The Acolyte (2024) - Michael Abels
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: The Acolyte (2024) - Michael Abels
I właśnie może skoncentrujmy się na tym Świstaku, jak Mystery słusznie zauważył. Bo mamy cały odcinek gdzie Świstak węszy na złą siostrę, co sobie włosy mieczem świetlnym ostrzygła. I to w końcu on naprowadza Mistrza Jedi, który za pomocą Mocy nie jest w stanie odróżnić sióstr , że ta zła jest na statku. Ale potem kiedy ta zła ucieka i Sol udaje się w pościg za nią. I wtedy Świstak sabotuje statek Sola, aby nie dopadł złej siostry. Ale czemu???
Jak mi to ktoś wytłumaczy, cofnę całą moją krytykę.
Jak mi to ktoś wytłumaczy, cofnę całą moją krytykę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Jakby to powiedział Ryan George w Pitch Meeting - "Because"Ale czemu???
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O właśnie już nie mogę się doczekać Pitch Meeting. Ryan George będzie miał tutaj ogromne pole do popisu. Właśnie dla takich produkcji jak The Acolyte stworzono Pitch Meeting.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Nie wiem czy właśnie to, że te manekiny zmieniające strony i motywacje z odcinka na odcinek, nie stanowi najbardziej irytującego elementu tej produkcji. Pewnie hipotetycznie to miała być intryga, tajemnica, nieprzewidywalność, a wyszła schizofrenia.
A najgorsze jest to, że właśnie ta bezsensowna decyzja była punktem zapalnym, który ustawił wydarzenia całego finału sezonu...
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bo może to na papierze wyglądało dobrze: mamy dwie siostry, jedna dobra, druga zła, a pod koniec ta dobra staje się zła, a ta zła dobra. What a twist.
Ale wykonane jest to okropnie i przede wszystkim, obie te postacie to są złe osoby.
Ale wykonane jest to okropnie i przede wszystkim, obie te postacie to są złe osoby.
- Wojteł
- John Williams
Przy czym serial próbuje nas przekonać, że obie są dobre xD
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trochę mu średnio to wychodzi, albo mam inne rozumowanie co jest dobre i złe. I czy w ogóle jak na klasyczną baśń, jaką są Gwiezdne wojny, to podział na dobro i zło nie powinien być bardzo oczywisty?
Mówisz, maszWawrzyniec pisze: ↑pn lip 22, 2024 11:28 amO właśnie już nie mogę się doczekać Pitch Meeting. Ryan George będzie miał tutaj ogromne pole do popisu. Właśnie dla takich produkcji jak The Acolyte stworzono Pitch Meeting.
youtu.be/PqwEE6G6zaU
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Można to nazwać pastwieniem, ale z drugiej strona ta winda dobrze podsumowuje ten serial: w każdej osobnej scenie zaprzecza sama sobie. Tak jak ten Świstak, który najpierw pomaga Solowi, a potem go sabotuje.
Tylko z punktu widzenia produkcji filmów, to oni zapewne te wszystkie sceny z windą kręcili po kolei. A więc zapewne w ciągu jednego dnia zdjęć, tworzyli continuity error jeden za drugim.
A w Pitch Meeting to najlepszym cytatem jest:
Tylko z punktu widzenia produkcji filmów, to oni zapewne te wszystkie sceny z windą kręcili po kolei. A więc zapewne w ciągu jednego dnia zdjęć, tworzyli continuity error jeden za drugim.
A w Pitch Meeting to najlepszym cytatem jest:
"If there is no miscommunication in this show, then there is no show"
Najlepsza była reakcja na chantWawrzyniec pisze: ↑sob lip 27, 2024 17:36 pmA w Pitch Meeting to najlepszym cytatem jest:
"If there is no miscommunication in this show, then there is no show"
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Skoro już zmarnowałem te 4 godziny mojego życia na odsłuchanie tych dwóch wolumenów, to już nie zrobiło mi różnicy kolejne pół na opisanie tego męczącego doświadczenia.
https://filmmusic.pl/recenzje/the-acolyte-akolita/
https://filmmusic.pl/recenzje/the-acolyte-akolita/
Ze względu na gabaryty do dziś nie przesłuchałem Ahsoki i tego chyba też mi się nie uda. Są tu jakieś godne polecenia i sprawdzenia tracki?