Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi

#631 Post autor: Templar » czw kwie 11, 2013 00:32 am

No ten chłopak to jeszcze spoko, ale siostra, jak zobaczyłem fotę przed premierą sezonu, to myślałem, że to jakiś typ jest, dopiero z podpisu się dowiedziałem, że jednak nie :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#632 Post autor: Wojteł » czw kwie 11, 2013 00:36 am

a to zalinkuj, czy coś, bo się nie przyjrzalem :P

No nie wiem, ja na ekranie nie widziałem większych pasztetów niż Theona i Yary - przy tym pierwszym to Steve Buscemi jest prawie Bradem Pittem a Yara... jak Theon na jej widok powiedział, że w Winterfell nie ma takich kobiet to mojego fejspalma było słychać dwie ulice dalej. Masakra, jeszcze jak on się rusza - totalny babochłop. Tym bardziej dziwi mnie taki dobór aktorów do ról, bo większość postaci z GoT jest dobrana mistrzowsko. A tu? Za Theonem oglądały się wszystkie dziewczyny w wioskach, a Yara była pełna gracji, uśmiechnięta, filuterna i ładny, a jej jedyną wadą był duży nos. Rozumiem, że mogła im się wizja Martina nie podobać i mogli ją zmienić - tylko że Yara w serialowym wydaniu jest nudna jak flaki z olejem. Tak zresztą tez wygląda :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#633 Post autor: Templar » czw kwie 11, 2013 00:40 am

Wojtek pisze:a to zalinkuj, czy coś, bo się nie przyjrzalem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#634 Post autor: Wojteł » czw kwie 11, 2013 00:42 am

A. No faktycznie, młodzieniec byłby z niego całkiem urodziwy, ale jednak płeć nie pykła :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#635 Post autor: Koper » czw kwie 11, 2013 09:29 am

To jest kobieta? Myślałem, że hobbit.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#636 Post autor: Templar » pn kwie 15, 2013 14:11 pm

No nawet fajny odcinek, nieźle się momentami uśmiałem:
Spoiler:
Muzyka taka sobie, głównie to walenie po garach i nic więcej, choć mimo wszystko jakoś to przynajmniej pasuje do obrazu, ale w niektórych cenach to, aż się prosiło o coś znacznie lepszego.

Piosenka z napisów - WTF? :mrgreen:

A co do pojedynku z 2. odcinku:

http://www.youtube.com/watch?v=WBPviD44qJw

no i muza znacznie lepsza, choć jednak średnio pasuje :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#637 Post autor: Wojteł » pn kwie 15, 2013 17:01 pm

Hm, to tak:

Piosenka na końcu: WTF?

Kilka zmian in plus: podobały mi się obrady małej rady i Tyrion stawiający krzesło naprzeciw ojca. Trochę zmienione relacje w rodzinie Tullych, ale nie uważam tego za wadę. Za to na serio chciałbym przybić piątkę twórcom za skrócenie wątku z ojcem Catelyn - u Martina umierał przez trzy książki, Catelyn nad nim siedziała i rozpaczała i w zasadzie do niczego to nie prowadziło. Dobrze, że oszczędzono nam tej nudy.

To, co mi się nie podobało: scena z Podrickiem w burdelu (chociaż prowadzilo to do dośc zabawnej rozmowy, no ale wkurza mnie, że serialowy Tyrion wszystko załatwia kurwami: Król jest nadpobudliwy? Przyprowadźmy mu panienki. Giermek wykazał się w bitwie i uratował mi życie? Pewnie małe ciamciaramciam będzie odpowiednim podziękowaniem). No i wątek z Theonem jest tak zagmatwany w stosunku do tego, co było w książce, że twórcom może być naprawdę ciężko z niego wybrnąć. No i podkreślenie, że Jaime nie był tak dobry w walce jak o nim mówiono. No i zmiana wątku Stannisa, który powinien gardzić kobietami, a tu chce pukać tą rudą.

Poza tym odcinek całkiem spoko, może to w końcu ruszy trochę z kopyta, chociaż wyraźnie widać, że mnogość wątków i postaci przerasta twórców. Na razie sezon trochę lepszy od drugiego, ale wciąż dużo gorszy od pierwszego.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#638 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 16, 2013 13:00 pm

Wojtek pisze:To, co mi się nie podobało: scena z Podrickiem w burdelu (chociaż prowadzilo to do dośc zabawnej rozmowy, no ale wkurza mnie, że serialowy Tyrion wszystko załatwia kurwami: Król jest nadpobudliwy? Przyprowadźmy mu panienki. Giermek wykazał się w bitwie i uratował mi życie? Pewnie małe ciamciaramciam będzie odpowiednim podziękowaniem).
Może to jakaś nieoficjalna forma płatności w King's Landing. Wiesz, wywóz śmieci 3 kurwy. Opłacić opiekunkę do dziecka 1 kurwa. Opłata za 6 kurew...
A odcinek jak na standardy "Game of Thrones" to nawet nawet. Coś się działo, nie było za dużo sucharów. Tylko jedno pytanie: WHAT THE FUCK WAS THAT:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nOcdvjmiT4

Może następnym razem do napisów końcowych dadzą dubstep. :?
Co to niby miało być? Szczególnie po scenie, gdzie normalnie zgwiezdnowojnowali Jaimiego :?

