Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#631 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 09, 2010 00:20 am

Marek Łach pisze:Jako rzekłem - Desplat nie powinien był dostać za to Oscara i dobrze, że nie dostał.
No i się zgadzamy. Tak samo jak pewnie się zgadzamy, że w sumie to i dobrze, że Giacchino zdobył tę statuetkę? Zwłaszcza, że z tego co wiem Ty w przeciwieństwie do mnie nie lubisz "Avatara".
Tylko tak sobie ostatnio posłuchałem, pooglądałem, poprzypominałem i doszedłem do wniosku, że tak się skoncentrowaliście, nie uwłaczając na krytykowaniu nominacji "Sherlocka Holmesa", że zupełnie zapomnieliście o "The Hurt Locker", który jak dla mnie na tle konkurencji prezentował się największą bezbarwnością.

A teraz Panowie najwyższa pora spać, gdyż nie licząc, krótkiej drzemki, to nie spałem od soboty i najwyższa pora to zmienić :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#632 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 00:22 am

Wawrzyniec pisze:Tylko tak sobie ostatnio posłuchałem, pooglądałem, poprzypominałem i doszedłem do wniosku, że tak się skoncentrowaliście, nie uwłaczając na krytykowaniu nominacji "Sherlocka Holmesa", że zupełnie zapomnieliście o "The Hurt Locker", który jak dla mnie na tle konkurencji prezentował się największą bezbarwnością.
Bo ze to w ogóle nie powinno być nominowane w tej kategorii, to nie podlega żadnej dyskusji. ;) Ale skoro dali temu Oscara za scenariusz to pewnie i w kat. muzyka wiele nie brakowało.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#633 Post autor: Marek Łach » wt mar 09, 2010 00:33 am

Wawrzyniec pisze:Tak samo jak pewnie się zgadzamy, że w sumie to i dobrze, że Giacchino zdobył tę statuetkę?
Dokładnie - nawet jeśli Odlot nie jest pozbawiony wad, to cieszę się, że dla odmiany nie wyróżniono kompozytora jednego sezonu, ale kogoś, kto od lat buduje sobie mocną pozycję w branży i będzie miał jeszcze wiele do powiedzenia. Dość już tych jednorazowych Oscarów dla twórców, którzy znikają potem na długie lata.
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 00:39 am przez Marek Łach, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#634 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 00:34 am

Marek Łach pisze:Dokładnie - nawet jeśli Odlot nie jest pozbawiony wad, to cieszę się, że dla odmiany nie wyróżniono kompozytora jednego sezonu, ale kogoś, kto od lat buduje sobie mocną pozycję w branży i będzie miał jeszcze wiele do powiedzenia. Dość już tych jednorazowych Oscarów dla twórców, którzy znikają potem na długie lata.
Horner - jednego sezonu? :shock:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#635 Post autor: Marek Łach » wt mar 09, 2010 00:35 am

Avatar jest cienki :P Ale chodziło mi o takich ludzi, jak Santaolalla, jednak Rahman, i jednak - w Hollywoodzie - nasz Kaczmarek.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#636 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 00:37 am

Sam jesteś cienki. :P
Marek Łach pisze:chodziło mi o takich ludzi, jak Santaolalla, jednak Rahman, i jednak - w Hollywoodzie - nasz Kaczmarek.
Z Rahmanem trza by się wstrzymać, poza tym gość pisze z sukcesami u siebie, nie musi od razu wojować Hollywood. Też już myślisz kategoriami amerykańskimi? Chyba się na patrzyłeś na te amerykańskie stroje Polaków na meczu z Bułgarią. ;)
A Kaczmarek po Oscarze to faktycznie zamiast się rozwinąć to się zwinął. Coś tam może Japońcy go wykorzystają u siebie, ale jak tak się będzie ciągle powielał stylistycznie, to nic dobrego z tego nie będzie.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#637 Post autor: Marek Łach » wt mar 09, 2010 00:42 am

