HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#676 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 23:42 pm

Wawrzyniec pisze:Straszne. Szczególnie w Polsce mocno to odczuwam. Pamiętam "Tron:Legacy" siedzę sobie na napisach końcowych, sam na sali. Obsługa kina na dole, zamiata, zbiera okulary i nagle do mnie jeden się zwraca: "Film się skończył! Proszę wyjść i oddać okulary!" Przynajmniej użył formę grzecznościową. :)
Ja bym mu powiedział, że napisy to też część filmu :P

A co do telefonów to doszedłem do wniosku, że chyba w szkołach powinni uczyć kiedy je wyłączać, bo ludzie to już naprawdę nie znają granic, ostatnio na pogrzebie, aż 6 osobom zadzwonił, a jeden gościu to mnie nieźle wkurzył, bo aż 3 razy mu dzwonił, jeszcze raz mogę zrozumieć, ale to wtedy od razu się wyłącza, a tu 3 razy lecą Czarne oczy :roll:

Templar

#677 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 23:45 pm

lis23 pisze:A czy ktoś z Was był sam w kinie na seansie? - ja byłem na " Szeregowcu Ryanie ", fajnie było, cała sala dla mnie :mrgreen:
A kilka razy tak miałem, sporo też takich gdzie była 1-3 osoby, często chodzę właśnie na filmy tak trochę po premierze w godzinach porannych, wtedy najmniej osób :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#678 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 23:52 pm

Templar pisze:
Wawrzyniec pisze:Straszne. Szczególnie w Polsce mocno to odczuwam. Pamiętam "Tron:Legacy" siedzę sobie na napisach końcowych, sam na sali. Obsługa kina na dole, zamiata, zbiera okulary i nagle do mnie jeden się zwraca: "Film się skończył! Proszę wyjść i oddać okulary!" Przynajmniej użył formę grzecznościową. :)
Ja bym mu powiedział, że napisy to też część filmu :P
Na premierowym pokazie "Inception" w Berlinie, jakaś połowa sali, naprawdę dużej została aż do końca napisów końcowych. Nie wspominając, że wraz z napisami wielkie brawa, które na chwilę powróciły, kiedy pojawił się napisać "Music by Hans Zimmer". :) Ogólnie ludzie właśnie zostawali, gdyż muzyka im się podobała, słyszałem to. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#679 Post autor: lis23 » czw lip 26, 2012 23:53 pm

Ja zwykle chodzę w dniu premiery, tyle że wtedy chodziłem do lokalnego, małego kina i to zwykle na seans o 14-stej, więc w czasie, gdy wszyscy jeszcze są w pracy.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#680 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 23:54 pm

Eeeeee, bo Niemcy wspierają swoich :P To nie muzyka, to nazwisko :mrgreen:

hp_gof

#681 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 23:55 pm

Ej, myślicie że jutro w kinie przetłumaczą Bane jako Zguba? :shock: Się chyba powieszę :P

Templar

#682 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 23:57 pm

hp_gof pisze:Ej, myślicie że jutro w kinie przetłumaczą Bane jako Zguba? :shock: Się chyba powieszę :P
Bez przesady, Batmana nie przetlumaczyli jako Człowieka-Zł... tfu, Nietoperza :P :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#683 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 00:03 am

hp_gof pisze:Dokładnie, ja bardzo lubię zostawać na napisach końcowych, choć w większości przypadków to zwykły mix kilku utworów z płyty ;) Ale na FMFie takie wychodzenie to faktycznie nietakt. Pamiętam na koncercie Powrotu Króla solistka zaczyna śpiewać piosenkę Lenox 'Into the West', a te buraki zaczynają się zbierać :P No szok :P

Akurat jeśli chodzi o III FMF, to większość ludzi zaczęła się zbierac na napisach końcowych, bo w swej nawiności wierzyli, że Shore będzie rozdawał autografy również po koncercie. Całkiem spora grupa się tam zebrała, dopiero musial przyjść członek personelu i powiedzieć, że pan Shore ma wszystkich w dupie i już se poszet :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#684 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:05 am

hp_gof pisze:Eeeeee, bo Niemcy wspierają swoich :P To nie muzyka, to nazwisko :mrgreen:
Plus nawet na stacjach metra jest Hans, tak go lubią :D

Obrazek

P.S. Sorry za słabą jakość, ale robione z komórki.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#685 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 00:09 am

Wawrzek, ale tę flagę możesz już wywalić, ojro się skończyło :D

Na razie wypowiem się pobieżnie, może potem pokuszę się o jakiegoś większego posta:

Mi się nowy Batman podoba. Kiedy na internetach pojawił się szant Bane'a byłem dobrej myśli. I nie zawiodłem się. Oczywiście, arcydzieło to to nie jest, ale dobrze się tego słucha (pomimo faktu, że nie powala oryginalnością, a faktura orkiestry nie jest zbyt gęsta). Jak na Zimmera to kilka ciekawych pod względem technicznym zabiegów (chociaż to może być zasługa aditionali). Bez wątpienia najlepszy z Hansowych Batmanów i jedyny, do którego będę wracał.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#686 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:12 am

Wojtek pisze:Wawrzek, ale tę flagę możesz już wywalić, ojro się skończyło :D
O fuck, zapomniałem, sorry. :P

Wojtek pisze:Mi się nowy Batman podoba. Kiedy na internetach pojawił się szant Bane'a byłem dobrej myśli. I nie zawiodłem się. Oczywiście, arcydzieło to to nie jest, ale dobrze się tego słucha (pomimo faktu, że nie powala oryginalnością, a faktura orkiestry nie jest zbyt gęsta). Jak na Zimmera to kilka ciekawych pod względem technicznym zabiegów (chociaż to może być zasługa aditionali). Bez wątpienia najlepszy z Hansowych Batmanów i jedyny, do którego będę wracał.
Hm, zaczynam się trochę martwić. Jak jeszcze sporej innej ilości osób zacznie się ten score podobać, to boję się tego co usłyszę we wtorek. :shock: :?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#687 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 00:15 am

Ale ja do tego Batmana byłem nastawiony entuzjastycznie od czasu, gdy w necie pojawiła się pieśń Bane'a :) I geniuszu tutaj nie ma, ale spokojnie na 3.5 zasługuje :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#688 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 27, 2012 00:19 am

Ufff, 3.5. Uspokoiłeś mnie. :)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#689 Post autor: Wojteł » pt lip 27, 2012 00:20 am

No piątki nikt przy zdrowych zmysłach by temu nie wystawił, ale jeśli będzie się bardzo dobrze sprawowac w filmie, to moze bedzie na 4 :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#690 Post autor: DanielosVK » pt lip 27, 2012 00:21 am

3.5/5 to przecież dobra ocena i ja daję taką samą, choć może trochę naciąganą, bo właśnie na tyle, nie mniej i nie więcej, te muzyka zasługuje. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