http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/16039 ... -narzedzia
Jurassic World - Michael Giacchino
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Jurassic World - Michael Giacchino
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Film się podobał, pełen wrażeń widowiskowy akcyjniak, chyba nawet szybciej mi wcięło czas niż przy Fury Road, z fajnymi dinusiami i sporym dystansem twórców do tematu, czasami było wręcz jak honest trailer, gdy tylko ktoś powie lub wymyśli coś górnolotnego, zaraz jakaś riposta i w zawale akcji co "ciekawsze" wymysły scenarzystów na całe szczęście schodziły na dalszy plan. Główni bohaterowie pozytywni, może zabrakło trochę czasu na jakieś głębsze ukazanie ich relacji, choć w sumie wszyscy za bardzo się nie znali, słabiej wypadła za to postać Vincenta D'Onofrio, do bólu przerysowana. Ogólnie jestem zdumiony brutalnością filmu, chyba Steven znów musiał zadziałać swoimi wtykami w MPAA
Muza dobra, ale po mojemu tematy JP w JW jakoś średnio zdały egzamin, ale wiadomo nie mogło ich zabraknąć i trochę było w stylu wwalimy je gdzieś na początku niech się fani cieszą i miejmy to już z głowy, a najlepiej i najadekwatniej, poza początkiem napisów końcowych, zagrały w pewnej zaskakującej nostalgicznej scenie, z której muzyki niestety na soundtracku nie uświadczymy. Ogólnie nie wchodząc do końca w buty Williamsa i to w takim projekcie Giacchino pokazał że ma jaja, tym bardziej, że to co zaproponował zdało egzamin. Większych braków w stosunku do soundtracka jakoś nie odnotowałem, a score podoba mi o wiele bardziej i słucham go na okrągło, w sumie już więcej spędziłem z nim czasu niż z Jupiterem i Tomorrowland razem wziętymi, no i suita to jednak okazała sprawa, choć dlaczego zabrakło w niej aranżacji tematu przewodniego pozostanie dla mnie zagwozdką, wydaje mi się, że może być to koncepcyjna suita powstała jeszcze przed filmem, gdzie temat przewodni jeszcze nie powstał. A co do End Credits to wykorzystuje w głównej mierze materiał z suity tylko w innej kolejności (są motywy Indominusa Rexa, InGen, Raptorów i rodziny) a w środek wrzucono jedynie fragmenty "As The Jurassic World Turns".
A sam film zanotuje w USA największe otwarcie czerwca (które osiągnie już po piątku i sobocie) i najprawdopodobniej szykuje się na walkę z Age of Ultron o 2 wynik otwarcia wszech czasów . Mimo wszystko miła niespodzianka.
Muza dobra, ale po mojemu tematy JP w JW jakoś średnio zdały egzamin, ale wiadomo nie mogło ich zabraknąć i trochę było w stylu wwalimy je gdzieś na początku niech się fani cieszą i miejmy to już z głowy, a najlepiej i najadekwatniej, poza początkiem napisów końcowych, zagrały w pewnej zaskakującej nostalgicznej scenie, z której muzyki niestety na soundtracku nie uświadczymy. Ogólnie nie wchodząc do końca w buty Williamsa i to w takim projekcie Giacchino pokazał że ma jaja, tym bardziej, że to co zaproponował zdało egzamin. Większych braków w stosunku do soundtracka jakoś nie odnotowałem, a score podoba mi o wiele bardziej i słucham go na okrągło, w sumie już więcej spędziłem z nim czasu niż z Jupiterem i Tomorrowland razem wziętymi, no i suita to jednak okazała sprawa, choć dlaczego zabrakło w niej aranżacji tematu przewodniego pozostanie dla mnie zagwozdką, wydaje mi się, że może być to koncepcyjna suita powstała jeszcze przed filmem, gdzie temat przewodni jeszcze nie powstał. A co do End Credits to wykorzystuje w głównej mierze materiał z suity tylko w innej kolejności (są motywy Indominusa Rexa, InGen, Raptorów i rodziny) a w środek wrzucono jedynie fragmenty "As The Jurassic World Turns".
