Chyba typ naszego wywiadu nie czytał, bo Hans wyraźnie stwierdził, że nie jest Artystą przez duże A. I to jedna z niewielu rzeczy, w której się z Hansem zgadzam.DanielosVK pisze:Ano, komentarze. Komentarze są nadzwyczaj zabawne.
O Sherlocku:zgodze się w 100proc. Jeszcze nigdy rozstrojone instrumenty nie brzmiały tak pięknieKunszt i piękno.
Prawdziwy Artysta. Szkoda, że nie dostał Oscara.
O popularności kompozytorów (wydzielone z "War Horse")
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: O popularności kompozytorów (wydzielone z "War Horse")
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zimmer przez swoją skromność nie uważa się za artystę przez duże "A", ale ja za takiego go np. uważam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
bo nie mógł powiedzieć że nim jest bo on zdaje se sprawę że był pół świata ze śmiechu wtedy umarłaKoper pisze:Chyba typ naszego wywiadu nie czytał, bo Hans wyraźnie stwierdził, że nie jest Artystą przez duże A. I to jedna z niewielu rzeczy, w której się z Hansem zgadzam.
NO CD = NO SALE
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
A mnie to, że taka chała jak TYTANIK dostała oskaraMefisto pisze:brrr - mierzi mnie, jak widzę to spolszczeniemuaddib_dw pisze:Był bum na Hornera przez Tytanika
Wawrzek polonista małostkowy się stał i na sens wypowiedzi nie zwraca uwagi, przecie nie uraziłem w niej za mocno osoby ZimmeraWawrzyniec pisze:Bardziej od tego "papierza" przez "rz"Mefisto pisze:brrr - mierzi mnie, jak widzę to spolszczeniemuaddib_dw pisze:Był bum na Hornera przez Tytanika![]()
![]()
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I to się chwalimuaddib_dw pisze:Wawrzek polonista małostkowy się stał i na sens wypowiedzi nie zwraca uwagi, przecie nie uraziłem w niej za mocno osoby Zimmera
- MrListenful
- Parkingowy przed studiem nagrań
Ja jak tak patrzę na swoje otoczenie i ludzi których spotykam, to jednak najpopularniejszy jest Zimmer. Warto też wspomnieć o Hisaishi'm, którego popularność w Polsce nakręcił ostatni FMF i wszechobecne wywiady z nim.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Desplat? Hisaishi? Howard? Kto robił tę ankietę?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
I po co ten offtop?
Desplat - na topie ostatnio wśród reżyserów, Oscar i wiele innych nagród
JNH - Batman z Zimmerem zrobił swoje
Hisaishi - jak widać po powyższych wypowiedziach ostatnio całkiem popularny (jak na kompozytora filmówki), swoje zrobił FMF, ale też już wcześniej animacje studia Ghibli.
JNH - Batman z Zimmerem zrobił swoje
Hisaishi - jak widać po powyższych wypowiedziach ostatnio całkiem popularny (jak na kompozytora filmówki), swoje zrobił FMF, ale też już wcześniej animacje studia Ghibli.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Templar
Wśród reżyserów to może jest popularny, ale pytanie było o "najbardziej popularnego wśród niesłuchających na co dzień muzyki filmowej", jeszcze nigdy nie widziałem by ktoś taki wspomniał o DesplacieKoper pisze:I po co ten offtop?
Co do JNH, większość osób uważa, że Batmana robił tylko Zimmer, Twierdzę też robił podobno tylko Zimmer, nawet ostatnio dowiedziałem się, że Władcę Pierścieni też robił Zimmer!
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Co za profanacja.Templar pisze:nawet ostatnio dowiedziałem się, że Władcę Pierścieni też robił Zimmer!
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
-
Templar
A tu:
http://www.facebook.com/HatakPL/posts/220244784701666
można się dowiedzieć z komentarza jednego typa, że Requiem for a Dream też robił Zimmer!
http://www.facebook.com/HatakPL/posts/220244784701666
można się dowiedzieć z komentarza jednego typa, że Requiem for a Dream też robił Zimmer!
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ignorancja nie ma granic. 
Fe.
-
Templar
Gdyby zrobić ogólnopolski sondaż to Zimmer by wygrał spokojnie, ja już kilka razy widziałem np. w Tańcu z gwiazdami muzykę z Piratów z Karaibów, w centrach handlowych też czasem puszczają. Jeszcze kilka lat temu to Williams był popularniejszy (Star Warsy i Indiana Jones), ale teraz to tylko Zimmer, Zimmer i Zimmer 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Kiedyś miałem okazję rozmawiać z paroma osoba (tyle, że to akurat nie byli Niemcy, ale Polacy), którzy na co dzień filmówki nie słuchają, ale byli wielkimi fanami anime i każdy wiedział kto to jest Joe Hisaishi.Koper pisze:Hisaishi - jak widać po powyższych wypowiedziach ostatnio całkiem popularny (jak na kompozytora filmówki), swoje zrobił FMF, ale też już wcześniej animacje studia Ghibli.
I proszę tutaj tak nie demonizować Zimmera, gdyż w "Tańcu z Gwiazdami", "Mam Talent" czy innym tego typu czegoś na TVNie to i kiedyś w tle leciała muzyka z "Apocalypto".
-
Templar
I nikt nie wiedział co leci, a jak zapuszczą He's a Pirate to "ŁO JEZU ZIMMER, LOFFCIAM, LOFFCIAM, XD XD XD". A spróbuj jeszcze takim osobom powiedzieć, że on nie robi sam muzyki, już raz parę osób się na mnie rzuciło za Modern Warfare 2 i Crysisa 2, bo jak twierdziły - okładki płyt kłamią, Zimmer jest skromny, ale tak naprawdę to on sam wszystko robiłWawrzyniec pisze:I proszę tutaj tak nie demonizować Zimmera, gdyż w "Tańcu z Gwiazdami", "Mam Talent" czy innym tego typu czegoś na TVNie to i kiedyś w tle leciała muzyka z "Apocalypto".