Ciekawa opinia, wg mnie nie pasowałyby w ogóle. Shore skorzystał z celtyckiej etniki przy temacie Rohanu, ale znacząco ten topos rozwinął, rozszerzył i przefiltrował przez własne pomysły, przez co pasuje to do świata doskonale. Pojawienie się dud za to byłoby wg mnie już zbyt konwencjonalne.Wawrzyniec pisze:W sumie jakieś dudy mogłyby do "Śródziemia" pasować.
Howard Shore - Hobbit
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Howard Shore - Hobbit
Ostatnio zmieniony pt paź 12, 2012 15:26 pm przez DanielosVK, łącznie zmieniany 1 raz.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Dudy grające w burdonie wcale by nie były złe w temacie Shire moim zdaniem, chociaż to, co zrobił Shore jest idealne.DanielosVK pisze:Ciekawa opinia, wg mnie nie pasowałyby w ogóle. Shore skorzystał z celtyckiej etniki przy temacie Rohanu, ale znacząco ten topos rozwinął, rozszerzył i przefiltrował przez własne pomysły, przez co pasuje to do świata doskonale. Pojawienie się dud za to byłoby wg mnie już zbyt konwencjonalne.Wawrzyniec pisze:W sumie jakieś dudy mogłyby do "Śródziemia" pasować.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale w takim razie jestem ciekaw tych tematów z "Hobbita", gdyż patrząc po plakatach i trailerach szykuje nam się wesoła gromada, tylko jak właśnie uchwycić tę gromadę muzyką? Ja bym pomyślał o jakimś folkowym graniu, ale czy byłoby to zbyt oklepane i konwencjonalne?
A co do dud, to mam znajomego, który nienawidzi brzmienia dud, dlatego też jedną ze ścieżek, którą najmniej lubi jest "Titanic", a właśnie lubi "Lotrów" za ich brak.
A co do dud, to mam znajomego, który nienawidzi brzmienia dud, dlatego też jedną ze ścieżek, którą najmniej lubi jest "Titanic", a właśnie lubi "Lotrów" za ich brak.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
http://www.youtube.com/watch?v=JoDYFWomsQsAdam pisze:będą krasnoludki, więc będzie jakiś fun temacik. proste.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Temat krasnoludów (prawdopodobnie) słyszeliśmy już w trailerze. Ciekawe, czy Shore pokusi się o jakiś motyw dla Bilba, czy go po prostu zastąpi tematem Shire? Mam nadzieję, że to pierwsze, a to drugie będzie wykorzystane tylko na początku pierwszego i ew. końcu trzeciego filmu. Tak czy siak, film będzie jednak głównie przygodą i pewnie w ten sposób będzie zbudowana muzyka, a te wszystkie zabawne sceny to myślę, że albo obejdą się bez muzyki, albo pojawi się po prostu jakaś muzyka okazjonalna. Podejrzewam, że to pierwsze, chyba, że znowu pojawią się jakieś tańce czy inne dłuższe wesołe sekwencje. Ale z tym już Shore sobie poradził w LotRach, ot np. "Flaming Red Hair".Wawrzyniec pisze:Ale w takim razie jestem ciekaw tych tematów z "Hobbita", gdyż patrząc po plakatach i trailerach szykuje nam się wesoła gromada, tylko jak właśnie uchwycić tę gromadę muzyką? Ja bym pomyślał o jakimś folkowym graniu, ale czy byłoby to zbyt oklepane i konwencjonalne?

A folkowe granie wcale nie musi być oklepane, co Shore właśnie w LotRach udowodnił - tematy Shire, Rohanu, Lothlórien, Fangornu mają w sobie pewne etniczne pierwiastki, które kompozytor połączył z własnymi pomysłami, dzięki czemu osiągnął dosyć oryginalny efekt. Liczę, że tutaj postąpi podobnie.

Fe.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Fe.
Imponują promowaniem filmu.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Niedługo będą musieli wydać nowe atlasy, bo nie będzie już Nowej Zelandii tylko Sródziemie.
szkoda tylko że pomijają jakże drobną informację jaki zastrzyk do budżetu państwa, a miasta to już w ogóle, zostawiła po sobie New Line i Jackson z produkcjąKaonashi pisze:Imponują promowaniem filmu.

NO CD = NO SALE
Pomijają, bo to oczywiste.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie wspominając jak pięknie zajeździli to Sródziemie wjeżdżając tam na plan filmowy z całym tym swoim sprzętem.Adam pisze:szkoda tylko że pomijają jakże drobną informację jaki zastrzyk do budżetu państwa, a miasta to już w ogóle, zostawiła po sobie New Line i Jackson z produkcjąKaonashi pisze:Imponują promowaniem filmu.

#WinaHansa #IStandByDaenerys