo scen akcji, w tym jedna pokazująca Bonda walczącego z kimś na dachu pędzącego wagonu. Później ten sam wagon zostaje zniszczony przez ścigający go dźwig. Są również obecne Aston Martin, Walther PPK i Craig mówiący "Bond. James Bond".
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#726 Post autor: Agent » sob lip 14, 2012 09:15 am

Adam pisze:
może i śmiesznie ale jest w tym jakiś pomysł - genialny młody nerd informatyk, choć ten pedalski sweterek mogli sobie darować... na plus że nie ma pryszczy i nie waży 200 kg - czyli że nie poszli w standardowy komediowy stereotyp młodego geniusza informatyka jaki znamy z amerykańskich filmów.

wczoraj na comic conie puszczono nową wersję zwiastuna zrobionego specjalnie na tą okazję (trwał aż 3:10) i jest w nim dialog między Q a Bondem jak się spotykają po raz pierwszy, i Q mówi: SPOILER: "jestem w stanie więcej zdziałać siedząc w piżamie przed kompem, niż ty w terenie przez cały rok".

Oraz przede wszystkim najważniejsza część fabuły która nie była znana:

SPOILER:

Na początku trailera jest scena, gdy M mówi że miała dysk z danymi zawierający nazwiska i lokalizacje wszystkich agentów MI6 na świecie i straciła ten dysk.

a z reszty: SPOILERY:

Jest dużo scen akcji, w tym jedna pokazująca Bonda walczącego z kimś na dachu pędzącego wagonu. Później ten sam wagon zostaje zniszczony przez ścigający go dźwig. Są również obecne Aston Martin, Walther PPK i Craig mówiący "Bond. James Bond".
Warto dodać, że trailer będzie dołączony do kopii IMAX The Dark Knight Rises :) i trwa 3 minuty i 1 sekundę ;)
Także w przyszłym tygodniu już trailer będzie zapewne online (mimo, że nie jest to oficjalnie potwierdzone).

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#727 Post autor: Adam » sob lip 14, 2012 09:17 am

pytanie czy będzie w tym zapyziałym kraju zwanym polska :? ja za tydzień będę w imaxie na batmanie i jak nie będzie tego bondowego trailera to mnie szlag trafi.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#728 Post autor: Agent » sob lip 14, 2012 09:54 am

Adam pisze:pytanie czy będzie w tym zapyziałym kraju zwanym polska :? ja za tydzień będę w imaxie na batmanie i jak nie będzie tego bondowego trailera to mnie szlag trafi.
do tego czasu to juz sobie obejrzysz trailer Skyfall w HD w domu ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#729 Post autor: Adam » sob lip 14, 2012 10:00 am

nie jest to takie pewne bo takie ekskluzywne trailery nie zawsze są puszczane w sieć publiczną bo np imax może mieć wyłączność i mieć go tylko u siebie w kinach.
NO CD = NO SALE

hp_gof

#730 Post autor: hp_gof » sob lip 14, 2012 11:46 am

Adam pisze:
Co w tym sweterku jest 'pedalskiego', przepraszam bardzo? :mrgreen: On nawet nie jest w jaskrawych kolorach, jest bardzo stonowany. Nie widzę w nim nic nadzwyczajnego. Wg mnie Q kojarzy się w tym sweterku jak taki 'kujon z dobrego domu', nic więcej.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#731 Post autor: Agent » pn lip 16, 2012 08:45 am

http://www.mi6-hq.com/news/index.php?it ... mi6&s=news

Właśnie odbywa się nagrywanie dialogów i dźwięków do Skyfall (tzw. audio pre-dub).
Wyjątek dla serii, że to właśnie w USA - kompleks Technicolora, należący do Paramounta (w przypadku poprzednich odcinków serii wszystko w Anglii nagrywali).
Jak skończą nagrywać pre-dub - wtedy w UK nastąpi zgranie całości z muzyką Newmana.
Także na przełomie sierpnia/września jakiś dokument powinien sie pojawić o muzyce do Skyfall (o ile nie jakieś sample) :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#732 Post autor: Adam » pn lip 16, 2012 20:59 pm

żeby były sample, musi być upubliczniona data i wytwórnia CD, no i musi być jakiś najwcześniej miech przed premierą płyty, bo wczesniej sampli nie ma.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#733 Post autor: Agent » pt lip 20, 2012 09:08 am

Videoblog o Aston Martinie DB5 :)
i fajna scenka ze Skyfall na początku filmiku z Bondem i M :)
przypomina mi się klimat Goldfingera :)

http://www.youtube.com/watch?v=usnDnEq7 ... r_embedded

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#734 Post autor: Agent » sob lip 21, 2012 21:59 pm

trailer w niskiej jakosci

http://vimeo.com/46131976

:)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#735 Post autor: Adam » sob lip 21, 2012 22:00 pm

przed prometeuszem w imaxie wyświetlają u nas tylko dwa trailery - pełny, ostatni z batmana i bonda (ten teaserowy). reszta to reklamy niezwiązane z filmami.
NO CD = NO SALE

Zablokowany