Tak, to complete, no jedynie na końcu brakuje "Where We’re Going". Jakość taka sobie, ale najgorsze, że w "Quantifiable Connection", które mnie najbardziej interesowało są jakieś dziwne trzaskihp_gof pisze:No, gimbaza, epic fail! Coś takiego się pojawiło w sieci, ponoć wersja FYCLink macie na ffshrine
Niby to jest complete. Niestety jakość tylko 192.
HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
-
Templar
Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
-
hp_gof
Tia, na te trzaski wszyscy narzekają. Poczekajmy aż wyjdzie płytka FYC, ktoś ładnie zgra i będzie po problemie. Boję się tylko, że będzie baaaaaaaaaaardzo droga
A dokowanie cały czas nie w wersji filmowej
Troszeńkę tylko organy podbili.
tylko że to jest fyc. pytanie czy jakiś jełop miał error przy ripowaniu i takie tam wrzucili, czy z błędem wytłoczyli.
NO CD = NO SALE
- galljaronim
- John Powell
Coś mi się wydaje, że to będzie błąd przy tłoczeniu, bo na stronie Paramountu ostatni utwór jest z tymi samymi trzaskami. No chyba, że to, co wyciekło do sieci, pochodzi z tego samego źródła co FYC do odsłuchu, zamieszczone na w/w stronie. Się zobaczy...Adam pisze:tylko że to jest fyc. pytanie czy jakiś jełop miał error przy ripowaniu i takie tam wrzucili, czy z błędem wytłoczyli.
-
hp_gof
To co jest w sieci to są zapisane pliki ze strony Paramountu. A póki co płytki FYC w necie nie widać (ani na ebayu ani nigdzie).
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Może nie być FYC w wersji fizycznej. Od pewnego czasu są one głównie cyfrowe. Do tej pory trzymam kompleta z Defiance, mimo, że kupiłem oryginał jakiś czas później. I też nie było napisów końcowych/ostatniej sceny na tym wydaniu (ściągałem ze strony).
Co do dokowania w wersji FYC i filmowej, trzeba wziąć pod uwagę, że miks albumowy i filmowy mogą być zawsze inne. Film jest robiony zawsze pod 5.1, płytowy/albumowy/mp3 jest zawsze 2.0. W przypadku Hansa od lat mówi, że nigdy nie nadzoruje masterów płytowych, bo nie jest w stanie słuchać swojej muzyki w stereo.
Co do dokowania w wersji FYC i filmowej, trzeba wziąć pod uwagę, że miks albumowy i filmowy mogą być zawsze inne. Film jest robiony zawsze pod 5.1, płytowy/albumowy/mp3 jest zawsze 2.0. W przypadku Hansa od lat mówi, że nigdy nie nadzoruje masterów płytowych, bo nie jest w stanie słuchać swojej muzyki w stereo.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ciekawym jest, że to, co tutaj jest prezentowane, to chyba jednak filmowy miks tylko po eksporcie do stereo i bez mastera płytowego. Stąd taka kolosalna różnica w brzmieniu...zwłaszcza fyc z Żółwi ninja.
Ostatnio zmieniony czw lis 27, 2014 21:03 pm przez Ghostek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Właśnie, pamiętajmy też, że materiał promocyjny często nie ma robionego masteringu.
Hans Freakin' Zimmer does it again - http://www.movie-wave.net/interstellar/ 
NO CD = NO SALE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Nie wiem, jak się to ma do Waszej dyskusji na temat "Interstellar", jest strasznie długa
ale ja jestem tą płytą zachwycony
http://www.t-mobile-music.pl/opinie/rec ... 17844.html
-
Templar
Jedna uwaga odnośnie PS - wydanie rozszerzone, czyli cyfrowe jak najbardziej jest też dostępne w Polsce m.in. na polskim iTunesie, Google Play Music czy na Spotify. I jest tam też utwór z dokowania - No Time For Caution - choć nie do końca w identycznej wersji jak w filmie. A trzecie, kolekcjonerskie wydanie to póki co nigdzie nie jest dostępne jeszcze, ale planowo ma być także i w Polsce.Pawel P. pisze:Nie wiem, jak się to ma do Waszej dyskusji na temat "Interstellar", jest strasznie długaale ja jestem tą płytą zachwycony
http://www.t-mobile-music.pl/opinie/rec ... 17844.html
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Racja, dzięki za uwagę, ja ciągle jestem przyzwyczajony, że płyta to fizyczny nośnik - i to się na pewno nigdy nie zmieniTemplar pisze: Jedna uwaga odnośnie PS - wydanie rozszerzone, czyli cyfrowe jak najbardziej jest też dostępne w Polsce m.in. na polskim iTunesie, Google Play Music czy na Spotify. I jest tam też utwór z dokowania - No Time For Caution - choć nie do końca w identycznej wersji jak w filmie. A trzecie, kolekcjonerskie wydanie to póki co nigdzie nie jest dostępne jeszcze, ale planowo ma być także i w Polsce.
bo te wszystkie mp3 i itunesy i spotifuy i inne gówno to wina appla srapla i jemu podobnych.
tylko tłoczone cd qrwaaaaa rulez

tylko tłoczone cd qrwaaaaa rulez
NO CD = NO SALE
- galljaronim
- John Powell
Making score. Nie wiem czy ktoś to wrzucał:
http://www.slate.com/blogs/browbeat/201 ... usive.html
Fajnie na końcu wymiata na organach
http://www.slate.com/blogs/browbeat/201 ... usive.html
Fajnie na końcu wymiata na organach