Ach, ten box-office, fascynacja dzisiejszej młodzieżyTemplar pisze:Pojawiły się pierwsze przewidywania i szacuje się, że na otwarcie TDKR zgarnie 186 mln $, przy Avengersach prognozowano 155 mln $, także ciekawe kto wygra ten pojedynek
Alan Silvestri - The Avengers
Re: Alan Silvestri - The Avengers

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Nolan mógłby dosłownie wysrać ten film i zlać totalnie, a i tak zgarnąłby kupę kasy. Dwa poprzednie Batmany zrobiły wystarczającą reklamę temu sequelowi. :]Templar pisze: Pojawiły się pierwsze przewidywania i szacuje się, że na otwarcie TDKR zgarnie 186 mln $, przy Avengersach prognozowano 155 mln $, także ciekawe kto wygra ten pojedynek

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja jestem trochę bardziej przeżarty blockbusterami i znam jak one żyją i jakimi prawami się rządzą. I choć bardzo bym chciał, ale wątpię, aby TDKR przebił pod względem dochodów "Avengersów".
Po za tym jeden film jest w 3D drugi nie. A, że TDKR będzie lepszy to ja mogę tylko powiedzieć: "No ba"
Po za tym jeden film jest w 3D drugi nie. A, że TDKR będzie lepszy to ja mogę tylko powiedzieć: "No ba"
#WinaHansa #IStandByDaenerys
NO CD = NO SALE
Avengers na tle muzyki, ktora aktualnie wychodzi spod szylda rcp/mv, to jest cudoMefisto pisze:jebło go?
Dobry chwytliwy temat, rozne aranzacje, praktycznie kazda postac ma swoj theme (szkoda tylko, ze nie zostaly calkowicie rozwiniete)
jedynie mozna miec zastrzezenia do montazu filmu, przez co muzyka w kilku scenach zmienia tempo nagle i jest jakby poszatkowana
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Średnio.Agent pisze:Dobry chwytliwy temat
Powinny być (a i tak są średnie).rozne aranzacje
A każdy tak miałki, że jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Fajnie.praktycznie kazda postac ma swoj theme
Wg mnie jedyne, czym Silvestri w tej ścieżce przeważa nad młodziakami z RCP to kwestie czysto techniczne. Może pomijając ostatni utwór, który Alanowi jakoś wyszedł.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Nie mow, ze lubisz melodie takich mlodziakow z rcp bardziej niz AlanaDanielosVK pisze:Średnio.Agent pisze:Dobry chwytliwy temat
Powinny być (a i tak są średnie).rozne aranzacje
A każdy tak miałki, że jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Fajnie.praktycznie kazda postac ma swoj theme
Wg mnie jedyne, czym Silvestri w tej ścieżce przeważa nad młodziakami z RCP to kwestie czysto techniczne. Może pomijając ostatni utwór, który Alanowi jakoś wyszedł.
Niech Alan robi kolejne filmy
Na horyzoncie nowy predator
Cos czuje, ze teraz Marvel da Alanowi zrobic score do kazdego nowego filmu
Bylo by fajnie gdyby taki angaz Alana przelozyl sie na muzyke dla innych postaci Marvela
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No nie. Jedno i drugie jest tak samo miałkie i do tego nie wracam.Agent pisze:Nie mow, ze lubisz melodie takich mlodziakow z rcp bardziej niz Alanaprofanacja stary
Fe.
No cozDanielosVK pisze:No nie. Jedno i drugie jest tak samo miałkie i do tego nie wracam.Agent pisze:Nie mow, ze lubisz melodie takich mlodziakow z rcp bardziej niz Alanaprofanacja stary
Za to ja bardzo lubie posluchac sobie Silvestriego
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ja nawet lubię Silvestriego, po prostu Avengers to chała i zawód, a (pomijając ostatni utwór) najlepsze momenty soundtracki to ogólnie momenty zupełnie przeciętne.
Fe.
- Wojteł
- John Williams
A ja Silvestriego BARDZO lubię. Ale to nie zmienia faktu, że w Avengersach wyszedł mu tylko temat główny i SHIELD, oba są za mało wyeksponowane, no i gratuluje wszystkim tym, którzy się doszukali innych tematów - toć już sto razy łatwiej u Desplata idzie jakiś temat znaleźć.
Poza tym, Silvestri cierpi ostatnio na dość duża indolencję twórczą (albo ma po prostu wyjebane). I na przykład ostatni jego dobry soundtrack akcji, jaki kojarze, czyli Beowulf, był potwórką z Van Helsinga, który był powtórką z Mumii, ktorej fanem nigdy nie byłem.
Chciałbym, żeby Silvestri wciąż pisał takie prace jak the Abyss, Predator (swoją drogą - następnego predatora prędzej dostanie znowu Debney, czy jakiś inny wyrobnik, niż Silvestri) Forrest Gump, czy Powrót do Przyszłości, ale mam wrażenie, że jemu się chce wysilać tylko dla Zemeckisa - do innych filmów to on sobie komponuje pewnie wieczorem, po całym dniu spędzonym na lataniu, doglądaniu plantacji, racząc się winkiem własnej produkcji (niekiedy chyba nawet w dość sporych ilościach, jak każą mi sądzić niektóre jego kawałki)
Poza tym, Silvestri cierpi ostatnio na dość duża indolencję twórczą (albo ma po prostu wyjebane). I na przykład ostatni jego dobry soundtrack akcji, jaki kojarze, czyli Beowulf, był potwórką z Van Helsinga, który był powtórką z Mumii, ktorej fanem nigdy nie byłem.
Chciałbym, żeby Silvestri wciąż pisał takie prace jak the Abyss, Predator (swoją drogą - następnego predatora prędzej dostanie znowu Debney, czy jakiś inny wyrobnik, niż Silvestri) Forrest Gump, czy Powrót do Przyszłości, ale mam wrażenie, że jemu się chce wysilać tylko dla Zemeckisa - do innych filmów to on sobie komponuje pewnie wieczorem, po całym dniu spędzonym na lataniu, doglądaniu plantacji, racząc się winkiem własnej produkcji (niekiedy chyba nawet w dość sporych ilościach, jak każą mi sądzić niektóre jego kawałki)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ludzie, po co wy piszecie w tym temacie w ogóle? 
Przecież wiadomo, że Silvestri się skończył dawno temu i obecnie jest w SSK (Stowarzyszenie Skończonych Kompozytorów). Miał nawet szansę na przewodniczącego, ale ubiegł go wiadomo który nasz rodak.
Przecież wiadomo, że Silvestri się skończył dawno temu i obecnie jest w SSK (Stowarzyszenie Skończonych Kompozytorów). Miał nawet szansę na przewodniczącego, ale ubiegł go wiadomo który nasz rodak.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przewodniczący SSK był na FMF przecież.
Wspominał o swoim przyjacielu - Broughtonie (skarbnikiem tam jest chyba czy co)

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński