Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
Nie widziałem. Nie lubię Supermana, soundtrack to kicha, czytałem, że zamiast slow-mo Snyder stosuje ujęcia z ręki, a takiej zamianie nie schlebiam, w dodatku jego poprzedni film to był kupsztal... reasumując: poczekam aż to wyjdzie na DVD/BR.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja też nie lubię i nigdy nie lubiłem Supermana. Zawsze mi bliżej było do Batmana. Tym bardziej byłem zaskoczony jak ten film o Supermanie mi się podobał. Ba, zawsze ten bohater wydawał mi się taki nudny, gdyż jest taki Suuuuuper, a tym razem naprawdę się emocjonowałem tym co się dzieje na ekranie. Superman jest super i wszystkich uratuje. Taaa, z co najmniej 100 000 jak nie więcej osób ginie w tym filmie i straty wyrządzone można szacować na 3 tryliony dolarów! 2/3 filmu to nawalanka non-stop. Niestety te 1/3 to niepotrzebne flashbacki i za dużo ujęć z ręki.To fakt, te ujęcie z ręki na początku filmu są beznadziejne i niepotrzebne. I tak nie ma slow-mo.
Ale jest dobra obsada z Zodem i Faorą na czele:
Rety, ale to jest fajna postać! Do tego dochodzi super rozwałka, naprawdę wielka rozwałka. W sumie to nawet takie bardziej kino o inwazji obcych. Wiadomo jest sporo sucharów i napuszenia, ale ogląda się to bardzo dobrze, plus muzyka Hansa Zimmera.
Naprawdę porządny blockbuster i najlepszy film o Supermanie jak na razie. I naprawdę dobry soundtrack, który idealnie pasuje do tego właśnie Supermana!
Nie mogę się oderwać od słuchania tego soundtracka. Ten 25 minutowy Sketchbook jest taki fajny!
Ale jest dobra obsada z Zodem i Faorą na czele:
Spoiler:

Naprawdę porządny blockbuster i najlepszy film o Supermanie jak na razie. I naprawdę dobry soundtrack, który idealnie pasuje do tego właśnie Supermana!
Nie mogę się oderwać od słuchania tego soundtracka. Ten 25 minutowy Sketchbook jest taki fajny!
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Chwila, chwila
Dopiero teraz zobaczyłem co Koper ma w stopce
Ej, a prawa autorskie? Toż to bezprawne wykorzystanie mojego wizerunku
Anarchia! Sodomia i gomoria! 
Aaaaaaa, co mi tam - lubię to

Ej, a prawa autorskie? Toż to bezprawne wykorzystanie mojego wizerunku

Aaaaaaa, co mi tam - lubię to

No chyba sobie żartujesz, przecież to się kompletnie nie umywa do jedynki i dwójki.Wawrzyniec pisze:i najlepszy film o Supermanie jak na razie.
jedynki i dwójki Batmana? Tak, masz rację 

Owszem, szczególnie jedynki i dwójki Batmana BurtonaMefisto pisze:jedynki i dwójki Batmana? Tak, masz rację

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Znając dobrze Mefiego i jego uwielbienie "Batman Returns" to właśnie mu o te Batmany chodziło.
A co do Templara, to ja TAK uważam "Man of Steel" lepsze i to zdecydowanie lepsze od 1 i 2 Supermana. I to prawie w każdym calu. Czy też muzycznie? Odpowiadam po niemiecku "Jein". Muzycznie to dwa zupełnie inne podejścia i tak jak muzyka Zimmera nie pasowałaby do filmów Donnera, tak i ta Williamsa nie pasowałaby do filmu Snydera.
A co do Templara, to ja TAK uważam "Man of Steel" lepsze i to zdecydowanie lepsze od 1 i 2 Supermana. I to prawie w każdym calu. Czy też muzycznie? Odpowiadam po niemiecku "Jein". Muzycznie to dwa zupełnie inne podejścia i tak jak muzyka Zimmera nie pasowałaby do filmów Donnera, tak i ta Williamsa nie pasowałaby do filmu Snydera.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Jeden to geniusz, drugi natomiast o geniusz się nawet nie ociera, wybierajWawrzyniec pisze: A co do Templara, to ja TAK uważam "Man of Steel" lepsze i to zdecydowanie lepsze od 1 i 2 Supermana. I to prawie w każdym calu. Czy też muzycznie? Odpowiadam po niemiecku "Jein". Muzycznie to dwa zupełnie inne podejścia i tak jak muzyka Zimmera nie pasowałaby do filmów Donnera, tak i ta Williamsa nie pasowałaby do filmu Snydera.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Grześ i gdzieś 60% youtube wybrała... Tobie się ten wybór nie bardzo by spodobał 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na szczęście zamiast wybierać pomiędzy mogę wziąć oba.muaddib_dw pisze:Jeden to geniusz, drugi natomiast o geniusz się nawet nie ociera, wybieraj![]()

@Wojtek I jak?
- Wojteł
- John Williams
Ja się wypowiem wieczorem, bo dzisiaj mam trochę roboty 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak najbardziej rozumiem i nie zamierzam teraz przeszkadzać. 

Taki częściowy offtop - czy ma ktoś telefon z Androidem min. 4.0.3 i z rootem? Najlepiej jakby to był jakiś model, dla którego oficjalnie wydano ICS albo JB. Bo chyba da radę wyciągnąć te wersje DTS Man of Steel z wersji na Androida, ale u mnie jest parę problemów i nie mogę tego zrobić 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Człowieku, myśmy tu niedawno dopiero opanowali sztukę rozpalania ognia, a Ty mi tu z jakimiś androidami wyskakujesz. Idź offtopić gdzie indziej.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński