Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer - MAN OF STEEL -- temat merytoryczny
Jutro będzie, chciałbym przesłuchać jeszcze raz, zwłaszcza, że teraz nie za bardzo w stanie jestem napisać coś sensownego i dluższego 

tak dobre jak incepcja to to nie jest, oj nie... ale cza posłuchać lepszej wersji bo te mp3 to bieda.
#FUCKVINYL
Pojawiła się już wersja Itunes'owa.
Muszę przyznać, że książeczka w wersji deluxe prezentuje się objętościowo całkiem nieźle - 27 stron, gorzej z zawartością, bo tylko fotosy z filmu i zdjęcia ekipy w trakcie nagrywania albumu + lista płac do ścieżki (o dziwo tylko 4 osoby robiły additionale)
Muszę przyznać, że książeczka w wersji deluxe prezentuje się objętościowo całkiem nieźle - 27 stron, gorzej z zawartością, bo tylko fotosy z filmu i zdjęcia ekipy w trakcie nagrywania albumu + lista płac do ścieżki (o dziwo tylko 4 osoby robiły additionale)
a ja czekam na potwierdzenie shippingu mojego steelboxa z preorderu 

#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A nie kołysanka?, to jeden z najfajniejszych kawałków Zimmera ostatnich latPaweł Stroiński pisze:
Są na pewno cztery tematy. Mój ulubiony kawałek to This Is Clark Kent.

problem z tą pracą jest taki, że nie trzyma ona poziomu jako całość, jest nierówna - trochę jak pierwsza Narnia HG Williamsa

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

No wiesz Stary....Williamsa nawet 3 godziny muzy moga być bardzo równeAdam pisze:trudno żeby 2 godz muzy były równe

Co nie zmienia faktu, że Hans zmienił kierunek i nawet fajnie się tego słucha.
Teraz jestem ciekaw ile w tym albumie jest czystego Zimmera a ile pomagierów.
dobra ale to było 40 lat temu. 2 równych godzin to nawet Horner w czasach świetności w połowiel at 90 nie napisał 

#FUCKVINYL
Tin Tin też jest spokoAdam pisze:dobra ale to było 40 lat temu. 2 równych godzin to nawet Horner w czasach świetności w połowiel at 90 nie napisał

Wracając do Zimmera - taką Incepcje też się miło słucha, mimo tych synthów

Ciekawie te gitary elektroniczne brzmią (o ile tak to można nazwać).
Oddają taki futurystyczno-fantastyczny klimat Kryptonu.
Ostatnio zmieniony wt cze 11, 2013 22:11 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
Shore w LOTRach napisał 10 godzin geniuszu;)
To jedyny jego geniusz score w ostatnich latachfilold pisze:Shore w LOTRach napisał 10 godzin geniuszu;)

Po za tym, kto tam będzie 10 godzin muzy słuchał za jednym zamachem

Ostatnio zmieniony wt cze 11, 2013 22:13 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
to też było dekadę temu
nie czepiajcie się - nie było szans na równe 2 godziny - pierwsze co wiedziałem od razu po trakliście że Hans przebił Brajana i 79 minut mu nie wystarczyło
a to wiąże się automatycznie ze słabsza oceną 

#FUCKVINYL
No ale weź pod uwagę, że faktycznej muzy z filmu to jest tyle ile ma cd1.Adam pisze:to też było dekadę temunie czepiajcie się - nie było szans na równe 2 godziny - pierwsze co wiedziałem od razu po trakliście że Hans przebił Brajana i 79 minut mu nie wystarczyło
a to wiąże się automatycznie ze słabsza oceną
Cd 2 to w duzej mierze suity-szkice Hansa (coś jak przy TDKR).
Po muzyce słychać, że relacja Clark/Superman - Lois troche będą...jak to ując delikatnie....chłodne

Ostatnio zmieniony wt cze 11, 2013 22:15 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
no jak to - tylko sketchbook, a reszta to przecież traki ze scoru, tak? czy nie tak?
#FUCKVINYL
Jeszcze filmu nie oglądałem to Ci nie powiem
Choć niektóre tracki na CD2 (pomijając sketchbooka) nie brzmią dla mnie jak z filmu

Choć niektóre tracki na CD2 (pomijając sketchbooka) nie brzmią dla mnie jak z filmu