Alan Silvestri - The Avengers

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: Alan Silvestri - The Avengers

#631 Post autor: Tomek » wt maja 29, 2012 16:25 pm

Templar pisze:Pojawiły się pierwsze przewidywania i szacuje się, że na otwarcie TDKR zgarnie 186 mln $, przy Avengersach prognozowano 155 mln $, także ciekawe kto wygra ten pojedynek :P
Ach, ten box-office, fascynacja dzisiejszej młodzieży :mrgreen: W kontekście historycznym pojedynek wygra na pewno lepszy film, którym będzie niewątpliwie TDKR ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#632 Post autor: Ghostek » wt maja 29, 2012 20:32 pm

Templar pisze: Pojawiły się pierwsze przewidywania i szacuje się, że na otwarcie TDKR zgarnie 186 mln $, przy Avengersach prognozowano 155 mln $, także ciekawe kto wygra ten pojedynek :P
Nolan mógłby dosłownie wysrać ten film i zlać totalnie, a i tak zgarnąłby kupę kasy. Dwa poprzednie Batmany zrobiły wystarczającą reklamę temu sequelowi. :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#633 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 30, 2012 01:04 am

Ja jestem trochę bardziej przeżarty blockbusterami i znam jak one żyją i jakimi prawami się rządzą. I choć bardzo bym chciał, ale wątpię, aby TDKR przebił pod względem dochodów "Avengersów". :(
Po za tym jeden film jest w 3D drugi nie. A, że TDKR będzie lepszy to ja mogę tylko powiedzieć: "No ba" 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#634 Post autor: Adam » wt cze 26, 2012 18:31 pm

http://nueva.bsospirit.com/index.php/se ... e-avengers

błena błena muczas grasias kohones magnifiko :P
#FUCKVINYL

Mefisto

#635 Post autor: Mefisto » wt cze 26, 2012 19:31 pm

jebło go? :lol:

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#636 Post autor: Agent » wt cze 26, 2012 20:06 pm

Mefisto pisze:jebło go? :lol:
Avengers na tle muzyki, ktora aktualnie wychodzi spod szylda rcp/mv, to jest cudo :)
Dobry chwytliwy temat, rozne aranzacje, praktycznie kazda postac ma swoj theme (szkoda tylko, ze nie zostaly calkowicie rozwiniete) :) malo elektroniki :) jest dobra akcja, dramat i liryka :)
jedynie mozna miec zastrzezenia do montazu filmu, przez co muzyka w kilku scenach zmienia tempo nagle i jest jakby poszatkowana :) no ale to juz tak sie filmy robi w dzisiejszych czasach :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#637 Post autor: DanielosVK » wt cze 26, 2012 20:30 pm

Agent pisze:Dobry chwytliwy temat
Średnio.
rozne aranzacje
Powinny być (a i tak są średnie).
praktycznie kazda postac ma swoj theme
A każdy tak miałki, że jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Fajnie. :)

Wg mnie jedyne, czym Silvestri w tej ścieżce przeważa nad młodziakami z RCP to kwestie czysto techniczne. Może pomijając ostatni utwór, który Alanowi jakoś wyszedł.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#638 Post autor: Agent » wt cze 26, 2012 20:53 pm

DanielosVK pisze:
Agent pisze:Dobry chwytliwy temat
Średnio.
rozne aranzacje
Powinny być (a i tak są średnie).
praktycznie kazda postac ma swoj theme
A każdy tak miałki, że jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Fajnie. :)

