HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#661 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 22:22 pm

Templar pisze:Ja to ze 2 razy bylem na premierowym pokazie i już raczej nigdy nie pójdę, za dużo hołoty i innych gimbusów się zlatuje na te pokazy i drą ryje przez cały film, rzucają popcornem i puszkami po piwie, także pierdzielę to i wolę iść następnego dnia rano, wtedy to w porywach 1/3 sali zajęta, a często parę osób na krzyż i pełna kulturka :P
Takie rzeczy tylko w Warszawce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Templar

#662 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 22:26 pm

hp_gof pisze:Takie rzeczy tylko w Warszawce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No właśnie, akurat raz byłem u siebie, drugi raz w Gdańsku i od znajomych, a także z opinii w necie dowiedziałem się, że tak jest bardzo często na tego typu blockbusterach :P

hp_gof

#663 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 22:32 pm

Jak chodzisz na Twilight, to owszem - gimbusy, na Potterze zawsze była bardziej wyrafinowana widownia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak na poważnie, nie odczułem nigdy aż tak dobitnie żadnej hołoty, a jestem strasznie wymagający co do warunków oglądania. Chociaż na HPDH1 moja koleżanka przyprowadziła jakichś znajomych z grupy i jeden debil siedział obok mnie i cały czas coś nawijał, że tego nie było w książce i bez sensu; a jak umierał Zgredek i próbowałem się rozpłakać to on coś pierdzielił, że Zgredek jest brzydki czy coś :P myślałem, że kolesia uduszę, żeby się w końcu zamknął :mrgreen:
Popcorn jeszcze jakoś wybaczam, ale gadania nie akceptuję!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#664 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 22:37 pm

24 Grudnia. 2009 roku. Pokaz premierowy Avatara w Rzeszowie.
Oto parę tekstów siedzących za mną widzów (mężczyźni i kobiety)

Przedstawię wydarzenia chronologicznie:

"Hehe, kolo ma coś na nosie"

"Ale niebieskie, hehe"

"Halo, halo, cześć w kinie teraz jestem. Na jakimś Aviatorze czy coś w stym stylu. O jakiś niebieskich ludkach z lasu. A co u Ciebie? Nie gadaj? Serio? Nosz kurwa. Aha, aha. Serio?"

"A Ty byś się tak chciał poruchać z niebieską"

I najmocniejszy tekst na jakieś 10 minut przed końcem filmu:

"Idę się odlać, opowiedz mi jak się skończyło"

Na późniejszych seansach było lepiej. Chociaż znowu na porannym seansie były dzieci, które bardzo emocjonalnie podchodzły do filmu robiąc co jakiś czas "oooo" "aaaa" "ojej" itd.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#665 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 22:44 pm

To ja będąc parę lat temu w kinie w Dublinie na 'The Boy in the Striped Pyjamas' - ostatnia scena - mocne zakończenie - w obozie koncentracyjnym, ekran robi się czarny, koniec filmu, a jakiś koleś za mną: 'O KURWA!' :mrgreen:
Nigdzie się nie uwolnisz od rodaków :P

Templar

#666 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 22:51 pm

hp_gof pisze:Jak chodzisz na Twilight, to owszem - gimbusy, na Potterze zawsze była bardziej wyrafinowana widownia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ten drugi raz to byłem na Dziewczynie z tatuażem, pół roku temu :P Widziałem jak na przodzie rzucali popcornem, koło mnie usiadły jakieś 3 dziewczyny i napierdalają bez przerwy, no ale najpierw zwiastuny no to niech se pogadają, później sekwencja otwierająca, widziałem ją wcześniej w HD na Vimeo, także też olałem, ale jak już film się zaczął to się wkurwiłem i na całą salę krzyknąłem, czy mogłyby się w końcu uciszyć i wtedy przestały napierdalać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#667 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 22:53 pm

Templar pisze:Ten drugi raz to byłem na Dziewczynie z tatuażem, pół roku temu :P Widziałem jak na przodzie rzucali popcornem, koło mnie usiadły jakieś 3 dziewczyny i napierdalają bez przerwy, no ale najpierw zwiastuny no to niech se pogadają, później sekwencja otwierająca, widziałem ją wcześniej w HD na Vimeo, także też olałem, ale jak już film się zaczął to się wkurwiłem i na całą salę krzyknąłem, czy mogłyby się w końcu uciszyć i wtedy przestały napierdalać :mrgreen:
Prawidłowo, tak trzeba robić. Sam już nie raz parę osób upomniałem w kinie. Trzeba zwracać na takie rzeczy uwagi. W końcu jesteśmy klientami, płacimy to i czegoś wymagamy. Oczywiście czasami za to można zostać wyrzuconym z lokalu. :mrgreen:

