Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
Muzyka to jedyna dobra rzecz w tym filmie, nawet bardzo dobra, cała reszta to jedna wielka kupa.
Wawrzyniec chyba dalej nie rozumie że w 99% przypadków głośność muzy w filmie, jej mix i jej podłożenie nie jest zasługą ani winą kompozytora
ale ciesze się ze Ci się podoba, wszak nie mogło być inaczej 

NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
a ja najprawdopodobniej jutro sobie pójdę na tego Supermana, to i wreszcie się wypowiem.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To w takim razie chwalę tych co ją tak podłożyli i tak ją podgłośnili. A zasługa kompozytora też jest, gdyby np. we wspomnianej scenie z Phantom Zone, Zimmer zapodał jakiś kawałek na fletnię pana, to nawet gdyby go podgłośnili 10krotnie to nie brzmiałby tak epicko i tak pięknie głośno, jak to co w ostateczności otrzymaliśmy w filmie.Adam pisze:Wawrzyniec chyba dalej nie rozumie że w 99% przypadków głośność muzy w filmie, jej mix i jej podłożenie nie jest zasługą ani winą kompozytora

Ano podoba mi się i z każdym odsłuchem, a nie ukrywam jest i sporo coraz bardziej mi się podoba i coraz bardziej ją doceniam. I też coraz ciężej jest mi zrozumieć ten cały hejt?Adam pisze:ale ciesze się ze Ci się podoba, wszak nie mogło być inaczej

Po co? Przecież to raczej nie jest film, w Twoich klimatach, muzyka już Ci się nie podoba. Wydasz pieniądze na bilet, zmarnujesz czas, który mógłbyś poświęcić na coś ciekawszego. Oczywiście jesteś wolnym człowiekiem, ale nie chcę, abyś potem żałował.Wojtek pisze:a ja najprawdopodobniej jutro sobie pójdę na tego Supermana, to i wreszcie się wypowiem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec mnie przekonał. Skoro to film nie w moich klimatach, to pozwólcie, że wypowiem się już teraz:
Słaby ten film. Totalnie nie w moich klimatach. Ja nie wiem, 20 złotych za bilet na takie coś, no ludzie złoci. W ogóle, kompletnie nie w moich klimatach, bo mi się żaden film Snydera nie podobał (No ci jego strażnicy to straszna cienizna, maks 9/10). A muza? Samo łubudubu. Do dupy. Przez chwilę chciałem wejść do kina i zobaczyć, z jakim filmem mamy tu do czynienia, ale teraz wiem, że bym żałował bo jest zupełnie nie w moich klimatach
Słaby ten film. Totalnie nie w moich klimatach. Ja nie wiem, 20 złotych za bilet na takie coś, no ludzie złoci. W ogóle, kompletnie nie w moich klimatach, bo mi się żaden film Snydera nie podobał (No ci jego strażnicy to straszna cienizna, maks 9/10). A muza? Samo łubudubu. Do dupy. Przez chwilę chciałem wejść do kina i zobaczyć, z jakim filmem mamy tu do czynienia, ale teraz wiem, że bym żałował bo jest zupełnie nie w moich klimatach

tylko że jw pisałem, w 99% kompozytor nie ma nic do gadania i równie dobrze jakiś mniej lub bardziej anonimowy ilustrator mógłby tam podłożyć fragment np. 9 symfonii bethovena w oryginale.. czasem kompozytorzy mają fuksa (jak choćby tutaj), a czasem pecha.. masz okazję to zagadaj na fmf'ach itp ile razy kompozytor robił facepalma na premierze filmu lub jak zobaczył tuż przed nią film po finalnym montażu i udźwiękowieniu (o ile miał w ogóle taką możliwośc a to jest luksusem) gdy usłyszał jak jego muzą obłożono film.Wawrzyniec pisze:A zasługa kompozytora też jest, gdyby np. we wspomnianej scenie z Phantom Zone, Zimmer zapodał jakiś kawałek na fletnię pana, to nawet gdyby go podgłośnili 10krotnie to nie brzmiałby tak epicko i tak pięknie głośno, jak to co w ostateczności otrzymaliśmy w filmie.![]()
NO CD = NO SALE
W sumie jak Wojtkowi podobał się ten inny słaby film Snydera jakim są Strażnicy (czekam teraz na hejt
) to może mu to się też spodoba 