A sam film zanotuje w USA największe otwarcie czerwca (które osiągnie już po piątku i sobocie) i najprawdopodobniej szykuje się na walkę z Age of Ultron o 2 wynik otwarcia wszech czasów . Mimo wszystko miła niespodzianka.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Chodzi Ci o scenę, gdyMuza dobra, ale po mojemu tematy JP w JW jakoś średnio zdały egzamin, ale wiadomo nie mogło ich zabraknąć i trochę było w stylu wwalimy je gdzieś na początku niech się fani cieszą i miejmy to już z głowy, a najlepiej i najadekwatniej, poza początkiem napisów końcowych, zagrały w pewnej zaskakującej nostalgicznej scenie, z której muzyki niestety na soundtracku nie uświadczymy.
Spoiler:
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Yep, chyba więcej scen z tematami z JP nie było.
No i po dwóch klęskach filmów Giacchino, jest sukces i to jaki, film przeskoczył Age of Ultron i obecnie sytuuje się drugim otwarciem wszech czasów, studio szacuje 204.6 mln, a jutro po oficjalnych wynikach może nawet objąć fotel lidera, do pierwszej części Avengers brakuje 3 mln.
Jak na czerwiec (rekord tego miesiąca należący do Mosa poprawiony o blisko 90 mln) i prognozy (najlepsze mówiły o 130 mln) doprawdy niesamowita postawa filmu, a wraz z 307 mln ze świata po pierwszym weekendzie ma już na koncie 512 mln!
No i po dwóch klęskach filmów Giacchino, jest sukces i to jaki, film przeskoczył Age of Ultron i obecnie sytuuje się drugim otwarciem wszech czasów, studio szacuje 204.6 mln, a jutro po oficjalnych wynikach może nawet objąć fotel lidera, do pierwszej części Avengers brakuje 3 mln.
Jak na czerwiec (rekord tego miesiąca należący do Mosa poprawiony o blisko 90 mln) i prognozy (najlepsze mówiły o 130 mln) doprawdy niesamowita postawa filmu, a wraz z 307 mln ze świata po pierwszym weekendzie ma już na koncie 512 mln!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK może mało muzycznie, ale jakby co związane bardzo z filmem i wielce nurtującym pytaniem:
Spoiler:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobre
I w sumie celnie punktuje bolączkę wielu podobnych produkcji, tę "sterylność" wszystkiego.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
Co prawda nie ma tematu o filmie więc podaję tutaj lol? http://www.boxofficemojo.com/news/?id=4068&p=.htm Też bym wolał na to pójść niż na avangersów no ale 
Ostatnio zmieniony pn cze 15, 2015 21:17 pm przez Krelian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
To na razie dane prognozowane. W ciągu kilkunastu godzin będą aktualne dane, które mogą zdeklasować Avengersów z topowych otwarć. No i mamy imponujący sukces. Za tydzień z ważnych premier mamy Inside Out, więc troszkę widowni może odpaść, ale przy obecnym stanie pęknięty miliard jest jak w banku. 
Swoją drogą Majkel w końcu doczekał się filmu, który nie dziaduje w boxofficie tylko promuje jego muzę na całym świecie.
Swoją drogą Majkel w końcu doczekał się filmu, który nie dziaduje w boxofficie tylko promuje jego muzę na całym świecie.

[update] JW zarobił oficjalnie 208,8 mln. USD. Pobił też rekord międzynarodowego box-office'a. Cóż, to zawsze dobry news, kiedy dinki biją marvelowe pstrokacizny
Ale zostawiając na boku box-office, który nie jest żadnym miernikiem jakości filmów (choć osobiście poczułem nostalgię* pierwowzoru Spielberga i widowisko mi się podobało, mimo tego że film ma ewidentne problemy innego rodzaju), to Dżiakin stworzył dobry, pobudzający wyobraźnię score a gdyby tak zdecydował się cytować częściej genialne rozwiązania Williamsa, to byłby to sukces na miarę williamsowskiej re-interpretacji Ottmana w Superman Returns. Więcej w recce wkrótce.
* - tak Wawrzku, to wspaniała emocja, uwielbiam ją
PS. Mystery, rozbicie tematyczne z forum jwfan.net może być pomocne w identyfikacji, ale do końca trudno mi mu zaufać, jako że mam uwierzyć, że człowiek, który to opracował, oparł się na jednokrotnym zobaczeniu (tak przypuszczam) filmu w kinie? No chyba, że "pod ręką" miał już jakiegoś ruskiego albo chińskiego cam-ripa
Ale zostawiając na boku box-office, który nie jest żadnym miernikiem jakości filmów (choć osobiście poczułem nostalgię* pierwowzoru Spielberga i widowisko mi się podobało, mimo tego że film ma ewidentne problemy innego rodzaju), to Dżiakin stworzył dobry, pobudzający wyobraźnię score a gdyby tak zdecydował się cytować częściej genialne rozwiązania Williamsa, to byłby to sukces na miarę williamsowskiej re-interpretacji Ottmana w Superman Returns. Więcej w recce wkrótce.