Templar

#668 Post autor: Templar » czw lip 26, 2012 23:01 pm

Wawrzyniec pisze:Prawidłowo, tak trzeba robić. Sam już nie raz parę osób upomniałem w kinie. Trzeba zwracać na takie rzeczy uwagi. W końcu jesteśmy klientami, płacimy to i czegoś wymagamy. Oczywiście czasami za to można zostać wyrzuconym z lokalu. :mrgreen:
Heh, a ja jeszcze wtedy z kumplem byłem i po seansie pytam się o wrażenia, a ten mi mówi, że największe wrażenie zrobiłem ja jak z oburzoną miną uciszałem te dziewczyny :mrgreen: Wkurza mnie też to jak ludziska wybiegają z kina jak tylko napisy się zaczną, przychodzą na 2-3 godzinny film i nie mogę tych 10 minut wytrzymać, tylko wybiegają jakby nagle se przypomnieli, że żelazko zostawili włączone, a najlepsze jak jest scena dodatkowa po napisach to nagle zaczynają wracać :P Największa siara to była na FMFie, tam to już ludziska pokazali swój poziom, jak przy napisach na Pachnidle, zaczęli wychodzić, chyba zapomnieli po co tu przyszli.

hp_gof

#669 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 23:11 pm

Dokładnie, ja bardzo lubię zostawać na napisach końcowych, choć w większości przypadków to zwykły mix kilku utworów z płyty ;) Ale na FMFie takie wychodzenie to faktycznie nietakt. Pamiętam na koncercie Powrotu Króla solistka zaczyna śpiewać piosenkę Lenox 'Into the West', a te buraki zaczynają się zbierać :P No szok :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#670 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 23:14 pm

Toż największy barszcz można byłoby zrobić podczas koncertu Goldenthala. Wtedy to dopiero buraki wychodziły. :x

A co do napisów końcowych, zawsze na nich zostaję, zawsze. :!: Przy czym najmilej było zostawać po tych do filmów Johna Williamsa. :D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#671 Post autor: lis23 » czw lip 26, 2012 23:21 pm

Heh, też miałem parę przygód:

" Obcy 4 " i gościu szukający komórki pod fotelami
" Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia ", dwóch typków gadało prze cały film a na końcu stwierdził, że: " książka i tak była lepsza " ;)
" Gwiezdne Wojny Zemsta Sithów ", jeden z ważniejszych pojedynków, a tu .... telefon komórkowy, brat cioteczny nie wyłączył dzwonka.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#672 Post autor: hp_gof » czw lip 26, 2012 23:25 pm

Tia, ja uwielbiam ten moment, jak sobie siedzimy na napisach, a już obsługa zaczyna wymiatać popcorn spod twoich stóp sugerując, że fajnie by było, gdybym już sobie poszedł, bo jest późno, a oni też chcą wrócić już do domu :P
Na Tintinie były fajne napisy końcowe. Miło się słuchało.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#673 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 23:30 pm

hp_gof pisze:Tia, ja uwielbiam ten moment, jak sobie siedzimy na napisach, a już obsługa zaczyna wymiatać popcorn spod twoich stóp sugerując, że fajnie by było, gdybym już sobie poszedł, bo jest późno, a oni też chcą wrócić już do domu :P

Straszne. Szczególnie w Polsce mocno to odczuwam. Pamiętam "Tron:Legacy" siedzę sobie na napisach końcowych, sam na sali. Obsługa kina na dole, zamiata, zbiera okulary i nagle do mnie jeden się zwraca: "Film się skończył! Proszę wyjść i oddać okulary!" Przynajmniej użył formę grzecznościową. :)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#674 Post autor: lis23 » czw lip 26, 2012 23:36 pm

A czy ktoś z Was był sam w kinie na seansie? - ja byłem na " Szeregowcu Ryanie ", fajnie było, cała sala dla mnie :mrgreen:
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#675 Post autor: Wawrzyniec » czw lip 26, 2012 23:38 pm

Ja byłem na Kick-Assie. Super uczucie. :D Tylko trochę głupio było się śmiać tak samemu. :P

ODPOWIEDZ