Wg mnie jedyne, czym Silvestri w tej ścieżce przeważa nad młodziakami z RCP to kwestie czysto techniczne. Może pomijając ostatni utwór, który Alanowi jakoś wyszedł.
Nie mow, ze lubisz melodie takich mlodziakow z rcp bardziej niz Alana ;) profanacja stary ;)
Niech Alan robi kolejne filmy :) niedlugo flight zemeckisa ;) wiec wtedy da czadu ;)
Na horyzoncie nowy predator ;) wiec spokojnie ;)
Cos czuje, ze teraz Marvel da Alanowi zrobic score do kazdego nowego filmu :) niedlugo Iron Man3, Thor 2 i Kapitan Ameryka 2 ;) takze mialby co robic :) OSt do Kapitana stoi na bardzo wysokim poziomie :) temat Iron mana z avengers bardzo ciekawy :) no i bylo slychac w avengers nawet troche tematu Thora :)
Bylo by fajnie gdyby taki angaz Alana przelozyl sie na muzyke dla innych postaci Marvela :) no i zeby technicznie i pod wzgledem melodii trzymaly poziom scoru do Capa :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#639 Post autor: DanielosVK » wt cze 26, 2012 20:55 pm

Agent pisze:Nie mow, ze lubisz melodie takich mlodziakow z rcp bardziej niz Alana ;) profanacja stary ;)
No nie. Jedno i drugie jest tak samo miałkie i do tego nie wracam. ;)
Fe.

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#640 Post autor: Agent » wt cze 26, 2012 21:07 pm

DanielosVK pisze:
Agent pisze:Nie mow, ze lubisz melodie takich mlodziakow z rcp bardziej niz Alana ;) profanacja stary ;)
No nie. Jedno i drugie jest tak samo miałkie i do tego nie wracam. ;)
No coz ;) nie kazdy lubi Silvestriego :) szanuje to :)
Za to ja bardzo lubie posluchac sobie Silvestriego :) nawet takiego Avengers :)

;)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#641 Post autor: DanielosVK » wt cze 26, 2012 21:09 pm

Ja nawet lubię Silvestriego, po prostu Avengers to chała i zawód, a (pomijając ostatni utwór) najlepsze momenty soundtracki to ogólnie momenty zupełnie przeciętne.
Fe.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#642 Post autor: Wojteł » wt cze 26, 2012 21:17 pm

A ja Silvestriego BARDZO lubię. Ale to nie zmienia faktu, że w Avengersach wyszedł mu tylko temat główny i SHIELD, oba są za mało wyeksponowane, no i gratuluje wszystkim tym, którzy się doszukali innych tematów - toć już sto razy łatwiej u Desplata idzie jakiś temat znaleźć.

Poza tym, Silvestri cierpi ostatnio na dość duża indolencję twórczą (albo ma po prostu wyjebane). I na przykład ostatni jego dobry soundtrack akcji, jaki kojarze, czyli Beowulf, był potwórką z Van Helsinga, który był powtórką z Mumii, ktorej fanem nigdy nie byłem.

Chciałbym, żeby Silvestri wciąż pisał takie prace jak the Abyss, Predator (swoją drogą - następnego predatora prędzej dostanie znowu Debney, czy jakiś inny wyrobnik, niż Silvestri) Forrest Gump, czy Powrót do Przyszłości, ale mam wrażenie, że jemu się chce wysilać tylko dla Zemeckisa - do innych filmów to on sobie komponuje pewnie wieczorem, po całym dniu spędzonym na lataniu, doglądaniu plantacji, racząc się winkiem własnej produkcji (niekiedy chyba nawet w dość sporych ilościach, jak każą mi sądzić niektóre jego kawałki)
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#643 Post autor: Koper » wt cze 26, 2012 21:58 pm

Ludzie, po co wy piszecie w tym temacie w ogóle? :P
Przecież wiadomo, że Silvestri się skończył dawno temu i obecnie jest w SSK (Stowarzyszenie Skończonych Kompozytorów). Miał nawet szansę na przewodniczącego, ale ubiegł go wiadomo który nasz rodak. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#644 Post autor: Paweł Stroiński » wt cze 26, 2012 22:01 pm

Nasz rodak?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#645 Post autor: Koper » wt cze 26, 2012 22:03 pm

Przewodniczący SSK był na FMF przecież. :D Wspominał o swoim przyjacielu - Broughtonie (skarbnikiem tam jest chyba czy co) ;) :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