Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#691 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 19:52 pm

Wawrzyniec pisze:Ale ja nigdzie nie napisałem, i nie powiedziałem na głos że o nim myślę :shock: :!:
co? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#692 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 12, 2010 19:55 pm

A nie ważne, nie zamierzam robić homoseksualnego offtopa.
Za "Ghost Wirtera" Desplat na pewno otrzyma nominację do Oscara, jak i za "Tree of Life" :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#693 Post autor: Mystery » pt mar 12, 2010 19:55 pm

Film w USA w limicie od 3 tygodni, ale średnią na kopię ma największą z wszystkich tytułów w zestawieniu, oprócz nowości rzecz jasna, w tym tygodniu tylko Alicja miała większą. Na nominację szanse ma, tyle, że kto przy Oscarach pamięta o filmach z początku roku, a co dopiero mówić o muzyce.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#694 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 19:59 pm

Dostaną promosy, może sobie przypomną. A jeśli akurat Romek będzie miał proces wtedy, to w ogóle się głośno zrobi. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#695 Post autor: Mystery » pt mar 12, 2010 20:02 pm

Koper pisze:Dostaną promosy, może sobie przypomną. A jeśli akurat Romek będzie miał proces wtedy, to w ogóle się głośno zrobi. :)
Oby :wink: Wczoraj sobie "Ghosta" przesłuchałem chyba z trzy razy pod rząd, How Cool is That :!: :?: :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#696 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 20:03 pm

Ciekawe co Wawrzyniec na "Ghost Writera"... Byś to Wawrzyniec obejrzał i posłuchał, a nie jakieś "Henryki 4" od Henryka Jackmana Ci w głowie tylko. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#697 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 12, 2010 20:17 pm

Koper pisze:Ciekawe co Wawrzyniec na "Ghost Writera"... Byś to Wawrzyniec obejrzał i posłuchał, a nie jakieś "Henryki 4" od Henryka Jackmana Ci w głowie tylko. :)
Pomyślę, tyle że ostatnio w kinie to na "Alicji" byłem, a że 3D to trochę droższy wydatek. Ale tak się wszyscy tym "Ghost Writerem" Desplata zachwycają, że chyba będę musiał się nim zainteresować.
Ale coś czuję, że chyba od "Ghost Writera" jednak dalej będę wolał "Ghost in the Shell" :P :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#698 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 20:22 pm

Wiecznie niepoprawny Wawrzyniec. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#699 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 12, 2010 23:16 pm

Tu nie chodzi czy jestem poprawny czy nie. Nie zapominajcie, że ja jestem i pozostanę na zawsze amatorem i to zarówno jeżeli chodzi o soundtracki jaki o filmy. Chodzę do kina, oglądam, słucham to co mnie interesuje, a nie wszystko z góry na dół co leci, tak dla zasady. Wiem, mało profesjonalne, ale czy ja jestem profesjonalistą? Nie! Amator, który chce z tego wszystkiego czerpać przyjemność, radość, czy też inne uczucie i emocje.
BTW, widzę, że i tutaj zagościła recenzja "The Hurt Locker" i szczerze jeszcze nigdzie, nawet na zagranicznych stronach nie spotkałem się z pozytywną recenzję tej muzyki. I tak mnie zastanawia czy Ci z Akademii, to w ogóle słuchają tej muzyki jako takiej osobno, czy tylko tak jak leci w filmie? Wiem, głupie pytanie, ale przy nominacjach właśnie takich jak "The Hurt Locker", czy też tych boskiego Gustavo to ja się poważnie zastanawiam :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#700 Post autor: Koper » pt mar 12, 2010 23:55 pm

Słuchają, nie słuchają... pewnie nominują jak leci, bo THL to "super ekstra film o naszych chłopcach w Iraku", więc dają mu co tylko się da.

ODPOWIEDZ