James Newton Howard - Maleficent (2014)
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: James Newton Howard - Maleficient (2014)
Są te klipy gdzieś poza Itunes?, mam zainstalowany ale nie chce mi odtworzyć tych klipów.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Kraj musicie zmienić, np. na Indie albo Australię, bo tam są klipy dostępne. W prawym dolnym rogu macie kółeczko z flagą, klikacie na nie i zmieniacie. Poza tym klipy możecie przecież odtworzyć też w przeglądarce, tylko że jedynie wersje 30-sekundowe.
EDIT:
A nie sorry, na polskim też już dodali i u mnie działa normalnie, także nie wiem czemu u was nie trybi
EDIT:
A nie sorry, na polskim też już dodali i u mnie działa normalnie, także nie wiem czemu u was nie trybi

Po prostu miałem ustawiony amerykański, może dlatego. Na polskim jest 

Recka:
http://www.filmmusicmedia.com/reviews/m ... wardreview
Przesłuchałem klipy z paru ciekawiej nazwanych, dłuższych kawałków i jak na razie wszelkie donosy odnośnie tego scoru zdają się potwierdzać, klasyczne disneyowskie granie fantasy od Howarda, ale jaka będzie jakość to się okaże, bo samo potężne symfoniczne granie to jednak za mało (Oz, Mirror Mirror), a jak na razie, przynajmniej z tego co słyszałem, będzie raczej mrocznie i przyciężkawo, ale przy dobrych wiatrach powinien to być taki tegoroczny "Jack the Giant Slayer".
http://www.filmmusicmedia.com/reviews/m ... wardreview
Przesłuchałem klipy z paru ciekawiej nazwanych, dłuższych kawałków i jak na razie wszelkie donosy odnośnie tego scoru zdają się potwierdzać, klasyczne disneyowskie granie fantasy od Howarda, ale jaka będzie jakość to się okaże, bo samo potężne symfoniczne granie to jednak za mało (Oz, Mirror Mirror), a jak na razie, przynajmniej z tego co słyszałem, będzie raczej mrocznie i przyciężkawo, ale przy dobrych wiatrach powinien to być taki tegoroczny "Jack the Giant Slayer".
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I tylko czekać jak nasze forumowe chorągiewki nagle zaczną twierdzić, jaki to Howard świetny.
Tak samo jak było wielkie nabijanie się z Hornera przed "Avatara" łącznie z tą pamiętną i przeze mnie krytykowaną ankietą.
Ale dobrze tak już najwyraźniej musi być i najważniejsze, aby muzyka była dobra.
Ja mam nadzieję, że jednak JNH da trochę swojej liryki. Wszak to baśń.

Ale dobrze tak już najwyraźniej musi być i najważniejsze, aby muzyka była dobra.
Kolejna po "Godzilli" inspiracja Beltramim?Mystery pisze:Recka:ale jaka będzie jakość to się okaże, bo samo potężne symfoniczne granie to jednak za mało (Oz, Mirror Mirror), a jak na razie, przynajmniej z tego co słyszałem, będzie raczej mrocznie i przyciężkawo.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Za chwilę się okaże, że całe Hollywood się Beltramim inspiruje. Szyszka siknie z wrażenia. 

Jaki znowu Beltrami, Mystery trafił chyba na same najcięższe fragmenty. Polecam klipy np. "Welcome to the Moors", "The Army Dances", "Phillip's Kiss" albo "The Spindle's Power" (ale w wersji 90-sekundowej). Zapowiada się też świetna muzyka akcji w stylu najlepszych prac JNH, polecam 90-sekundowy fragment "Maleficent Is Captured". Ja tu żadnej inspiracji Beltramim nie słyszę.
wiecie czemu te klipy brzmią tak dobrze i nietypowo jak na jego "dokonania" z ostatnich paru lat? bo reżyser jest bratem Stromberga. tak, tego W.Stromberga - odpowiedzialnego za świetne nagrania i rerece no i scory. chłop się zna na muzyce więc mu powiedział - piszesz symfonike pełną gębą a nie jakieś rcp'owe temptraki, albo spadaj na drzewo. i stało się, JNH zmartwychwstał 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja tylko polecam prześledzić pierwsze posty, kiedy znany był też angaż, czy też zaglądnąć na pierwszą stronę tego tematu. Nie wspominając o letniej ankiecie, gdzie Meleficient zdobyło aż całe 0 głosów. Teraz sobie przypominacie o JNH.
P.S. I kiedy wreszcie zmienicie nazwę tego tematu? To jest "Maleficent", a nie "Maleficient".
P.S. I kiedy wreszcie zmienicie nazwę tego tematu? To jest "Maleficent", a nie "Maleficient".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi, wtedy nic nie wiedzieliśmy o tej muzyce, nie było żadnych klipów, także mogliśmy wyrokować jedynie po innych pracach, które w ostatnim czasie tworzył. A większość się zgodzi, że były one słabe, a nikt z nas nie jest jasnowidzem, żeby wiedzieć, że akurat ten score to będzie przełom. Także według Ciebie chwalić muzykę mogą tylko Ci co oczekiwali geniuszu (czyli poza małą częścią ultrasów to nikt), a reszta dalej ma mówić, że to kupa jest? No sorry, ale oczekiwania to jedno, a ostateczna opinia to inna sprawa.Wawrzyniec pisze:Ja tylko polecam prześledzić pierwsze posty, kiedy znany był też angaż, czy też zaglądnąć na pierwszą stronę tego tematu. Nie wspominając o letniej ankiecie, gdzie Meleficient zdobyło aż całe 0 głosów. Teraz sobie przypominacie o JNH.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wawrzyńcowi znowu włączył się "pokażę światu, jaki jest dwulicowy, używając wymyślonych argumentów" mode. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Wawrzyniec, wracaj do trailerka Nolana
Jokerówna widzę zagra Hala-9000 a Mefju się rozpłacze i poleci ratować świat jak Willis w Armagedonnie albo zwiedzać krainy jak Bowman w Odysei
gasz co za bzdurny i kliszowy film się szykuje...

#FUCKVINYL