- Wojteł
- John Williams
Niedoczekanie TwojeTemplar pisze:(czekam teraz na hejt

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to chyba nawet Paweł wspominał, że Zimmer był trochę w szoku jak zobaczył gotową "Inception" i jak usłyszał jak głośno ta muzyka gra. I z tego co Paweł mówił to nawet zapytał: "Czy aby nie jest za głośno, jeszcze mnie Koper skrytykuje, że mu sceny dialogowe zagłuszam." Na co ponoć Nolan odpowiedział: "Nie, jest bardzo dobrze, zresztą rozmawiałem z Wawrzyńcem i powiedział, że muzyka jest podłożona świetnie, dzieło doskonałe i nie ma co zmieniać czy przyciszać."Adam pisze:masz okazję to zagadaj na fmf'ach itp ile razy kompozytor robił facepalma na premierze filmu lub jak zobaczył tuż przed nią film po finalnym montażu i udźwiękowieniu (o ile miał w ogóle taką możliwośc a to jest luksusem) gdy usłyszał jak jego muzą obłożono film.

@Wojtek chciałem być tylko pomocny i jakby co ostrzec, ale nie po raz pierwszy przejechałem się na moim nadmiarze empatii.
Mnie się bardzo nie podobali "Strażnicy", tak samo też nie lubię "300", a "Man of Steel" mi się podobał. Plus nie było slow-motion.Templar pisze:W sumie jak Wojtkowi podobał się ten inny słaby film Snydera jakim są Strażnicy (czekam teraz na hejt) to może mu to się też spodoba

- Wojteł
- John Williams
No doceniam, ale bez przesady. Jak już uciułam kasiury na jakiś film do kina, to znaczy, że naprawdę chcę go zobaczyć. Nawet jakby miał mi się całkowicie nie podobac (zresztą ostatnio często mi się zdarza, że poszedłem na jakąś kupę, którą hajpowano - prometeusze, srometeusze, batmany i inne - ale nigdy nie żałuję, że na to poszedłem, bo przynajmniej mam bękę i piwo z kumplami potem), więc nie ma co uszczęśliwiać ludzi na siłęWawrzyniec pisze:@Wojtek chciałem być tylko pomocny i jakby co ostrzec, ale nie po raz pierwszy przejechałem się na moim nadmiarze empatii.

Wawrzyniec pisze:Mnie się bardzo nie podobali "Strażnicy", tak samo też nie lubię "300", a "Man of Steel" mi się podobał. Plus nie było slow-motion.Templar pisze:W sumie jak Wojtkowi podobał się ten inny słaby film Snydera jakim są Strażnicy (czekam teraz na hejt) to może mu to się też spodoba
No widzisz, Templarowi by się bardziej podobali, jakby wyszli później niż piąty Zmierzch

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Tektura za sześć dych do mnie dzisiaj przyszła, wcisnąłem obok puszki
i jakby się tu Krzysiek nawinął, to od razu odpowiadam, że przehandlowałem na ten cel połowę swojej kolekcji pudełek po zapałkach, piętnaście lat zbierania, ale warto było 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, tak często słucham tej płyty, że chyba udało mi się stworzyć moje TOP 5 utworów, do których najczęściej wracam. Trudno mi jednak jakoś je posegregować, więc kolejność w jakich je umieszczam, wcale nie oznaczają, że jeden jest gorszy, czy lepszy od drugiego.
1. Terraforming
2. Launch
3. I Will Find Him
4. Flight
5. Arcade
C.U.D.O.W.N.E.
1. Terraforming
2. Launch
3. I Will Find Him
4. Flight
5. Arcade
C.U.D.O.W.N.E.
geniusz!kiedyśgrześ pisze:że przehandlowałem na ten cel połowę swojej kolekcji pudełek po zapałkach, piętnaście lat zbierania, ale warto było

NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Martwię się o recenzję Lone Rangera...Wawrzyniec pisze:I też coraz ciężej jest mi zrozumieć ten cały hejt?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale my tutaj nie o "Lone Rangerze", tylko o "Man of Steel". W ogóle Koper, widziałeś ten film, czy nie chce Ci się do kina iść i wydawać pieniędzy? Jestem ciekaw co też Wojtek napisze po dzisiejszym seansie? Chociaż w sumie wiem, że mu się nie spodoba. Ja z czasem coraz bardziej doceniam ten film, jak i soundtrack.