WTF?! :shock: :!: :?: :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#639 Post autor: Wojteł » wt kwie 16, 2013 14:17 pm

Może to taki czarny humor? :P

(trochę spojler) Tym bardziej mnie denerwuje, że serialowy Jaime Lamerster dał dupy w walce w poprzednim odcinku, bo sama Brienne po jego okaleczeniu w książce stwierdziła, że to wielka zbrodnia okaleczać człowieka o takim talencie do walki i że już lepiej by zrobili, jakby go po prostu zabili.(ale nie jakoś fest spojler)

W sumie ciekaw jestem Thorosa z Myr - na razie wygląda na to, że będzie ciekawszą i weselszą postacią, niż na kartach książki (gdzie pojawił się na turnieju w pierwszej części i był kumplem Roberta od gorzały i mimo tego, że był kapłanem, to jakoś nieszczególnie był religijny, natomiast w trzeciej części stał się pobożną dewotą klepiącą pacierze i znającą kilka niezłych sztuczek), bo na razie zapowiada się na takiego luzackiego Robin Hooda niż na kapłana :P

No i słów kilka o muzyce. Może i Djawadi ma muzyczne wykształcenie, ale czy ktoś wie, jakie miał oceny? Może wszyscy wykładowcy mówili "panie, masz pan 3 i jazda mi z oczu, pókim dobry". Albo wszystko zrzynał od lepszych od siebie. Bo na razie muza w serialu jest na żenująco niskim poziomie, a te sample to on chyba na jakimś śmietniku RCP znalazł. Może też ujął wykładowców osobowością i nie chcieli go udupić, bo miły chłopak z dobrym dowcipem, albo miał jakieś inne niewątpliwe zalety, np. świetnie pędził bimber i częstował wykładowców. Serio nie wiem, jak te jego studia musialy wyglądać :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#640 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 16, 2013 15:40 pm

Wojtek pisze:Bo na razie muza w serialu jest na żenująco niskim poziomie, a te sample to on chyba na jakimś śmietniku RCP znalazł.
Jeżeli chodzi o "Grę o Tron" to muzyka chyba nie jest samplowana i to co słyszymy, to "żywe" instrumenty.
A odcinek muzycznie nie był aż tak tragiczny. Tradycyjne walenie po garach Ramina, ale przynajmniej jakaś muzyka.
Ale za takie zapodanie piosenki i takie jej wykonanie, to ja bym akurat Ramina nie obwiniał.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#641 Post autor: kiedyśgrześ » wt kwie 16, 2013 15:45 pm

Hej Wawrzyniec, nowe odcinki Doctora Who w eterze, tam w jednym epizodzie jest więcej cool muzy niż Ramin przez całe swoje twórcze życie popełnił, daj sobie już spokój z tą alpaką, mleka ona nie da :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#642 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 16, 2013 15:49 pm

A to ja niby nie znam muzyki Murraya Golda. :? Oczywiście, że znam. I wcale tutaj nie bronię Djawadiego. A jeżeli ktoś twierdzi, że tak to odsyłam do mojej cyckorecenzji.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#643 Post autor: kiedyśgrześ » wt kwie 16, 2013 15:54 pm

oj tam, żartowałem :P ale nie rozumiem po co podtrzymywać życie tego wątku, gdzie każdy zdaje relacje z kolejnego odcinka i cycków lub ich braku (no ja nie oglądam, bo mi się to nie podoba) konkludując, że muza była plus minus do bani :P wypadałoby znaleźć jakiś serial z cyckami i jakąś muzą przez M na potrzeby forum :P
Obrazek

Templar

#644 Post autor: Templar » wt kwie 16, 2013 15:57 pm

Serial jest fajny, a muza? Walić muzę :P

Mefisto

#645 Post autor: Mefisto » śr kwie 17, 2013 02:39 am

Wojtek pisze:Giermek wykazał się w bitwie i uratował mi życie? Pewnie małe ciamciaramciam będzie odpowiednim podziękowanie
Przy czym cały myk polega na tym, że to nie były pierwsze lepsze kurwy :)

ODPOWIEDZ