PS. Mystery, rozbicie tematyczne z forum jwfan.net może być pomocne w identyfikacji, ale do końca trudno mi mu zaufać, jako że mam uwierzyć, że człowiek, który to opracował, oparł się na jednokrotnym zobaczeniu (tak przypuszczam) filmu w kinie? No chyba, że "pod ręką" miał już jakiegoś ruskiego albo chińskiego cam-ripa

Ale w tej rozbitce tak jak w przypadku Tomorrowland, Małp i innych wszystko się zgadza, także myślę, że można jej wierzyć
I nie należy zapominać, że mamy tu do czynienia z filmem, który zwie się jednak Jurassic World , a nie Jurassic Park 4. Jakby Gia poszedł całkowicie w Williamsa byłby pewnie zarzuty jak w przypadku pierwszych Mohów, że to imitacja itp, a tak zainspirowany oryginałem zaproponował coś od siebie i według mnie wyszedł na tym dobrze.
I nie należy zapominać, że mamy tu do czynienia z filmem, który zwie się jednak Jurassic World , a nie Jurassic Park 4. Jakby Gia poszedł całkowicie w Williamsa byłby pewnie zarzuty jak w przypadku pierwszych Mohów, że to imitacja itp, a tak zainspirowany oryginałem zaproponował coś od siebie i według mnie wyszedł na tym dobrze.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale o co znowu chodziTomek pisze:Ale zostawiając na boku box-office, który nie jest żadnym miernikiem jakości filmów (choć osobiście poczułem nostalgię* pierwowzoru Spielberga i widowisko mi się podobało, mimo tego że film ma ewidentne problemy innego rodzaju), to Dżiakin stworzył dobry, pobudzający wyobraźnię score a gdyby tak zdecydował się cytować częściej genialne rozwiązania Williamsa, to byłby to sukces na miarę williamsowskiej re-interpretacji Ottmana w Superman Returns. Więcej w recce wkrótce.
Już nie wspominając, że "Jurassic Park" to jedno z moich pierwszych przeżyć w kinie jako bardzo małe dziecko. Niesamowite przeżycie mimo, że nie nadążałem z napisami, a przede mną siedział za wysoki facet i musiałem od rodziny pożyczać kurtki, aby móc na nich usiąść. To też pierwsze muzyczne doznanie w kinie, kiedy jako dziecko po raz pierwszy wpadła mi do ucha melodia.
Tak też nostalgię i emocje odnośnie Jurassic Park dobrze znam i kocham ten film i jest on częścią mojego dzieciństwa. I może też właśnie dlatego nie będę szedł na "Jurassic World".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Rozumiem, że części trzeciej też nie oglądałeś? A właśnie przez wymienione przez Ciebie rzeczy pół świata wybrało/wybierze się do kin, ale nie, Wawrzyniec zawsze pod prąd i zamiast cieszyć się udanym powrotem do Parku, będzie nas raczył szyderczymi obrazkami 
To tylko Wawrzyniec, najbardziej uprzedzona osoba na świecie
Jednocześnie wielki piewca tolerancji, nowoczesności i współczesności. Już nie wspomnę o tych anty-polskich wycieczkach w wielu jego wypowiedziach, które mnie osobiście coraz bardziej irytują. No ale taką propagandę im tam tłuką za Odrą, że Polacy to zacofany, durny i zakompleksiony naród (lub przynajmniej w połowie).
@ Mystery, OK ufam Twoim zapewnieniom
@ Mystery, OK ufam Twoim zapewnieniom

a nie jest tak? dołóż jeszcze słowo złodzieje.. i to nie propaganda i nie tylko za Odrą.. taką mamy opinię na całym świecie która nie wzięła sie bez przyczyny. już nie wspomnę że za chwilę burkina faso będzie miała wstęp wszędzie bez wiz, a my jako ostatni kraj na świecie dalej będziemy na wizy jeździć od lewa do prawa.Tomek pisze:No ale taką propagandę im tam tłuką za Odrą, że Polacy to zacofany, durny i zakompleksiony naród (lub przynajmniej w połowie).
NO CD = NO SALE