Oskary, oskary

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#616 Post autor: Koper » pn mar 08, 2010 16:46 pm

No nie mów, że chciałeś by nagrodzono Desplata za tak szczątkowy score...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#617 Post autor: Adam » pn mar 08, 2010 16:47 pm

Koper pisze:No nie mów, że chciałeś by nagrodzono Desplata za tak szczątkowy score...
za szczątki to nagrody by Bucholc rozdawał... archeologiczne szczątki ;-)
#FUCKVINYL

Mefisto

#618 Post autor: Mefisto » pn mar 08, 2010 16:54 pm

Koper pisze:No nie mów, że chciałeś by nagrodzono Desplata za tak szczątkowy score...
wygrał Gustavo, dwa razy, więc czemu nie

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#619 Post autor: Marek Łach » pn mar 08, 2010 17:02 pm

Przestańcie z tą szczątkowością. Score Desplata jest konkretny i jest go całkiem sporo, a co więcej bardzo dobrze komponuje się z piosenkami. To nie pykanie na gitarce z Brokeback tylko ilustracja, która ma spore znaczenie w filmie i wcale w nim nie ginie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#620 Post autor: Koper » pn mar 08, 2010 17:04 pm

Trochę imitacji spaghetti-westernowej muzyki, dziecięca piosenka i jeden temacik pod sekwencję z wilkiem. Do tego ja słyszę w 3 scenach Delerue no i piosenki. I za to Oscar?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#621 Post autor: Marek Łach » pn mar 08, 2010 17:08 pm

Muzyki w filmie jest na luzie z pół godziny - tym bardziej że na płycie nie słychać kilku perkusyjnych utworów obecnych w obrazie. To już konkretna ilość. Hołd dla spaghetii-westernów jest bardzo kreatywny i nie ogranicza się tylko do pogwizdywania w stylu Morricone - czyli nie jest tylko odtwórczym naśladownictwem i sam spokojnie się broni. Score pełni istotną rolę przy takiej ilości piosenek, wyróżnia się na ich tle i jednocześnie dobrze się nawzajem uzupełniają. To nie jest 5 minut underscore dołożonego do songtracku tylko konkretna, solidna ilustracja. Nominacji nie ma się co czepiać.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#622 Post autor: Koper » pn mar 08, 2010 18:35 pm

Daj spokój, toż każda z ilustracji Coulaisa do zeszłorocznych animacji winna być w pierwszej kolejności doceniona, jak "Pan Lis". Już tak Ci ten Desplat padł na głowę, byś go za wszelką cenę byś go nominował? "The Ghost Writerowi" będę kibicował, ale "Fantastic Mr. Fox", choć fajny score, to nie na wyróżnienia.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#623 Post autor: Adam » pn mar 08, 2010 18:36 pm

Koper pisze:Już tak Ci ten Desplat padł na głowę, byś go za wszelką cenę byś go nominował?
Koper, na razie (jeszcze :P ) Marek takim fanboyem Desplata, jak Wawrzyniec Zimmera, nie został, wiec luzik ;-):P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#624 Post autor: Koper » pn mar 08, 2010 19:01 pm

Nawet sobie nie zdajecie sprawy jaki z niego fanboy Desplata. :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#625 Post autor: Marek Łach » pn mar 08, 2010 20:25 pm

Koper pisze:Daj spokój, toż każda z ilustracji Coulaisa do zeszłorocznych animacji winna być w pierwszej kolejności doceniona, jak "Pan Lis". Już tak Ci ten Desplat padł na głowę, byś go za wszelką cenę byś go nominował? "The Ghost Writerowi" będę kibicował, ale "Fantastic Mr. Fox", choć fajny score, to nie na wyróżnienia.
Ale ja nie rozumiem o co Ci chodzi teraz - napisałeś ewidentną bzdurę, że Lis to ilustracja "szczątkowa". I tyle. Ja też nie kibicowałem Desplatowi na gali.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#626 Post autor: Koper » pn mar 08, 2010 20:36 pm

Marek Łach pisze:Ale ja nie rozumiem o co Ci chodzi teraz - napisałeś ewidentną bzdurę, że Lis to ilustracja "szczątkowa". I tyle. Ja też nie kibicowałem Desplatowi na gali.
Jest szczątkowa. Masz
1. Desplata
2. Delerue
3. piosenki
Wychodzi 1/3 muzyki. Szczątki. ;):D:D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#627 Post autor: Marek Łach » pn mar 08, 2010 20:40 pm

Koper pisze: Jest szczątkowa. Masz
...
2. Delerue
...
Tak, 5 minut w całym filmie :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#628 Post autor: Koper » pn mar 08, 2010 21:17 pm

5 CZY 7... Akademicy to słyszą i myślą, że to Desplat i chcą nagradzać. :)

-- ufff... się nakasowałem tych offtopów... --
Ostatnio zmieniony pn mar 08, 2010 21:39 pm przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#629 Post autor: Wawrzyniec » pn mar 08, 2010 21:31 pm

Myślałem, że wytrwam cały dzień, ale późnym popołudniem mnie zmogło i tak też zasnąłem. I teraz sam nie wiem czy dobrze, że wstałem, gdyż sam nie wiem czy to jawa czy to sen :? Gdyż mam jedno pytanie:
"O czym Wy do jasnej cholery rozmawiacie?" :!:
Czy nie możemy merytorycznej rozmowy na temat Oscarów prowadzić?
A więc tak, postaram się tutaj trochę posprzątać:
- Bucholc zgadzam się z Tobą. Oscara powinien dostać Horner.
- Mystery to nie znaczy, że mam coś do Giacchino i cieszę się jego zwycięstwem, oraz cieszę się, że Ty się cieszysz jego szczęściem :)
- Marek, z fragmentów to ten Lis brzmi może i nawet sympatycznie, ale to nie jest na pewno z tych score'ów, które ubiegają się o Oscary. Cierpliwości za rok "Ghost Writer" i "Tree of Like" -dwie nominacje i na 97% Oscar dla Desplata :)
Dziękuję za uwagę :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#630 Post autor: Marek Łach » pn mar 08, 2010 21:34 pm

Wawrzyniec pisze:Marek, z fragmentów to ten Lis brzmi może i nawet sympatycznie, ale to nie jest na pewno z tych score'ów, które ubiegają się o Oscary.
Jako rzekłem - Desplat nie powinien był dostać za to Oscara i dobrze, że nie dostał.

ODPOWIEDZ