W każdym razie autentycznie się ucieszyłem z tego Giacchino. Ale na moment zmroziło mi krew w żyłach - bo prezenter przekręcił jego nazwisko i na początku brzmiało mi to jak Marco... Wyobraź sobie to przerażenie w moich oczach :D

Trochę źle mnie zrozumiałeś - Rahman dostał swojego Oscara zasłużenie i chyba jestem ostatnią na tym forum osobą, która w talent Hindusa wątpi :wink: Ale taka polityka Akademii na dłuższą metę prowadzi do tego, że egzotyka (fajna raz na jakiś czas) wypiera rzeczywiste zasługi. Oczywiście ideałem jest Pokuta Marianellego - wspaniały score i jednocześnie kompozytor, który regularnie zachwyca swoją muzyką :)
Ostatnio zmieniony wt mar 09, 2010 01:11 am przez Marek Łach, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#638 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 00:44 am

Marek Łach pisze:bo prezenter przekręcił jego nazwisko i na początku brzmiało mi to jak Marco... Wyobraź sobie to przerażenie w moich oczach :D
To chyba imię, nie nazwisko, bo z Dżjakkino trudno zrobić Marco i nawet Arnold by chyba nie dał rady. ;) Niemniej Beltrami w ogóle by mnie nie zdziwił - potwierdziłby śmieszność tych nagród.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#639 Post autor: Marek Łach » wt mar 09, 2010 00:48 am

W sumie ten temat, który w THL rozbrzmiewa chyba w końcówce albo w end credits już, brzmiał na gali całkiem OK :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#640 Post autor: Mystery » wt mar 09, 2010 10:42 am

Temat THL brzmiał naprawdę fajnie :)
Wracając do zwycięzcy to nawet sam Hans mu kibicował :)
http://www.youtube.com/watch?v=B3Cqqta1 ... r_embedded

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#641 Post autor: Marek Łach » wt mar 09, 2010 13:27 pm

Sympatyczne :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#642 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 09, 2010 14:18 pm

Mystery Man pisze:Temat THL brzmiał naprawdę fajnie :)
Może, ale to jak dla mnie za mało, aby dostać Oscara, ba, nawet nominację.
Mystery Man pisze:Wracając do zwycięzcy to nawet sam Hans mu kibicował :)
Widzicie jaki sympatyczny, miły i znający się na muzyce Hans jest :P :wink:
Na początku jak przeczytałem to myślałem, że chodzi o "The Hurt Locker" i się poważnie zastanowiłem nad gustem Hansa. Ale coś czuję, jemu z nominowanych to się najbardziej "Avatar" i "Up" podobał :)

A co do Rahmana to jak już pisałem to ja w jego przyszłość w Hollywood nie wierzę. Będzie może komponował muzykę do jakiś komedii, ale tak aby do jakiegoś wielkiego projektu się załapać i dostać kolejną nominację do Oscara to wątpię. A właściwie co się stało z dwukrotnym zdobywcą Oscara Boskim Gustavo? Ostatnio to słyszałem o nim przy "Terminator: Salvation" i w ramach jakiegoś koncertu w Kazimierzu Dolnym? :?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#643 Post autor: Koper » wt mar 09, 2010 15:58 pm

Pewnie sobie gdzieś tam plumka na gitarce. :D Mnie tam jego losy szczególnie nie interesują. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#644 Post autor: Adam » śr mar 10, 2010 13:35 pm

Koper pisze:Pewnie sobie gdzieś tam plumka na gitarce. :D Mnie tam jego losy szczególnie nie interesują. :)
http://www.soundtrackcollector.com/cata ... ieid=90502

ponoć dobre.. słuchał ktoś?
aha i Wawrzyniec, przetłumacz nam co napisali na plakacie, to jakieś nowe K2 pewnie bo nazwa góry znajoma :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#645 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 10, 2010 13:52 pm

"Dwoje braci. Jedna góra. Jedno przeznaczenie.
Nanga Parbat"

"Nowy film Jospeha Vilsmaiera, we współpracy z Reinholdem Messnerem"

ODPOWIEDZ